Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yedek subay olarak askerlik hizmet birleştirmesi süreci kaç günde tamamlanır?

14ramazan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Askerliğimi 31.07.2000 ile 20.07.2001 tarihleri arasında Yedek Subay olarak yaptım. %46 raporum Merkez Sağlık Kurulundan onaylanıp gelirse Askerlik sigorta başlangıcım olacak ve 18 yıl 4080 emeklilik şartına göre emekli olabileceğim. Yedek Subaylık görevimdeki hizmetlerin birleştirilmesi için SGK Müdürlüğüne dilekçe verdim. Tecrübesi olan arkadaşlar Yedek Subay hizmet sürelerimin ne kadar sürede birleştirileceği konusunda bilgilendirirler mi?

Ben birleştirme yaptım.Fazla uzun sürmüyor.30 ile 40 gün arasi gibi bir sürede telefonuna mesaj yoluyla birleştirme yapıldı diye mesaj geliyor.

Kozmik
Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim. Senin askerlik dönemi hangi yıllardı. Birleştirme yapıldıktan sonra E devlette SGK hizmet dökümünde 4c statüsünde mi gözüküyor. Hizmet dökümünde ne tür bilgiler yazıyor. Mesela 4a hizmet dökümü gibi prim günü ve kazanç tutarları yazıyor mu?

14ramazan ben de 2000-2002 yılları arasında askerliğimi yedek subay olarak yapmıştım askerden gelince özel sektörde çalıştım memuriyet 2006 da başladım ben de %40 rapor alırsam 18 yılım 2000 de mi başlıyor yoksa memuriyete girdiğim 2006 yılında mı ?

14ramazan

bende 2008 de yaptım yedek subay olarak ve 2013 de engellı raporu aldım . 2011 ılk sgk gırısım var . acaba bende yararlanabılcekmıyım konu ılgınc ve guzel bı konu olmus. takıbcıyım araştıralım

Ayrıca e devletden baktıgımda şu şekılde gozukuyor ? anlamı nedır

İşe Başlama Tarihi2009-11-01Sigortalı Durumu AçıklamasıAsteğmenlik Bitişi Tespit Edildi. Re'sen Pasiflendi[PASİF]

sokrates
Merhaba, Memurların Engelli emekliliği (engellilik durumu memur olduktan sonra başladı ise) çalışma gücü kaybı %49 ile %59 arasında ise 6.480 gün ile erken emekli olabiliyor diye biliyorum. Sen eğer SGK 4a tabi çalışıyor olsaydın yedek subay olduğun 2000 yılından itibaren SGK başlangıcın olacaktı. 05.08.2000 tarihinden önce yedek subay olduysan SGK 4a ya göre 18 yıl 4.080 güne tabi olursun. Ama senin memurluk emekliliğinde sadece prim günün doldurman gerekiyor. Sigortalılık süren yok.

14ramazan sağol cevabın için o zaman benim daha zamanım var çünkü 2006 da memur oldum memurluktan önceki prim günlerimi ve askerliğimi de toplasalar 5900 gün civarı yapıyor zaten ben psikiatri hastasıyım bipolarım %40 raporla emekli etseler bile kontrol muayenesi beni korkutuyor bilmiyorum kafam karışık .

@gastauskas87 merhaba, 2008 de asteğmen olarak yaptıysanız. Asteğmenliğe nasbedildiğiniz tarih önemli. Çünkü 1 Ekim 2008 den sonra ilk defa sigortalı olanların engelli durumundan dolayı erken emekliliği ile 1 Ekim 2008 den önce sigortalı olanların emekliliği farklı.

Asteğmenliğe 1 Ekim 2008 den önce nasbedildiysen vergi indirimi alıp 3. derece iseniz (%40 %59 arası) 20 yıl sigortalılık süresi ve 4.400 gün prim ile emekliliğe hak kazanırsınız. SGK Hizmet dökümünüzde 01.11.2009 başlangıç yazıyorsa bu asteğmenliğe başladığınız yıl olabilir. Bu durumda SGK ya 1 Ekim 2008 den sonra giriş olduğundan 18 yıl sigortalı süresi ve 4.200 primle emeklilik hakkı kazanmış olursun. E devlette SGK hizmet dökümünde 4c tescil kaydında asteğmenlik hizmet süresi yazıyor mu?

14ramazan vergi indirimi almak için ne yapmam lazım nereye başvurmam lazım .

Kozmik Yedek subaylık hizmetinin e devlette SGK hizmet dökümünde hangi bilgileri içerdiğini sormamdaki amaç emekli olurken emekli maaşına yapacağı katkıyı öğrenmek açısından, mesela benim 2000 ile 2001 yılları arasında yedek subaylıktan dolayı kazanç tutarları emekli maaşı hesabı yapılırken güncelleme için baya yüksek bir katsayı veriyorlar. Kazanç tutarı hizmet dökümünde yazıyorsa emekli maaşının az çok ne kadar olduğunu hesaplamak kolay olacak. Bu yüzden ne tür bilgiler yazdığını paylaşırsan sevinirim.

Arkadaşlar merhaba,
Ben yedek subaylık hizmet birleştirmesi için askerlik şubesinden askerlik kağıdı aldım. Asteğmenliğe nasbedildiğim tarih 31.07.2000 yazıyordu. Ancak emekli sandığına göre hizmet başlangıcı 15.08.2000 olacak. Bu durumda 05.08.2000 tarihinden sonra engelli erken emekliliği sigorta süresi 19 yıl oluyor. Yani 2019 yılında emekliliğe hak kazanmış olacaktım. Fakat yedek subaylara 12 ay görev için 3 ay daha fiili hizmet zammı veriliyor. Yani SGK başlangıcını 3 ay öncesine çekecek. Bu durumda 15.05.2000 SGK başlangıcı oluyor ve vergi indirim yazısı Ankara'dan onaylanıp gelirse emekliliğe hemen müracat edebileceğim. Bilgi paylaşmak için yazdım.

E devlette 4 c olarak prim gün ve miktarını görebiliyorsunuz.E devletten takip edebilirsiniz.Hizmet birleştirmesi olduktan sonra.450 gün kadar prim gününü arttırıyor.Vende 2003 yılında yedek subaydim.

Ayrıca yedeksubay başlangıç tarihi sigorta başlangıç tarihi olarak kabul ediliyor.Sgk senin 4 c prim gün ve odemeni görüyor.

Dilekçede vermiş olduğun telefon numarasına SGK dan mesaj geliyor.Hizmet birleştirmesi yapılmıştır diye.40 gün surmuyor. Birleştirme işlemi.

14ramazan

merhaba Ramazan bey , ilginiz için öncelikle teşekkür ederim .

4C TESCİL KAYDI e devlet göruntusunu paylasıyorum
AdAKINSoyadHAMANİşe Başlama Tarihi2009-11-01Sigortalı Durumu AçıklamasıAsteğmenlik Bitişi Tespit Edildi. Re'sen Pasiflendi[PASİF]

Askerlık baslangıc tarıhım ıse 31.09.2009
bıtıs 31.07.2010

3 ay gıbı bır donem ogrncı olduk demek kı 01.11.2009 ıse astegmen oldugum tarıh .

Sımdı şoyle soylım 01.11.2009 astegmenlık 4c tescıl tarıhı
2011 de 4a da gırısım oluyor bazı donemler part tıme calısdım .

2013 mart ayından ıtıbaren engellı statusunden calısmaya basladım

ve bu pazartesıden ıtıbaren meb de memur olarak gırısım olaacak .

Buna gore hesaplayabılırmısın .

Ayrıca bırsey sormak ıstıyom bır yıl ıcınde engllı raporumu yuzde 60 ustune cıkarmayı dusunuom nasıl bı katkı saglar

Kozmik
merhaba bırleştırme ıcın ıllakı dılekce mı vermk lazım . Dılekçe şartı aranıyorsa dılekceyı kendımız mı hazırlıoz ılgılı sgk subelerınde hazır mı var . Ek ıstıyorlar mı dokuman belge gıbı .

Ve hangı amacla nasıl bır basvuru yapmamız lazım . SGK dan bılgı almak kadar zor bır ıslem yok her gun yuzlerce ınsana bılgı verdıklerı ıcın sıkılmışlar bılgı almak danışmak ıcın gelenlerı sevmezler

gastauskas87 asteğmen olduğun tarihten itibaren 01.11.2009 SGK başlangıcın olur. Şu an memur olduysan ve %60 rapor alırsan tüm hizmetlerinin toplamı 5.760 gün olduğunda emekli memurluktan emekli olabilirsin.
Kozmik verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

SGK kurumunda hizmet birleştirme dilekçesi mevcut.Form şeklinde bir dilekçe.Ben vergi ve ndirim belgenin fotokopisinide bu dilekçenin arkasına zimbalayip SSK üzerinden dilekçeyi göndermiştim.

Kozmik merhaba, benim e devlette SGK hizmet dökümünde 4c de yedek subay olarak görev yaptığım hizmetleri yüklemişler. Kazanç tutarları bana baya düşük geldi. Mesela ben 450 TL maaş alıyordum. Hizmet dökümünde kazanç 170 TL ile 268 TL arasında senin hizmet dökümünde kazançlar ne gözüküyor. Aldığın maaş ile aynı tutarda mı paylaşabilir misin.

Benimkinde de 590 lira maaş alırken 380 gibi bir rakam gözüküyor.Aynen düşük gözüküyor bende de.

Tşk. bilgilendirme için, emekli sandığına yapılan kesintiler ile ilgili çok bilgi sahibi değilim. Ancak mantıken SGK 4/a da olduğu gibi alınan ücretin brüt tutarının kazanç olarak gözükmesi gerekiyor. Biz yedek subaylıkta elimize geçen maaştan SGK 4/c hizmet dökümündeki kazancın daha yüksek olmasını beklerken daha düşük çıkıyor. SGK da çalışan memurların konu ile ilgili bilgileri pek yok. Bu konu hakkında bilgi edinebileceğimiz bir yer varmıki

Üst Alt