Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yediğim, içtiğim, hatta aldığım nefes bile gaz yapıyor..?

yalnizefe

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar;
Ben 4 yıldır omurilik felçlisiyim (tetrapleji), bir sorum olacaktı:
son bir aydır gaz sıkıntısı çekiyorum, yediğim içtiğim hatta aldığım nefes bile gaz yapıyor. fakat son aylarda gaz yapacak birşey (kuru fasulye, nohut vs.) yemediğim, nedeni ne olabilir acaba? gaz sıkıntısı yaşayan arkadaşlar nasıl çaresine bakıyor? nane iyi gelir diyorlar içiyorum fayda etmiyo. hangi çayları kullanıysunuz acaba? sinameki çayı içiyorum ishal ediyorum kendimi ama bigün sonra tekrar gaz oluyo.

bilgisi olan arkadaşlar yardım edebilirmi acaba?

Merhaba,

Benimki bir çözüm önerisi olmayacak ama;
OF'li olarak başladığım yeni hayatın ilk evresinde ben de sürekli olarak bir gaz sorunu yaşıyordum. Ciklet çiğner gibi sürekli Talcid içip durdum alışkanlık yaptı hatta bu bende.

Sonradan gaz olarak nitelendirdiğim rahatsızlığın psikolojik olduğunu düşündüm Talcid'le yolları ayırdım, sıkıntım devam ettiği halde inatla herhangi birşey almadım ve bir süre sonra böyle bir derdim kalmadı.

Netice itibari le ben şöyle bir yorum getireyim, sonradan sakat kalan ve genelde T8 üzeri pek çok kişide bu şikayet mevcut. Sandalyedeki yeni yaşama alışırken vücudun verdiği bir tepki olsa gerek diye düşünüyorum

ya da kedidir kimbilir :)

not: seviyenizi ve tam olarak sakatlığınızı yazmadığınız için direk kendi yaşadıklarım üstüne yorumladım, doktor kontrolünde olmakta fayda var.

Ben de bir ara bu konuda sıkıntı çekmiş biri olarak tecrübelerimi yazmak istiyorum.

Sürekli gaz sebebiyle doktora giderek bi sürü ilaç kullandım ama hiçbir faydasını göremedim. Kullandığım bütün ilaçlar geçici bi süre rahatlama sağlıyordu. Ama kısa bir süre sonra tekrar aynı şeyden şikayet ediyordum. Baktım olacak gibi değil, kendi kendime çareler aramaya ve bunları uygulamaya başladım. Uyguladıktan bir süre sonra hiçbir şikayetim kalmadı. Bunlara dikkat edersen rahatlayacağını tahmin ediyorum.

1. Düzenli yemek

2. Düzenli spor

3. Düzenli uyku

Basit ama herkesin gözardı ettiği şeyler, dimi?

Yok, yok, yok!!!
Ne denediysem olmadı arkadaşlar yaa, ne illet birşeymiş bu ben anlamadımki? Badem yiyorum bir aydır, adaçayı, nane çayı içiyorum banamısın demiyor. Kolonoskopi bile yaptırdım doktor birşey yok dedi. Werdiği ilaçlarda sadece gazın kolay çıkmasını sağlıyor. Şaştım kaldım. Bağırsaklara zarar vermesinden korkuyorum Allah göstermesin. Sandalyeye binipte Toplum içine çıkamaz oldum walla.
Allah kimsenin başına vermesn çok zor walla, yorum yapan arkadaşlara ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum.

Yalnızefe hemşehrim ,bu ilaçların adlarını yazarmısın?

Merhaba . Bende de var. Geldiği zaman hiç bekletme patlat bombayı gitsin.Ayrıca bende C6,C7,C8 tetraplejiyim. Kollarını ve parmaklarını % kaç kullanabiliyorsun?

Arkadaşım allerjen bir rahatsızlığın olabilir bu çölyak hastalarında görülebilen bir alerjen durumdur gastroen.. git doktorundan antı igladin testlerini iste çölyak hastalığının teşhisi zor konulmaktadır bir ilacıda yok sadece diyet verdiği sıkıntılardan sadece biri gaz başka sıkıntılarıda kişiden kişiye değişmektedir geçmiş olsun

Akla ilk gelen şey sağlıklı beslenmedir. Gaz yapacak şeyleri yememek, gazlı içeceklerden uzak durmak, üşütmemek ve stresten uzak durmak en önemli korunma yoludur. Ayrıca gaz baskı yaptığında bir kenara çekilip o gazın çıkmasını sağlamak da çok önemlidir.

Üst Alt