Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeğen amcasına bakıcı olabilir mi?

Alime34

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Bir akraba için soruyorum.
ağır engelli amcasi kendileriyle yaşıyor yıllardır . Anne baba si ayrı,2 yıldır. Ama amca çocuklar anne beraberler yıllardır onlar Kaliyo diğer kardeşleri ilgilenmiyo..

cocuklarda birakmiyo çünkü sessiz mental sıkıntılı çok seviyorlar.
agir engelli raporu var .maas aliyo.
.soru şu unuversitede22 yaş ve lisede 17 yas çocuklar var yeğenleri,anne bakıyor ama akraba bağı kalktığından çocuklar bakabilir mi.bakici olabilirmi basvursa

Bildiğim kadarıyla bakıcı -engelli arasında kan bağı var ise evde bakım parası bağlanabilir diye biliyorum

merttaha

kan bağı olmasada .7 / 24 günlük enaz 8 saat engellı ile beraber olabileceklerde heyetın olur vermesı ıle bakıcı olabılıo.bakıcının engellıye yakın yerde ıkamet etmesıde ıstenıo galıba

Yeğen mirasçı olabildiğine göre bakıcı da olabilir gibi geliyor bana ama bilemiyorum.

Ben yeğenim yani babamın kardeşi engelli ve ben ona bakıyorum daha öncesinde de annem ve babam bakıyordu önce babam vefat etti annem bakmaya devam etti annemde vefat edince ben bakmaya başladım yaklaşık 8 yıldır ben bakıyorum yani oluyor

Üst Alt