Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni alacağım rapor oranı düşük olursa işimden olur muyum?

Konular
14
Reaksiyonlar
0
Merhabalar 2004 yılında epilepsiden dolayı %45 rapor aldım şimdi özel bir şirkette çalışıyorum vergi indirimi için başvuru yapmak için vergi dairesine gittim rapor eski dediler yeni rapor al öyle gel dediler yeni rapor alsam büyük bir ihtimalle % 40 ın Altında kalacak peki işim açısından engelli sayilamama durumu doğar mı yani eski raporumu kullanabilirmiyim zararlı çıkmak istemiyorum yani işsiz kalmak istemiyorum yardımlarınızı bekliyorum...

Slm hemşerim,ikisi ayrı şeyler bu yüzden işten çıkaramazlar seni sadece vergi indiriminden ve erken emeklilikten faydalanamazsın eğer %40 altı alırsan..

2004 yılında aldığınız raporunuz sürekli ise gecerlidir bu raporu vergi indirimi almak haricinde her yerde kullanabilirsiniz sadece maliye yeni rapor ister rapor düşük olursa sadece vergi indirimi alamazsınız o kadar ancak elinizdeki rapor sürekli ise diğer tüm haklardan yararlanırsınız kazanılmış haklar maddesine göre eski raporlar gecerlidir ayrıca iş ile kaygınız olmasın

http://www.engelliler.biz/forum/sakatlik-vergi-indirimi/149998-2006-tarihli-raporla-vergi-indirimine-basvurabilir-miyim.html

Evet raporum sürekli peki ne yapmamı önerirsiniz vergi indirimi için hiç mi başvuru yapmayim yada bir yolunu bulup hastaneden 40 üstü rapor almaya mı çalışsam

Başvuru yapın elbette, zira sigorta başlangıcınız 1 Ekim 2008 önces olduğundan sizin erken emekliliğiniz sadece vergi indirimi ile mümkün.
Başvuru yapın şansınızı deneyin, olumsuz olsa da işinize ve diğer haklarınıza olumsuz etkisi olmaz.
Vergi indirimsiz erken emekli olamazsınız.

Evet 2001 ssk girişim önce yeni rapor almaya çalışacağım düşük çıkarsa eski raporu vereceğim

kardeşim süreklı yazan bır rapor (ömurboyu) kullanabılırsın demektır.. vergı daıresı olarak..malıye raporu düşürüyor doğal olarak ama hakkı yoktur.yınede kafası göre düşüruyo..sen gıt mahkemeye ver en ıyısı kazanacaksın kesın..mahkeme senden yana..yenı rapor ulaşırsan 2 hafta ısyerınden ızın alman gerek..

vergi dairesi istersen biz ankaraya gönderelim ama zaten kabul etmeyecekler çünkü raporun yeni kurallara göre olması lazım diyor o yüzden bana sen önce bir hastaneden kendin başvuru yapıp yeni rapor almayı dene diyor yoksa ankara eski diye geri gönderdiğinde mecburen hastaneye sevk etmek zorunda kalırız diyor yeni cetvele görede %45 rapor almam zor gibi görünüyor o yüzden biraz kararsızım aslında ama inşallah Allah bir yol gösterir umarım

Vergi dairesi raporun yürürlükteki son yönetmeliğe uygun olmasını istiyor.
İstenbul vergi dairesinin ilgili sayfasında gerekli belgeleri sayarken bu açıkça belirtilmiş.

Üst Alt