Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeğenimi yürümek için bir türlü ikna edemiyoruz. Ne yapabiliriz..?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum.
benim bir yeğenim var. anne karnında oksijensiz kaldığından dolayı spastik özürlü. şu an 13 yaşında. doktorlar yürüme ihtimali çok yüksek diyorlar, umutla bakıyorlar; ama yürümeye çalışırsa! malesef bizim oğlan hiç kıpırdamıyor. her ihtiyacını ailesinden bekliyor. ailesi istediğini yapmayınca saatlerce ağlıyor sonra hastalanıyor. tembelleşti iyice :( yürümeyi istemiyor gibi sanki. psikologlar, rehabilitasyon hocaları ailesi ..hiç kimse ikna edemiyor. oğlum yürüsene diyoruz, amaan bağane diyor. çok da fırlama bir şey. laf yetiştiremiyoruz.
etrafınızda ya da kendinizde ikna edilip yürümeyi başaran biri var mı? işin sırrı ne? onu ikna edebilecek damar cümleler arıyorum.

tanrının kırbacı;

Başkaları yürümek için can atar bu neden böyle yapıyor anlayamadım ki... Allah yardımcınız olsun

okula gitmiyor sanırım :confused: Eğer okula gitseydi beden eğitimi dersleri, yürümesi için ikna edici olabilirdi...

selda*;

yürüyemediğinden bakım istediğinden okula gönderemedi ailesi sanırım. elleri de tutmuyor. el kol ve bacak kasları kasılı.

tanrının kırbacı (güzel nickmiş :) );

oyun parkları ve futbol, basketbol gibi bol actionlı spor müsabakaları da yürümesi için etkili olabilir...

Bence bir fizik tedavi merkezi yürümesi için yardımcı olabilir

fizik tedaviye gidiyor; ama doktorların evde yapması için verdiği egzersizleri yapmıyor, inatlaşıyor. yaşı ilerledikçe yürüme şansı azalır diyor ailesi. kızlara çok düşkün, öğretmenlerini doktorlarını falan ayartmaya çalışıyor dana :D diyoruz "seni bu halinle hiç bi kız almaz, yürümen lazım" diye ama...

hepinizin yazdıklarını okudum. iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

-Kızlara düşkünse , tamam 1-2 sene sonraya kalmaz yürür , merak etmeyin.. (Aşk yaşaması lazım)

Bizde aynı sorundan muzdaribiz benim oğlumda yapabildiği birçok şeyi yapmıyor. 10 yaşında eğitim merkezinde çok güzel oturuyor emekleme pozisyonunda duruyor sağa sola dönüyor ama gel gelelim evde yapmıycam diye inatlaşıyor ve yapmıyor oturmuyor bazen ilk defa görenler aaa başını tutamıyor bile diyor bizde çözemedik. Tedaviye başladığımızda 1 yaşında bile yoktu ve doktorumuz bile neden olmuyor sorusuna cevap bulamıyor. Yalnız psikiyatıra gittiğmizde depresyonda olduğunu ve ilaç kullanımıyla daha iyi olabileceğini söyledi bizim ilave olarak nöbetlerimizde var onun için antidepresanı normal dozda kullanamıyoruz yavaş yavaş artıyor pisikolog tam doz almaya başladığında daha iyi olacağını söyledi umutla bekliyoruz bizde... :)

Üst Alt