Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni alacağım rapor emeklilik ve vergi indirimi hakkında?

muzy1

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

bi 10 gün sonra %40 oranında bir raporum olucak sanırım, heyete girdiğimde doktor ordan %40 die seslendi ordan duydum :D tip 1 diabet hastalığım war sadece, siteyi araştırdım gezdim tozdum okudum, bu engelliler için bir çok fayda ve imkan olduğunu öğrendim ki bunlardan biride erken emeklilik.

şimdi benim ilk sigorta girişim 2005 - 1950 gün prim günüm var ve sskdan baktıgıma görede pirim kazanç tutarı şu an itibariyle 135,451.27 tl hesaplarıma göre 2025 civarında emekli olucam sanırım bir yanlışım varsa düzeltirseniz sevinirim.

özel bir şirkette çalışıyorum, vergi indirimi için başvurucağım vergi dairesine vericeğim dilekçe ,fotograf ve nufus cüzdenı, çalıştıgıma dair belge gibi evraklarıda anladım ancak bunu şirkete bildirmelimiyim? vergi indirimi kazancı 3. derece için 190 tl okudum , yani bu demektir ki bnm aylık kazancımda 190 tlik bir artışmı olucak, die anlamalıyım? ..

birde bu basvuruyu yapınca, direk bu sicilime işleyip yaşım geldiğinde erken emeklimi olmuş olucam? yani erken emeklilikle vergi inidirimi başvurusu aynı yolamı çıkmaktadır ?

konu hakkında şimdiden cevablarınız için teşekkürler

Raporunuzu aldıktan sonra iş yerinizden çalıştığınıza dair belge alarak Maliye ''mükellef hizmetler birimine'' vergi indirim hakkı için müracaat edeceksiniz. Gerekli incelemelerin sonunda vergi indirim hakkı kazanıp kazanmadığınız iş yerinize 30-45 gün içerisinde yazılı olarak bildirilecek. 3.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz maaşınız da 190x15%: 28,50 tl maaşınıza yansır. Ne zaman emekli olursunuz şu tablodan faydalanarak emekli olacağınızı hesaplaya bilirsiniz............
2008_oncesi.PNG

o zaman direk basvurup sonucu bekliyor olacagim, extra bisey yapma durumu yok yani, tesekkurler verdiginiz cevap icin peki onaylanirsa raporum maliyede, alim satim islerinde yararlanacagim kdv veya ôtv indiriminden yararlanma( ornegin arac aliminda) mumkunmudur , ortopedik bi engel durumu istiyolar die anladim forum konularinda , yada herhangi bir sey aldigimda vergi indirimi denen sey kdv yada otv icinde gecerlimidir ?

ÖTV muafiyetinden faydalanamazsınız...

Aldığım %40 oranlı raporla vergi indirimine başvurabilir miyim?

Merhabalar,

15/05/2013 tarihli tip 1 diabetten %40 heyet raporunu aldım, şimdi hemen vergi indirimi için başvurabilirmiyim? özel sektörde çalışıyorum 2000 prim günü ile 140.000 prim tutarım var, emeklilik cetveline göre 11 sene yaş ve 6 sene daha çalışmam gerekiyor,
benim merak ettiğim izmirde bu işi hemen halledebilirmiyim? iş yerimden çalıştıgıma dair bir yazı aldım, raporumu ve dilekçemle beraber izmir gelir vergisi müdürlüğüne başvurucam ve sonucu bekleyeceğim? raporumda bir düşme yapılırmı diede merak ediyorum.. tek hastalık sadece tip 1 den %40 verdiler

Hemen defterdarlığa başvurabilirsiniz. Oran düşmeyecektir. Tip 1 diabet çok belirgin bir rahatsızlıktır ve oran da nettir. Başvurduktan sonra saborla beklemek kalıyor...

Bülent bey bire:
vergi indirim hakkı elde edildiği zaman bu ewraklar sanırım çalıştıgın iş yerine gidiyor diye biliyorum?... yani benim öyle oldu, ve benimde vergi indirim hakkım var,

peki bize herhangi bir belge gelmiyormu ankaradan bu hakkı elde ettiğimizle ilgili.. olurda ben çalıştıgım iş yerinden ayrıldıgım ve başka bir iş yerine müracaat ettiğimde ssk da benim bu elde ettiğim hak sistemde gözüküyormu ? yada o belgeleri iş yerinden isteyip muhafazamı etmek lazım? sonuçta uzunca bir süre war emekliliğe,

Vergi indirim hakkı Süre kısıtlaması olmaksızın hak edildiğinde bu hak tüm çalışma yaşamı boyunca geçerlidir. İşyeri değiştirdiğinizde tek yapmanız gereken şey vergi dairesine gitmek ve yeni işyerinize hitaben vergi indiriminden yararlandığınıza dair bir yazı almak. Böylece yeni işyerinizde de vergi indiriminden yararlanabilirsiniz...

Üst Alt