Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni aldıgım 2014 model hundai blue satmayı düşünüyorum

KARTAL365

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
2014 model hunday blue 9 ayda aldım ancak aracım şu an 5100 km eşimin adına almıştım malulen emekliliğimiz iptal olduğundan paraya sıkıştış araçta hiçbir tertibat yok
araç bana 40.000 mal oldu özürlü bir arkadaşa satmak istiyorum kaça satılır bir bilgim yok bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum elbette aldığım fiyata satamam
zararına satacağım ama olsun önemli olan namerde muhtaç olmamak eşimin moralı bozulmasın kaça sata bilirim yada piyasası nedir bilen varsa bilgilendirsin ben de istemem 3 aylık arabamı satmak ama mecburum

Satılık hunday 2014

Acil eşimin adına aldıgım hunday blue 1.6 plus satılık ancak bu konuda bilgim yok 9 ayda aldım 6200 km orjınal eşimin malülen emeklılıgı iptal oldu
borclarımı ödemek için bana 41.000 mal oldu kaça gider bilgim yok
engelli bi arkadaşa satmak istiyorum aracta hic bir tertibat yok eşimin adına ben kullanıyorum
kaça sata bilirim bilgisi olan ve nasıl sata bilirim yardım bekliyorum ilgilenlerin 0 535 659 66 91
nedeni ise eşim kanser tedavisi görüyor iyileşti diye iptal oldu
bizede dava actık dr.davayı kazana bilecegimizi malülen emeklıliğimizi mahkeme kararıyla emekli ola bilecegimizi söyledi biz de dava actık

Araba simdi bayiden alinirsa 37 binliraya geliyor arastirdim .almayi dusunuyorum

evet doğru ben arabaya camlara film cektırdim kapı kolları nikalajlı park sansörü taktırdım birde çürümemesi için kaplama yatırdım makül bi fiyatta anlaşa biliririz şu an aracım 6500 km de ARACIM MANÜEL

Otomotik olsa anlasabikirdikbende araba alcam

satılık araç hunday blue 2014 9 ayda aldım aracımda hiç bir tertibat yok 9200 km orjınal 35000 tl engelliye satılık ACIL 0535 659 66 91

35 yenı sıfır toyata koralla alınır efendım o fiyata kımse almazzz

peki kaça gider bilginiz varsa bilgilendirin benim hic bir bilgim yok yardımcı olursanız sevinirim

Engelli birine satmak zorunda değilsiniz ki. Herhangi birine satarsanız değerinin altında satmak zorunda kalmazsiniz. Normal satışını yapıp ÖTV sini geri ödersiniz o kadar. Biz zaten 0 arabaları o fiyatlara alıyoruz.[SIZE=5][SIZE=3][SIZE=2][/SIZE][/SIZE][/SIZE]

arkadaşım eğer aracınız engelli aracı olmasaydı piyasada 48000 ile 53000 tl arasında değer bulurdu . kıssacası bu fiyatlara satacaksınız lakin greçmişte ödemediğin ötv yi bu sattığın fiyattan indirerek devlete ödeyeceksin geri kalan para sana kalacak . en iyi ihtimalle 52 000 tlye satmaya anlaşsan ve geçmişte ödemediğin vergi faizi ile birlikte 18 000 tl olduğunu var sayarsak 52 000 tl den 18 000 tl yi çıkarırsan 34 000 tl gibi bir trakam sana kalır yanlız unutma bu 34 000 tl normal bir adama satarsan sana kalır .

yukarıdaki hesaplamadan sonra engelli bir kişi bu arabayı bayiden alırsa yaklaşık 38 000 tl gibi bir rakama alacak ama sıfırı 38 000 tl . kıssaca engelli bir kişi için 4000 tl eksiğine 2. el bu aracı almak üstelik 5 yıl satamamak ne kadar mantıklı ? bu sorunun cevabı arabayı almak isteyen engellinin vereceği karardır .

sonuç olarak siz arabayı 30 000 bin ile 34 000 arası bir rakamın sizde kalması şartıyla vergileri ödenip satabilirsiniz

saygılar

satmam için bana yardımcı olursanız sevinirim çevrenize duyurursanız iyi olur

Arabanın fotolarını çekip araba sitelerine koyabilirsiniz, aceleniz varsa al-sat yapanlara da satabilirsiniz... kolay gelsin...

05349804297 teli ara konusalım bakım bi ben

arkadaşlar yakın dostumuzu vekalet vererek aracı kullana bilir diye satsak bize ileride sorun cıkarmı araca talip var aracı o na vekalet vererek kullanır mı 5 yıl sonra ona satışını vereceğiz her hangibi sorun olurmu

Ehliyetim yok ancak h sinifi ozel tertibatli arac kullanabilir raporum var. Arabayi engelli olarak alma imkanim var mi

Ocak ayında olsaydık bu arabayı 30 bine alabilirdim. Engelli kardeşim adına

o konuda bilgim yok bu araçta hiçbir tertibat yok siz ancak tertibatli araba alabilirsiniz diye düşünüyorum

Yeni mevzuata göre %90 ve üzeri rapor ile alınmışsa artık herkez sürebiliyor 3.dereceye kadar akraba kullanabilir ibaresi kaldırıldı diye biliyorum ancak değişen mevzuattan polisimizin haberi yok :) ben emniyette bir polis abime sordurdurdum o bu şekilde olduğunu söyledi yani başkasının kullanmasında sorun yok polis yakalasa bile . Aracı engelli biri almayacaksa Aranızda noterde protokol yaparsınız . KARTAL365

kaldırıldığına dair resmi gazete varmı veya bakabilecek biyer var mı

KARTAL365 resmi gazetede yayınladığına dair bilgim yok mutlaka yayınlanmıştır . Trafik Emniyetten öğrenebilirsin ancak yukarıda yazdığım gibi işi bilen biri olması lazım komiser yada yardımcıları normal memurlara göre daha bilgililer ancak herhangi bir evrak vermiyorlar ben tanıdık polisten böyle bir evrak alabilirmiyiz diye sormuştum .

arkadaşlar yakın dostumuzu vekalet vererek aracı kullana bilir diye satsak bize ileride sorun cıkarmı araca talip var aracı o na vekalet vererek kullanır mı 5 yıl sonra ona satışını vereceğiz her hangibi sorun olurmu...

Vekalet veremezsiniz ama o bahsettiğiniz yakın dostunuz kullanabilir. Burada sakıncası şu: kaza olduğunda (allah korusun) ve kazadan kaçarsa; otomatikman siz suçlu olursunuz. Hapse atılan siz olursunuz. KArşı tarafın amsrafları ödemek zorunda kalan siz olursunuz..

Mr.No arkadaşımız yazdıklarına katılıyorum . Alıcı tanıdıksa ile aranızda anlaşmalısınız güvendiğiniz biri değilse hiç girmeyin bu işe derim saygılar.

hepinize teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için araç almak isteyen olursa engelli dostumuza satarim
en iyisi engelli birine satmak hem geceleri rahat uyumak

Aynen Kartal.
Zaten yapsanız da öyle bir protokol yasa dışı olur,suç olur. Engelli olmayan birine aracı süresi dolmadan satarken ötv sini ödemek zorundasınız. Siz bu protokolle o ötv yi devletten kaçırma yoluna gitmiş oluyorsunuz.
Diyelim protokol yaptınız ama 5 yıl dolunca o protokole rağmen aracı devretmeye yanaşmadınız, ne yapabilir o alıcı? Elindeki protokol zaten yasa dışı,onu sunsa ikiniz de suçlu duruma düşeceksiniz.
Ağrımayan başa tülbent sarma,yasal olsun geç olsun.

Üst Alt