Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yaygın gelişim bozukluk yetişkin rapor oranı ne olur?

EagLeTreee

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhabalar çözger ökgv yani %100 olan yaygın gelişim bozukluğu ve mental redartasyon tanısı olan beraberinde hiç konuşamama rahatsızlığı olan kendi başına hiçbir günlük işini halledemeyen sürekli birinin gözetimi altında olması gereken kişinin yetişkin rapor aldığında oranı düşermi acaba ?

Bu arada ben 37 yaşında ve 10 yıldan fazladırda düzenli olarak ilaç kullanmaktayım. Bende yetişkinim ama doktorlar rapor vermeye korkuyorlar. (BU ARADA BEN ÇALIŞABİLİYORUM vede KENDİMİ İDAME ETTİREBİLİYORUM)

(ŞÖYLE ANLADIM BEN, eğer yetişkinsen otizm den rapor almak daha da zorlaşıyor)

Evet yetişkinken otizmden rapor almak daha sıkıntılı doktorun iki dudağı arasına bağlı kalıyorsunuz mental redartasyon derse %100 bile alabiliyorsunuz ama keşke hastamız sizin gibi olsa ağzından biz tekrar etmesek kelime bile çıkmaz..

Evet Herkese geçmiş olsun.

Yetişkinken rapor almak daha zor bencede.

Bugün yetişkin raporu için hastaneye başvurduk ve başvurunun sonucunda ilgili dallara randevumuzu almaya bekledik kafama takılan birşey var fizik tedavi doktorundan rica ettiğimiz için kabul etti ve bize verilen doktorlar tarafından doldurulması gerekn kağıda %20 olarak yazmış bu oran direkmi değerlendiriliyor acaba birkaç sorum daha olucaktı bilen cevaplayabilirmi lütfen

Dil ve konuşmadan raporda oran alan yakını veya kendisi olan varmı acaba ?

Yetişkin otizm tanısı ve mental redartasyon tanısı olan kendi yakını olan varmı acaba raporlarla alakalı bişeyler danışacaktım

Oğuzhan bey merhabalar bende size danışmak istiyorum hastamızda mental redartasyon ve yaygın gelişim bozukluk tanıları var ilk raporu %80 ağır engelli 2. raporda çözgere geçtiğimizde ökgv verildi şuan yetişkin rapora başvurduk ve doktorları tek tek gezeceğiz fizikte boşluk olduğu için kabul gördük ve doktor forma çözgerde fizikçinin yazılanın aynısını işlemiş ve yanına % 20 ibaresi koymuş kişi hiç konuşamıyor 2 kelimeyi yan yana getiremiyor psikiyatri den zaten iyi bir oran işlenecektir büyük ihtimal ilk kez bu sebepten dolayı dil ve konuşma dan da puan alacağız sizce %90 ı geçermi ?

EagLeTreee

90 alabilir
5ep90il.jpeg

Hocam ben bunu yönetmelik sayfalarında göremedim zihinsel ruhsal duygusal başlığı altında değil hangi başlıkta acaba noroloji sayfasında gördüm tamamdır hocam yalnız kafam çok karıştı hem psikiyatri hem burdan puan alması mümkünmü acaba ya

Hocam sizin bu attığınız rapor oranları demans hastalığına ait rapor oranları lütfen yanlış bilgilendirme olmasın

Evet tanılar var. En alt kısımda psikiyatri tanısını okuyamadım. 10 aydır tedavi görüyorum Ozaprin+Esmax kullanıyorum. Orada kısmi düzelen anksiyetemi yazmış? Göz ise Sağ:0.1 sol: Tam iki toplamda %40 çıkmazmı?

Güncel cetvel Şubat 2019 dolayıysa zorlaştı hele son zamanlar daha zor heyete girmeden net birşey söylemek elbette kolay değil içeriği ve detaylar oldukça önemli

Tanı bellidir. O tanıya verilecek oran resmi listede de bellidir. Bunu bileniniz yok. Bunu anladım. Ne zoru müfredat neyse odur. Kimse ne kafasına göre oran yüksek verebilir ne de oran düşürebilir. Sonuçta bu heyette ki doktorlarda kitapcığa bakıyorlar. Zorlaştı demek keyfi davranılıyor anladım. Yok öyle bir dünya. Hak neyse odur.

Müfredatta bir gözün görme keskinliği 0.1 diğeri 1.0 ise oran %32. Psikiyatri Anksiyete tedaviyle işlevliği kısmen düzelebilen oran: %25. Şimdi sizden ricam Balthazarmıdır nedir o formülle hesaplayabilir misiniz?

Hocam sizin bu attığınız rapor oranları demans hastalığına ait rapor oranları lütfen yanlış bilgilendirme olmasın

demans diye bir hastalık yoktur zaten demans demek zeka işlev bozukluğu ile ilişkilidir.

zihinsel ve ruhsal hastalık altında zeka işlev bozukluğu mental retardasyon olarak nitelendirilmekte ve puanları bu şekilde verilmektedir.

aupjgjl.png

Sizin daha demin attığınız norolojik kısımda yer alıyor bu attığını görsel ise zihinsel kısımda bu görsel doğru yalnız diğeri belli bi yaşın üstünde çıkan bi durum

EagLeTreee

kardeşim yaygın gelişimsel bozukluk bir alan yani tam hastalık ismi değil yaygın gelişimsel bozukluk alt dallara ayrılır .

F- Yaygın gelişimsel bozukluklar
1-Asperger Sendromu 40
2-Disintegratif psikoz ___80
3-Rett Sendromu ___80
4-Atipik otizm (başka türlü adlandırılamayan yaygın gelişimsel bozukluk) 40
5-Otizm*

bu hastalıklardan hangisi sizin hastalığınız ise ona göre puan verilimi yapılır sizin tam olarak hastalığınız nedir konu çok dağılmış

işte doktor raporda direk öyle yaygın gelişimsel bozukluk yazmış üsttekilerden birini bahsetmemiş ama çocukluk raporu otizm

Üst Alt