Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaygın anksiyete ve depresif nöbet tanısı ile heyet raporu almak!?

eberco

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
merhaba
yarın psikiyatriden heyete gireceğim. önerisi olan var mıdır? nasıl geçiyor heyet görüşmesi? odaya mı çağırıyorlar? nasıl davranmak gerekir? ilave belge vermek işe yarar mı?

3 yıldır yaygın anksiyete, depresif nöbet ve karısık anksiyete-depresif bozukluk tedavisi görüyorum.

risperdal 2 mg
cipralex 20 mg
keday xr 50 mg kullanıyorum.

oran çıkar mı sizce? tahmini olan var mıdır?

teşekkürler

%40 barajını geçmeniz biraz zor gibi görünüyor...bir ihtimal belki.

Ön muayenede karar veriliyor..yani puanlar veriliyor... heyette bir şey sormazlar.

İlaç raporları ve epkiriz raporlarınız sistemden görülür ancak yanında olsa iyi olur. @eberco,

Son düzenleme:
@OğuzHan112,
bugün girdim heyete. hangi alandan girdiğimi anlayamadılar bir süre.psikiyatriden girdiğimi, 3 yıldır tedavi gördüğümü, sosyal anksiyete ve depresyon şikayetim olduğunu söyledim. toplantı başkanı kadın psikiyatri doktoruna, verelim mi tamam mı gibi bir şey yaptı. sonra psikiyatri doktoru bir süre ekrana baktı. sonra tamam dedi ve 1 hafta sonra e devleti kontrol edin dedi.

oran gelir mi acaba? 1 hafta geçmez şimdi.

@eberco, Anlattığınız diyolagtan bir oran çıkacağı anlaşılıyor ama önemli olan %40 ve üzeri olurmu zor gibi.

Heyete girmeden önce ön muayenede doktor size hiç bir şey sormadı mı?

Depresif nöbet tanısına %40 vermiş olabilirler...bekleyin bakalım. Sonucu bizimle paylaşırsınız.

@eberco,

@OğuzHan112,
ön muayenede 15 dakika civarı konusmustuk aslında. kurulda bi iletişimsizlik oldu sanırım. psikiyatri olduğunu söyleyince oklar psikiyatri doktoruna döndü. biraz inceleyip tamam dedi.

sonucu paylaşırım.

@eberco,
ilaç raporlarını ve epikriz filan vermediniz mi neden 0 acaba

@OğuzHan112,
hocam bu epikriz sadece yatan hastalara mı veriliyor bunu almak için nasıl bir yol izlemeliyiz bu durum bildiri raporu ile aynı mı

Raporu buraya yapıştırma şansın var mı?

İlla yatan hastalara değil...tedavi aldığınıza dair poliklinik kayıtları da olur.

Durum bildirim raporu aynen fark etmez. @asper600,

Genelde başka rahatsızlık yok ise biz sadece akıl hastalarına oran veriyoruz deyip vermiyorlar ama sizin tedaviniz devam ediyor ise en aşşağı 20 oran vermeleri lazımdı çünkü 3 senedir ilaç kullanıyorsunuz ve hastalığınız devam ediyor

@hasanari678,
yani hiçbir sey anlamadım. sanki normal dısardan hiç rahatsızlıkgı olmayan biriymişim gibi vermişler.

RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ENGEL ORANI OLUŞTURACAK PSİKOPATOLOJİ SAPTANMADI. 0

bu şekilde geçmişler. teşhis tanı kısmı da sallapati.

RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI : Z00.4 - GENEL PSİKİYATRİK MUAYENE, BAŞKA YERDESINIFLANMAMIŞ

itiraz etsem bir sey degiişir mi sizce, değer mi? en azından bir 20 falan verselerdi.

@hasanari678, @eberco %20 oran %0 arasında hiç bir fark yok %40 altı raporu hiç bir yerde kullanamaz.
Depresyon, depresif nöbet gibi rahatsızlıklara durum çok ağır değilse işe yarayacak bir oran verilmiyor pek ruhsal rahatsızlıklarda %40 ve üzeri oranlar psikoz türü rahatsızlıklar ve bipolarlara veriliyor.
Tedavi gördüğüb hastahaneden durum bildirir rapor alıp 6 ay sonra tekrar bsşvurabilirsin.
Veya sürekli aynı hastahaneye gidiyorsan ve o hastahane engelli raporu verebilen bir yer ise oradan rapor alabilmen çok daha kolay olacaktır.

6 ay bekleyin tekrar başvuru yapın...itiraz işe yaramaz.

20 puan işini görmez zaten... depresif nöbetten belki puan gelir diye düşündük ama olmadı. Hayırlısı olsun.

Uğraşmayın daha.. şikâyetlerin devam ediyorsa kontrollerini düzenli devam et... 6 ay sonra 1 yıl sonra tekrar başvuru yapar girersin... @eberco,

Oranla ilgisi yok...%40 engelli raptunuz olsaydı muaf olurdunuz.

Bakayamısın?

@zemre00,

Geçici erteleme aldım askerlik psikiyatri doktoru sağ olsun yardımcı oldu. Gidebilecek durumda olmadığımı erteleme için şikayetlerimi anlattım benden tedavi gördüğüm doktordan durumumu bildiren bir yazı istedi. Doktorumda şansıma raporlu. Telefondan da ulaşamadım cevap vermiyor. 7 mart da erteleme bitiyor. Ardından bakaya durumuna düşüyorum sanırım işlem yaptırmazsam. Yarın hastaneye gidip başka bir doktordan bu yazıyı talep edeceğim, olmadı baş hekimliğe kadar çıkacağım. Annem yardımcı oluyor iyi ki yoksa bunlarla uğraşacak bile enerjim yok…
@OğuzHan112

Anladım.

İlla kendi doktorun olması gerekmez..sistemdeki tedavi geçmişini alsan yeterli olur.

@zemre00,

@OğuzHan112,
hocam yuzde 40 rapor kesin muaf mı mesela yineleyci depresyona da verirler mi yüzde 40 alsa
sistemde tedavi geçmişi nasıl cıkarılıyor ben edevlete baktım da bulamadım tam olarak ne

Psikiyatriden %40 engelli raporunuz varsa evet muaf olursunuz. Yineleyici depresyon...zannetmiyorum. uzun yıllar mesela 7.8 yıl düzenli takip oluyorsunuz ve düzelmiyorsunuz o zaman verilebilir.

Biraz da hekim kanaatine bağlı bu durum.

Tedavi geçmişini yani (epikiriz) düzenli takip gördüğün hastanede genelde baş hekimlikte memurlar olur oradan alabilirsin.

Kendi doktorundan da alabilirsin.
@asper600,

@zemre00, yenileyici delresyon 34 aldım kısmı iyileşen iyileşmeyen 67 daha on eden majör depresyon 67 almıştım 20 puan da olsa benim işime yarıyor

@zemre00, öncelikle geçmiş olsun. Aslında durumunuz benim durumum ile örtüşüyor. Bende bu aşamalardan geçen biriyim. İlk raporum anksiyete bozukluğu %40 görme bozukluğu %8 oranında verildi brüt rapor oranı %48 net rapor oranı %41 idi 1 yıllık süreli rapor verildi. 1 yıl sonra tekrar heyete girdim bu seferde tanı değişti konversiyon bozukluğu denildi psikiyatri notu %50 oldu görme bozukluğu %3 verildi brüt %53 net rapor oranı %51 verildi.

Yine 1 yıllık rapor verilmiş oldu. 1 yıl geçti gittik psikiyatri doktoruna sorduk bu kadar tedavi görüyorum bir düzelme yok ilaç fayda etmiyor bu raporu kesinleştirin dediler ki heyete girerseniz biz yine 1 yıllık veya 2 yıllık rapor vereceğiz dedim o zaman heyete girmeye gerek yok zaman kaybıdır. Ankara'ya gittim Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine kişisel müracaatta bulundum daha önce 2 kez almış olduğum raporları da ibraz ettim raporları veren hastaneden de ilaç tedavisi gördüğüme dair ilgili Ana bilim dalından üst yazı aldım onu da ibraz ettim epikriz bilgileri ile Ankara Numune Eğitim ve Araştırma hastanesi psikiyatri doktorları beni muayene ettiler

hastalığım ile ilgili bilgileri şikayetlerimi ilettim bazı testler yaptılar 500 soruluk bir test idi evet veya hayır şeklinde onu da doldurdum en son oranın Ana Bilim Dalı başkanı Profesör idi o da beni dinledi sordu dedi ki bu önceki rapor aldığın hastane bizim elimizde olan bulgulara rağmen nasıl sana süreli rapor veriyorlar 2 kez heyete girmişsin senin raporun kesinleşmeyecek bir rapor değildir.

İlaçları kullanmışsın ilaç raporların var dedi ki biz hastalığının tedavi ile işlevselliği düzelmeyen kanısına vardık raporunu sürekli rapor olarak vereceğiz dedi heyete girdim psikiyatri %50 Disosiyatif Konversiyon bozukluğu Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen tanısı ile göz hastalıklarından ise %2 oranında görme kusuru vardır denildi brüt rapor oranı %52 net rapor oranı %51 sürekli rapor olarak verdiler. Yani elinde ilaç raporları epikriz bilgilerin varsa bunlarla birlikte başvurunu yap ilaç raporu yoksa bir işe yaramaz.

@asper600, e nabizda var e devlette kullandığın ilaçlar hangi eczaneden aldığın yazıyor yenileyici depresyon kısmı iyileşen 34 verdiler iyileşmeden 67 5 kere heyete girdim süresiz geldi ama adli tıpa sevk edildim ne kadar sürede adli tıpa giderim bilmiyorum iş kazası benimki

Üst Alt