Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni %40 rapor aldım. İsteğe bağlı prim ödüyorum. Ne zaman emekli olabilirim?

ibrahimm

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Daha önce 2007-2010 yılları arasında 2.5 yıl kadar özel bir kurumda çalıştım. Şu anda çalışmıyorum Şubat ayının 28'inde isteğe bağlı prim ödemesi için SGK'ya başvurdum ve ilk primimi ödedim 10 gün önce de hastahaneden % 40 raporu aldım 1-2 gün icinde SGK'ya raporla tekrar başvuracağım merak ettigim kaç yılda emekli olabilirim?

20 yıl calısıp emeklı olursunuz artık devır degıstı aradkı sukadar prım yapıcaksınız demıcem bır fııl calısmak zorundasınız 7200 gun yapıyor ssk a 4400 gun prım dıyor emeklı olman ııcın 6000 bınde prım yapsan emeklılık yok kardes sartsız 7200 gun ıstıyor ssk uzgunum umutlarınızı kırdgım ıcın

Elinizdeki rapor ile sgk ya müracaat etseniz de değişen bir şey olmayacak isteğe bağlı prim ödemek sizi bağ-kur kapsamına aldı. 18 yıl 4680 gün prim ödeyeceksiniz. 2007 + 18 : 2025 yılında SGK ya müracaat edeceksiniz SGK sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek % 40-49 arası rapor alır iseniz engelli emeklilikten faydalanarak emekli olacaksınız.

Yani SGK'ya muracaat etmeme gerek yokmu? Nisan ayında ÖMSS Sınavına gireceğim Memur olursam Şartlarda bir degisiklik olur mu?

Müracaat etmenize gerek yok şuan aklınızı o işlere takmayın ÖMSS ye hazırlanın memur olduktan sonra detaylı olarak tekrar ne yapılması gerektiğini konuşuruz.

Üst Alt