Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yedek telefon alma fikri hakkında..

Mononoke

Üye
Konular
31
Reaksiyonlar
51
Arkadaşlar halihazırda bir telefonum var. Ama birkaç yıla kadar telefona bir şey olma ihtimali (mesela geçen yıldan beri güncelleme almıyor, sadece güvenlik güncellemesi alıyor. O da ne zamana kadar sürer bilinmez..) ve fiyatların sürekli artması nedeniyle yeni bir telefon alıp yedekte tutmak mantıklı mı sizce?

Telefon güncellemesi tamamen pazarlamaya yönelik hamle olduğu için yenisini alıp bir kenarda tutmanın pek mantığı yok gibi.

Yedekte tuttukça üretim tarihi geçen telefonun ömrü (güncelleme) yine tükenecektir.

İmkanın varsa kendi sitesindeki fiyatın altında teknoloji marketlerde satılan iphone modellerine bakmanı öneririm, halen +-5k daha ucuz.

İster popüler kültür ister kalite diyebilirsin ancak bu telefonlar ikinci ele düştüğünde de (diğerlerine oranla) para ediyor.

Telefon güncellemesi tamamen pazarlamaya yönelik hamle olduğu için yenisini alıp bir kenarda tutmanın pek mantığı yok gibi.

Yedekte tuttukça üretim tarihi geçen telefonun ömrü (güncelleme) yine tükenecektir.

İmkanın varsa kendi sitesindeki fiyatın altında teknoloji marketlerde satılan iphone modellerine bakmanı öneririm, halen +-5k daha ucuz.

İster popüler kültür ister kalite diyebilirsin ancak bu telefonlar ikinci ele düştüğünde de (diğerlerine oranla) para ediyor.
Haklısınız. Android 2.el telefonları pek para etmiyor. Kendimi zorlayıp Iphone almayı düşünüyordum ben de (13 veya 14). Tek sıkıntı sadece 3 taksidin olması. Teknoloji marketleri dediğiniz Teknosa, Media Markt, Vatan vs. oluyor değil mi?

Yıllar önce (sanırım en üst model iphone13 idi) ikinci el telefona (iphone7) o denli yüksek meblağ verince bizzat fark ettim ben de bu durumu.

Apple ürünlerine üst üste zam geliyor zaten. Yanlış hatırlamıyorsam en son zam Trump'ın vergi açıklamalarından sonra gelmişti.

Ancak bu büyük marketler ( Teknosa, Vatan vs.) ürünleri önceden aldıkları için zamdan muaf tutuyorlar fiyatları.

Son baktığımda orijinal sayfadan 5k daha ucuzdu apple grubu telefonlar.

Son olarak internet üzerinden (Hepsiburada, Trendyol vs.) daha ucuza da bulabilirsin ancak tercih senin.

Üst Alt