Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaygın anksiyete ile askerlik durumum ne olur?

gokhan_dry

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. 2013-14 arasi anksiyete tedavim var
Gecen yıl tekrar tedaviye başladım yaygın anksiyetem var
Bundan dolayı bana askerlik hastane 1 yıl erteleme verdiler şimdi tekrar sevk aldım. Ben askerlik subesinin önünden gecerken bile çok kötü oluyorum.
Bana aile hekimi diyor ki askerlik yapabilirsin o kadar kötü değilsin ben daha askerlik subesinin yanindan gecerken güc kaybi sıkıntı basıyor telefon caldiğinda bile direk kötü birsey oldu diye hemen daralıyorum ve doktorların
Hepsinin ön yargıyla bakıp beni anlamamalarına üzülüyorum şimdi tekrar hastaneye sevk aldım.
Tekrar erteleme verirler mi bu süre zarfında bile çok geriliyorum tüm vucudumda kolda bacaklarimda güçsüzlük çaresizlik hissediyorum bu konuda bilgili olan yardımcı olabilir mi arkadaşlar. Askerlikten muaf olabilirmiyim acik lisede sürekli para verip askerligimi tecil ettirip 5 yıl lise 1 okudum sırf askerlikten ve korktugum herseyden kacinmak icin kesinlikle askerlik yapabilecegimi dusunmuyorum

gokhan_dry

Aslında hekimler sizi veya sizleri çok iyi anlıyor,duyarsız ilgisiz oldukalarını zannediyorsunuz,

Aslında öyle değil,
Anksiyete bozukluk belirtileri aşağı yukarı her hastada aynıdır,bir takım metobolik yakınmalar bazen farklılık gösterebilir, siz şikayetleri saymaya başlayınca hekim anlıyor ne olduğunu o yüzden size ilgisiz gibi geliyor detaylı sormuyor yani.

Neyse konuya gelelim,
halen düzenli olarak anksiyete bozukluk tedavisi görüyorsan,muhtemel bir yıl daha erteleme alacaksın sonrasında muaf olacaksınız...

öyle her isteyene vermiyolar çürük. askere gidersin ordada sürekli gitgel yaparsın alırsın elinde sonunda. ama ben askerliği yapmanı öneririm. zorda olsa en fazla diğerleri gibi rahat olmadığına biraz üzülebilirsin. ama komutanlar olsun arkadaşlar olsun senin rahatsız olduğunu bilirler ve zmnla sende alışırsın. bence yapabilirsin hem askerlik bişeyler katar insana sabrı öğrenirsin. hayal kurmayı bile orda öğrenmiştim ben mesela. hayal kurarsın küçük şeylerin bile hayalini kurarsın yani. nöbet vermezler belki. bence git yap hasta gibi yap ama yinede yap derim. yapamazsan dediğim gibi ordan gitgel yapıp alırsın yapamaz raporunu.

OğuzHan112 bey gecen yıl doktor dediki bana tedavi gör 1 yıl olmadı muaf veririz dedi acaba tecil mi verir yine muaf mi cünki benim cocuklugukdan beri hastane korkum söz konusu hastalandigimda bile hastaneye gidemiyorum hastaneye gttigimde geriliyorum nabzim yukseliyor bir cok şey oluyor

Bu söyledikleriniz anksiyetenin tipik belirtilerinden birisidir zaten,

Muaf olacaksınız biraz sakin olun,
Mümkünse aynı hekime gidin,yani sizi takip eden hekime...
gokhan_dry

Yaygın anksiyeteden sağlık kuruluna sevk oldum. Prosedür nasıl olacak?

gecen yıl anksiyeteden dolayı 1 yıl tecil aldım hala hastanede tedavi görmekteyim bu yıl tekrar gittim beni piskiatri sağlık kuruluna sevk etti.
İleri düzey hastane korkum var.
Bir anda namzım ve kötü birşey olacak duygusuyla rahatsiz olup anksiyetem tavan yapiyor
Şimdi ayın 26 da kurula gidicem. Bundan ötürü inanilmaz kaygiliyim kurulda bana neler yapıcaklar bilginiz var mi
İnanilmaz kaygı duyuyorum.

Sağlık kurulunda size hiç bir şey yapmayacaklar,

Ön muayenede karar verilmiştir,heyet büyük çoğunlukla bu karara uyar ve imzalar...
gokhan_dry

Acaba direk muaf verilme sansi varmi yoksa tekrar tecil mi verilicek

Direkt muaf verilebilir,hekim kanaatine kalmış,
.ön muayenede karar dosyana yazılmıştır...
gokhan_dry

Bende heyete giricem bu sene tekrar 5 senedir anksiyete bozuklugu 1.5 senedir hipertansiyon ilacı kullanıyorum durum ne olur@oguzhan112 on muayenede ne dedler gokhan

Ailenle git yasadigin herseyi anlat icinden aglamak geliyorsada ağla cunki doktor baya uzerine gelicek baya soru sorucak

Görüş almak istemesi

Merhaba çocukluğumdan beri anksiyete var askerlik icin kurul a gittim oradaki Piskiatri beni tedavi olduğum hastaneden görüş almak istedi. Görüş alma sebebi de tedavi gordugum doktor beni daha iyi taniyormuş Kagit verdi onu imzaladi kurula ver o seni tedavi gördüğün hastanedeki doktoruna yönlendirecek ondan Görüş alalım dedi ona göre tecil veya ne gerekiyorsa yapariz tabi bizde o görüşe uymak zorunda değiliz. Dedi işleri niye bu kadar uzatiyorlar ? Bizde insanız bu süreç beni o kada caresiz bir duruma sokuyor ki babam kanser hastasi annem beyninde damar tikanikliği var bayilmalar geciriyor benim durumum böyle Lütfen arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz bilgisi olan heyete cikma işini yine uzatti bu kuruldaki doktor tedavi gördüğüm hastanedeki doktorumdan görüş almak istiyor OturanBoğa OğuzHan112 abi sizlee bu konuda bilgilisiniz beni aydınlatırmısınız Lütfen

Her insan bir olmadığı gibi hekimlerde bir olmuyor,bazı hekimler işinde titiz olur,garantici diyelim buna,

Keşke heyet öncesi tedavinizle ilgili epikiriz götürseydiniz, şuan ki yapacağınız şey epikiriz raporu ile beraber süreci sonuclandırmanızdır,

Uymak zorunda değilseniz neden görüş istiyorsun diye soruverseydin,ALLAH Muhannete muhtac etmesin,

Daha önce sormuş olsaydınız epikiriz götürün derdim size, Anneye babaya ALLAH şifalar versin,sabırlı olun...
gokhan_dry

Bende mide reflüsü ve sürekli ağzima aci su gelme durumu var her gün mide rahatsizliklari cekiyorum ve bitmek bilmeyen baş ağrısı ekipiriz hic hastanede yatmadım cocuklugumdan beri hastane korkum ve hastaneye gidersem kötü bir haber alicagim korkusu oldugundan hep kacindim hastaneye gittigimde kalp ritmim ve inanilmaz kötü hale dusuyorum. Ztn eski hastaneden 2013-14 de tedavim var onlarin belgesi ilac kullanim recetesi vs var elimde onlari gördü ama askerlik subesindeki kadij bana dediki allah yardimcin olsun zor bir durum ama yönetmenlik acikca diyor tekrarlayan devam eden askerlikten muaf tutulmak zorundadır gerekirse ihtiraz ederiz tekrar sevk isteriz dedi ama bazi doktorlarin bir cogu birbirleriyle celişmekte coğu doktor iyi beni anliyor ama bugun ki doktor hic dinlemeden soru sordu gecti urastirmak icin alay edercesine sureci uzatiyor OğuzHan112 abi bazen düşünüyorum bütün bunlar ne için

Sizi çok iyi anlıyorum,

Tedavi gördüğün hastaneden devam etseydin keşke,
İsterseniz sizi takip eden doktorla bu konuyu konuşun,umarım yardımcı olur,

Çocukluktan gelen kaygı bozukluğu (Anksiyete) olduğunu söyledin, halen devam ediyor sanırım

Bunla ilgili tedavi alıyorsan muaf olacağını umuyorum,
Biraz sabır...

gokhan_dry

Yaygin anksiyete + sosyal fobi doktor askerlik

3 yıldır tedavi goruyorum onun öncesinde
13 yıl önce yine anksiyete tedavim sürüyordu
Şimdi 2 kez heyete girdim tecil verildi doktor bana dediki
Seneye buraya gelme bizim hastanemiz muaf vermiyor
Başka hasteneye git yada tedavi gordugun hasteneye git muaf al. Bu ne demek böyle ya
Zaten durumum ağır sürekli atak halındeyim tüm gücüm
Kendim bitmiş durumdayım. Bu nasıl bir soylem.

Gata'ya sevk alırsanız anxiete'den çürük alırsınız .

Ama ileride hastalığınız düzeldiğinde tekrar askere alınıyorsunuz .

Zaten sırf anxiete nedeniyle çürük almak doğru bir şey değil .

İnsanlar ne zor şartlarda ne bunalımlar yaşayarak askere gidip askerliğini tamamlıyor .

Biraz güçlü olun lütfen .

Siz hekimin söylemini boşverin,
2 kez erteleme almışsınız, şikayetleriniz devam ediyor,3.heyette muafsınız,

Hastane konusu,rapor vermeye yetkli bütün hastaneler olur,

Ayrıca bir düzeltme yapalım,yoksa kaos çıkacak,
Elverişsiz kararı verilmiş bir yükümlünün tekrar askere alınma gibi bir durumu söz konusu değil,
gokhan_dry

gokhan_dry
Yanlış biliyorsun .

Ben gata'da yattım . Oradaki doktorların söylediği şeyi söylüyorum .

İnanıp inanmamak sana kalmış .

SERAFİM
Bende tsk askerlik subesinin ve bir arkadasim askerden muaf oldu 6 yil önce muaf olunduktan sonra tekrar alinma ihtimalin yok son işlem 1 sene erteleme 2 sene erteleme 3 muafiyettir

OğuzHan112
Oguzhan abi doktor bana dediki umraniye hastenesine sevk aldirma tedavi oldugun yere sevkini aldir takip eden doktorlar kararini versin seni takip eden ama askerlik subesi de diyor ki biz sadece kendi ilcemizdeki hastaneye sevk verebiliyoruz ben ise diger devlet hastanesi erenkoyde tedavi goruyorum oraya sevkimi 1 nisanda nasil aldirabilirim

Ertelemeyi bulunduğun ilçemi verdi ?

İlce devlet hastanesinden eren köy ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk alabilirsin,

Sevke gerek olmaksızın erteleme raporlarınla beraber direkt gidebilirsin, şube yollayacaksa eğer,ilce devlet muaf etme yetkisi yoksa durum bildirim için üst basamak hastaneye sevk edecektir..

Heyet kuruluyorsa muaf etme yetkisi de vardır, pek anlamadım bu işi...
gokhan_dry

Şöyle oldu oğuzhan abi Ben ümraniyede yaşiyorum askerlik subesi de ümraniyede ama erenkoy devlet hastanesinde tedavi goruyorum cunki istanbulda en guzel burasi ilgileniyor oradada kurul herşey var gecen yil askerlik subesi beni yonlendirdi tekrardan haastaneye umraniye devlet hastanesine orada 3 doktorun kotrolunden gectikten sonra son doktor dedi durumunla ilgili erenkoy hastaneden bir kagit al doktorlar arasi iletisim ben gittim o kagidi aldim getirdim bana dediki umraniye deki doktor sana bir sey soyliyim aramizda kalsn dedim birdaki sene bize gelme baska hastaneye sevk aldir bizim hastanemz muaf vermiyor baska hastaneye alirsan muaf olursun. Aynen boyle soyledi bende 1 nisanda tedavi gordugum erenkoy ruh ve sinir hastanesine sevkimi aldirmak istiyorum 1 işlem umraniye hastanesi tecil 2 işlem umraniye hastanesi yine tecil 3 işlemi baska hastaneye aldir diyor

Ertelemeyi bulunduğun ilçemi verdi ?

İlce devlet hastanesinden eren köy ruh ve sinir hastalıkları hastanesine sevk alabilirsin,

Sevke gerek olmaksızın erteleme raporlarınla beraber direkt gidebilirsin, şube yollayacaksa eğer,ilce devlet muaf etme yetkisi yoksa durum bildirim için üst basamak hastaneye sevk edecektir..

Heyet kuruluyorsa muaf etme yetkisi de vardır, pek anlamadım bu işi...
gokhan_dry

Şöyle oldu oğuzhan abi Ben ümraniyede yaşiyorum askerlik subesi de ümraniyede ama erenkoy devlet hastanesinde tedavi goruyorum cunki istanbulda en guzel burasi ilgileniyor oradada kurul herşey var gecen yil askerlik subesi beni yonlendirdi tekrardan hastaneye umraniye devlet hastanesine orada 3 doktorun kotrolunden gectikten sonra son doktor dedi durumunla ilgili erenkoy hastaneden bir kagit al doktorlar arasi iletisim ben gittim o kagidi aldim getirdim bana dediki umraniye deki doktor sana bir sey soyliyim aramizda kalsn dedim birdaki sene bize gelme baska hastaneye sevk aldir bizim hastanemz muaf vermiyor baska hastaneye alirsan muaf olursun. Aynen boyle soyledi bende 1 nisanda tedavi gordugum erenkoy ruh ve sinir hastanesine sevkimi aldirmak istiyorum 1 işlem umraniye hastanesi tecil 2 işlem umraniye hastanesi yine tecil 3 işlemi baska hastaneye aldir diyor

Anladım.
Erenköy ruh ve sinirden tedavine dair epikiriz alıp,tecil raporlarını'da dosyaya koyup başka bir hastaneye gidebilirsin sevke gerek yok,bunda bir sakınca da yok, marmara,kartl eğitim arştırma vs zaten Erenköy ruh ve sinire yakın,
gokhan_dry

Anladım.
Erenköy ruh ve sinirden tedavine dair epikiriz alıp,tecil raporlarını'da dosyaya koyup başka bir hastaneye gidebilirsin sevke gerek yok,bunda bir sakınca da yok, marmara,kartl eğitim arştırma vs zaten Erenköy ruh ve sinire yakın,
gokhan_dry

Oguzhan abi bnm epikiriz yok sebebi şu bende cocuklugumdan beri hastene korkusu var hastaneye gidince ben atak geciriyorum kotu birsey cikicak diye hep kaciniyorum doktor bunun icin igne etkisi yaratan ativan yazdi bu ilacida atak gecirdiginde al diyor onun disinda sakina alma diyor

Anladım.
gokhan_dry

Oguzhan abi ümraniyeden tedavi gordugum erenkoye sevkimi alsam yeterli orasi beni muaf edicektir umraniye kadar urastirmiyorlar burda doktorlar daha anlayisli

Üst Alt