Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yedek subayım ve uyum bozukluğu yaşıyorum. Ne yapabilirim?

yrdm

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar merhaba yedek subay olarak görev yapıyorum. Çok uç bir noktada çok ciddi bi sorumluluğum var ve bu bana ağır geliyor nasıl bir yol izlemeliyim.

Kesinlikle uyum sağlayamiyorum

@OğuzHan112,

Amirim olarak sadece bölük komutanım var. Rdm faliyetinin olacağı gün gidip rdmye çıkmak istediğimi belirticem

Abi bu arada daha önce psikiyatri geçmişim yok

@yildiray41,

Bilmiyorum henüz maaş almadım

@yrdm,

Şuan ırakta bi is bölgesindeyim buradaki imkansızlıklar beni çok etkiliyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üstlerinize durumu bildirip geri göreve geçmeyi talep etmek dışında bir yol maalesef yok. Gerekirse hastaneye sevk alın ve psikolojik olarak durumunuzun devam etmeye mani olduğuna dair rapor da isteyebilirsiniz.

Anladım abi. Bölük komutanımıza gidip genel olarak durumdan bahsedip pdr görüşmesi talep etmeliyim değil mi geri hizmete göndereceklerini sanmıyorum

Siz talep edin, durumu anlatın, geri hizmete göndermezlerse hastaneye sevk isteyin.

Abi müsaitsen baya bi sorum var da hazır bulmuşken seni sorayım. Hastane sevk sonrası prosedürden bahsedebilir misin

Doktorun değerlendirmesi sonrasında muhtemelen 15-30 gün arasında bir evde dinlenme raporu verirler. Eğer buna gerek olmadığını düşünürse doktor, yine de bir hafta göreve gitmemenizi sağlayacak istirahat verebilir. Sonra ne olacağı ise yeniden bir doktor/hastane değerlendirmesi gerektirir.

Peki bu evde dinlenme sürecinde maaşım ve sigortam kesilecek mi bi de bu süreç askerlikten düşecek mi? Sonrasında diyelim ki askerlikten muaf tutuldum bana verilen maaşları geri isterler mi

Bi de uyum bozukluğu tanısı hemşire olarak devlet hastanelerine atanmama engel olur mu

Abi genel olarak durumundan da bahsedeyim şuan sağlık asteğmen olarak görev yapıyorum ve üs bölgesindeyim fiziki imkanlar zaten 0 a yakın psikolojik olarakta sürekli diken üstünde olmak beni çok yoruyor en ufak gürültüde acaba silah mı ateşlendi endişesi geliyor. Bana zimmetlenen silahı dahi görmeye dayanamıyorum

Ben buraya gelmeden önce de bi şntihar vakası olmuş o da çok etkiledi beni

Bu detaylara yanıt verecek güncel bilgim yok maalesef.

Normalde hep böyle kaygılı mısınız,yada askeriyede mi böyle oldu?

İstirahat veya hava değişimi neticesinde sigortanız veya maaşınız kesilmez.

Uzun dönem askerlik yapanlar için 30 gün, kısa dönem askerlik yapanlar için ise 15 gün askerlik süreniz den düşer.

Askerlikten elverişli değildir raporu aldığınız takdirde size ödenen maaş geri istenmez.

Uyum bozukluğu tanısı hemşire olarak atanmanıza engel değil,fakat yine de bu tanıyı almamaya çalışın.

Öneri olarak normal şartlarda bitirmeye çalışın derim,olmuyorsa tabi ki önce sağlık.

İstersen üst komutanınla konuşup biraz daha rahat ve sorumluluk gerektirmeyen bir yerlerde sizi idare etsinler.

@yrdm,

Sağıl abi bölük komutanıyla konuyu konuştum gelişmeler oldukça haberdar ederim seni

Hep böyle değildim abi ilk defa silah gördüm burada(eğitimde kulaklıkla falan ateş ettiğimde sadece biraz heyecanlandım ama bu kadar değil) bi anda elim ayağım boşaldı anksiyetik belirtiler gösterdim. Bir de üstüne bu esnada müdahale etmem gereken biri olunca iyice heyecanlandım

@(Gölge),
Mezun olduğun üniversite bölümüne göre devlet alıyor

Anladım.
Hiç görmediğiniz ve yaşamadığınız bir ortama girince bu gibi geçici anksiyete görülebilir..zamanla alışır uyum sağlarsınız,biraz rahat olmaya çalışın.

Madem hemşire olmayı düşünüyorsunuz eğer idare edebilecekseniz psikiyatri'ye gitmeden bitirmeye çalışın.

Tekrar edelim,şikâyetlerin geçmiyor ve yapamıyorsanız tabiki önce sağlık.. psikiyatri veya başka doktor elbette gitmelisiniz.

Haydi kolay gelsin.
@yrdm,

• Beğen
Reaksiyonlar: yrdm
Üst Alt