Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaygın anksiyete bozukluğu ve yineleyen depresif bozukluk için hangi oranda rapor..?

rega

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm gecenlerde engelli raporu için hastaneye basvurdum bır gözumde görme kaybı oldugu ıcın % 20 verdıler. psikiyatrıdende h20.8-iridosiklit,diğer+f41.1-yaygın anksiyete bozukluğu+f33.1-yineleyen depresif bozukluk,şimdiki nöbet orta şiddetli die bir tanı koydular ama belırlı bır engel oranı yazmadılar ne yapmam gerekıyo veya psıkolojıden bu rahatsızlıga bır oran vermıyolar mı_?

Depresif bozukluk ve Anksiyete bozukluğu için sakatlık oranı cetvelinde farklı tablolardan oran veriliyor. İkisinden de ayrı ayrı oran verilmez sanıyorum. Kurulda değerlendirilip karar verilir hangisinden oran verileceği bence.. Sizin bir kaybınız olmaz, örneğin gözden aldığınız % 20 puanın üzerine Anksiyete Bozukluğu kararı verilip alınabilecek en az oran olan % 25 verilmiş olsa 25+20=% 40 olur rapor oranınız. Depresif bozukluk kararı çıkarsa en az % 40 verilir o zaman da raporunuz 40+20=% 52 olur.. Bu hastalıklardan rapora oran eklenince rapor 1 yıl süreli olur, 1 yılın sonunda yeniden rapor almanız gerekir. Sonucu alınca bizimle paylaşın lütfen.

Depresif bozukluk için:
Manik nöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon:

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen: % 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen: % 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen: % 70

Anksiyete Bozukluğu için:

Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar;
(yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 50

yenı aldım raporumu psıkıyatrıden bı oran vermedıler tekrardan mı basvurayım psıkıyatrıden oran almak ıcın veya belırlı bı sure gecmesı mı lazm neler yapmam gerektıgı hakkında bı bılgı verırmısnz lutfen

yüzde 40 bipolar yüzde30 obsisif için kaç rapor alınır

çaresiz :(

slm gecenlerde engelli raporu için hastaneye basvurdum bır gözumde görme kaybı oldugu ıcın % 20 verdıler. psikiyatrıdende h20.8-iridosiklit,diğer+f41.1-yaygın anksiyete bozukluğu+f33.1-yineleyen depresif bozukluk,şimdiki nöbet orta şiddetli die bir tanı koydular ama belırlı bır engel oranı yazmadılar ne yapmam gerekıyo veya psıkolojıden bu rahatsızlıga bır oran vermıyolar mı_? daha önceden hıc bır raporum yok ılk kez aldım engellı raporunu.sımdı psıkolojıden rapor almak ıcın tekrardan aynı hastaneye mı basvurayım mı yada baska bırsey mı yapmam gerekıyo basvurursam nezman basvurmam gerek bıde neden oran yazmadıklarını sorayımmı psıkolojıden.

Kurula müracaat et tekrar engelli müracaatı için olduğunu oran vermelerini onlara söyle .. atlamışlar hemen müracaat etki tekrar muayene olma

Üst Alt