Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yeğenim için evde bakım maaşına başvurduk. Önce kabul edildi, sonra reddedildi..?
merhaba ablam 2011 yılında 3 yaşında yüzde 80 sürekli ağır engelli yigenim için bakım ücreti için baş vurdu gerekli evrakları tamamlayıp verdi 6 ay sonra bakım heyeti geldi 3 yaşında ağır engelli çocugun kendi ihtiyaçlarını karşılayabileceği kana atine vardı ve red eetti 2012 agustos ayında ayrıntılı bir itiraz dilekçesi verip itiraz ettik aralık 2012 te saglıkçıdan oluşan bir heyet geldi ve kan hastalıgı olan sürekli kan veriliyor ikinci gelen heyet evet ağır engelidir bakıma muhtaçtır diye rapor düzenleyip onaylıyor ve telefonla ablama bilgi veriliyor ziraat bankasında hesap açıp banka hesap cüzdanının fotokopi isteniyor ablamla beraber gittik verdik 2011 de çıkarttıgımız evrakları bir daha çıkarmamızı istediler çıkarttık verdik ablamlara 1 evi vardı ayrıca 80 metre kare arsa miras kalmıştı oda çıktı evrakta 3 aysonra ablam maaşın bankaya yatmasını beklerken tekrardan 4.maddenin c bendine göre ikinci kez red edilmiştir yazısı geli şok olduk bimere defalarca yazdık cevap yok ne yapacagımızı şaşırdık ablamın hakkı var verilmiyor ailde beş kişiler eşi asgari ücrete çalışıyor bütün şartlar uyuyor önce kabul ediliyor sonrada red ediliyor bu nasıl iş 80 metrelik arsa içinmi acaba ama onun bir getirisi yok ayrıca miras bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum
özel olarak OTURAN BOGA sizden cevap bekliyorum saygılar
bizzat kendim gittim müdür yardımcısıyla görüştüm heyet red etmiş dedi heyetteki onayladık diyen arkadaşla görüştüm tutarsız konuşuyor müdürün yardımcısının red ettigini ima ediyor müdürde heyet saglık yönünden red etmiş diyor halbuki onaylandı ve ablamdan hesap numarası dahi istendi eski evraklarıda tekrar istediler 1 ay sonra büyük ihtimalle maaş hesabınıza yatar demişlerdi ama netice red ve tekrardan saglık raporu çıkartın başvurun demişlerde yazılı cevapta ben il müdürüyle olmassa ilgili vali yardımcısıyla görüşmeyi düşünüyorum sonuç ne olur bilemiyorum zaten bimerdende sonuç alamıyoruz neticede heyet raporumuz var çocuk 5 yaşında bilgisi olan arkadaş varsa bilgisiyle yardımcı olursa sevinirim
ersin_27;
il müdürlüğüne dilekçeyle talebinizi ya da şikayetinizi bildirin. yazılı dökümanınınız olsun elinizde. Yoksa sorun nerde ya da kimden kaynaklanıyor bilemezsiniz. Soyı numaranızıda alın dilekçenizin. Cevap alamazsanız üst kurumlara dilekçeyle yaptığınız başvurudanda bahsederek ulaşın. memurların kanaati. Ama kimdir , ulaşmanız lafla biraz zor. Kimde neden tıkanmış. Devlet memurluğunda yazı..Hep yazı yazarak cevap arayın. Yoksa beyhude yorulursunuz
Bakım Hizmetleri değerlendirme heyeti ne karar verirse ona göre evde bakım maaşı baglanır. Eğer maaş talebiniz reddeilmişse heyet olumsuz kanaat bildirmiştir.
Onaylanma konusuna gelince, bankada hesap açtırın demeleri onaylanma anlamına gelmez. Onayı Aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü verir. Bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin sundugu bakım raporuna gore karar verir. Dediğim gibi heyet olumsuz kanaat bildirmişse il müdürlüğü onay vermez.
Siz itirazla uğraşmak yerine en iyisi yeniden başvurun.
Çocuk küçük olduğu için şu ayrıma dikkat edin lütfen. Çocukluğundan kaynaklanan bakıma muhtaçlığı değil hastalığından dolayı bakıma muhtaçlığı dikkate alınacaktır. Ağır özürlü raporu olması bakıma muhtaç olduğu anlamına gelmez.
heyet çocuğun hastalığına bakıp şunlara göre değerlendirme yapacaktır:http://www.engelliler.biz/forum/evde-bakim-hizmeti-ayligi/104442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
Çocuğunuzu yetişkin bir birey gibi hayal edin. Sadece mevcut hastalığına göre bu kriterlere göre çocuğunuzun durumunu degerlendirin. Çocukluktan kaynaklanan değil hastalığından kaynaklanan bakıma muhtaçlığı önemli çünkü. O yüzden siz de onu yetişkin bir birey gibi düşünüp o hastalığın neleri yaptıramayacagını bi gözden geçirip başkasına muhtaç olup olmadıgını tespit etmeye çalışın.
Heyet bu genelge'ye göre bakıma muhtaçlığı degerlendiriyor çünkü.
Eger bu kriterlere gore çocugunuz bakıma muhtaç olarak çıkmazsa talebiniz reddedilir.