Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni aldığım akülü tekerlekli saldalyemin aküsü çabuk bitiyor. Nedeni ne olabilir?

johnwjr

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
0
Selam,

Yeni bir akülü sandalye aldım fakat aküler sanki çabuk bitiyor gibi geliyor bana ... 480 watt, 55 amper 3-4 saatte bittiyor ...

bitiyor derken göstergesi git gide kırmızı oluyor fakat bir süre durunca yada kapatıp açınca biraz artar gibi olup tekrar hareket edince yeniden gösterge kırmızı oluyor ...

acaba neden öyle oluyor aküde mi problem ?

Arkadaşım teknik servisten öğrendiğim kadarı ile eğerki motorların kömürleri vs.. bitmiş ise veya motorlarda sorun varsa fazla amper çekiyor yani bütün gücünü aküden çekiyor (eğer motorlarda sorun varsa tabiki) ee ozamanda aküler çabuk bitiyor.. motorlarını bir kontrol ettir birde akülerin sigortasına baktır..
aracı yeni aldığını söylüyorsun aküleri muhtemelen yenidir ama bu bir olasılık tabiki akülerininde kaç amper çektiğini kontrol ettir..

DipNot : akülü aracı kullanmadığınız zaman akülerin kablosunu araçtan ayırırsanız akü durduğu yerde fazla boşalmıyor NoT : Denenmiştir

Teşekkür ederim,

peki bi kaç defa şarjı bittiği için stop etti fakat ben kapatıp yeniden açıp eve döndüm mecburen. Bunun bir etkisi olmuşmudur ? yani şarjı tam bitirince aküye bir zararı oluyor mu ?

akunun jelli boşalmıs veya kurumus olabılır..

akuleri kesinlikle tam bitirmeyin.sizin sorunu mutlaka bir uzmana gösterseniz iyi olacak.akulerde sorunda olabilir.genelde garantilidir hemen degiştirirler.

johnwjr;

valla arkadaşım burdan konuşmak zor olur senin bu durum aküler ve motorlar arasında gelişen bir durum.. ama dediğinde akü bitiyor araç duruyor sen tekrar açıyorsun dolu gözüküyorsa aküden gibi gözüküyor yinede servise götürmende fayda var..

Burda bir akü-elektrikçiye götürdüm. O da dedi problem akülerde ... Ben bir iki defa mecburen eve gidebilmek için tam bitirdim aküyü ... Acaba bundan kaynaklı akü ömrü kısalmış olabilir mi ? Garanti kapsamına girer mi ?

aküler pek garanti kapsamına girmiyor eğerki 6 ay felan geçtiyse kabul etmezler gibi... elbette aküyü bitireceksin ve doldurcaksın bundan dolayı bozulduğunu sanmıyorum önemli olan akülerin neden hemen bozuldu yeni aldıysan.. önce bunu araştır.. yeni akü alacaksın oda hemen biterse pek bir anlamı yok.
ben Konyada yaşıyorum akülerimin performansı düşmüştü değiştirdim 2 ad. jel akü 320 tl. aldım.. ama benim motorların revizyon olması gerekiyormuş çünkü kömürleri felan azalmış fazla amper çekip aküleri birden bitiriyor..yani olay bu.. bunlardan yola çıkarak fikir sahibi olursun..saygılar

yok araç yeni daha 2 ay olmadı ... kömürler de okadar çabuk yıpranmaz heralde ? walla araç yeni olmasa o zaman şüphelenmek gerekir de heralde tam bitmeye yakın şarj etmemek gerekiyor ... ortalarda şarj oldumu ömrü uzun oluyormuş ...

servis şunu der.. akülü aracını kullan kullanma birgün şarj etmiyorsan diğer gün 8 saat şarj edeceksin kullanmasan dahi.. aslında bu tip aküler bana göre benim fikrim cep telefonu bataryası gibidir boşalınca doldurcan olay bu...
ama ben şunu tespit ettim akü tam doluiken aracı kullanmıyorsan akü boşalıyor.. ama akünün kablosunu çıkarttığım zaman akünün boşalmadığını gördüm..
aküleri yarıda iken veya tam boş iken doldurmak çokta önemli deyil asıl olan akülerin durumu akülerin bitmişse 8 saat deyil 16 saatte doldursan nafile 3 km gidersin akü boşalır..
şuda önemli araç ufak tefek birşeyse kullanan kişide atıyorum mesela.. 100 kilo ise :) ve birde alış veriş etmişse poşetleride takmışsa araca ee şimdi o araç o kişiyi ve poşetleri taşımak için bayağı bir güç sarf edecek buda akülerin çabuk bitmesine sebeb olacak.. (benim dediğim 25 Amperlik aküler için geçerli)

Aküler şarjı 3-4 saat gidiyorsa bu süre 480Watt'lık motorlar için iyi bir süredir. Süreyi hatalı belirtmiş olabilir misiniz?
480W motorlarınızın kaç amper güç çektiğini öğrenebilirseniz bu bilgi ile mevcut akü kapasitenize göre kabaca kaç km yol gidilebileceği ortaya çıkar.

Bunun dışında akülerin kısa zamanda deşarj olmasına sebepler:
1) Sandalye ile verilmiş olan akü bozuktur, fazla beklemiştir vb.
2) Şarj cihazınızda problem vardır, kullanılan aküye uygun şarj cihazı değildir, veya şarj işlemini düzgün yapmıyorsunuzdur (akünün şarjı birkaç kez tam bittiği için akülerin şarj tutma kapasitesi hemen azalmaz, ancak bunu sürekli yaparsanız jel akülerin ömrü azalır.)
3) Sandalye olması gerekenden fazla enerji tüketiyor ve aküleri çabuk boşaltıyordur, örneğin motorlarda problem vardır.
4) Kullanımınıza bağlı olarak fazla tüketim söz konusudur, fazla ağırlık taşıyorsunuzdur, fazla dur-kalk yapıyorsunuzdur, sabit hızda gitmiyorsunuzdur, fazla yokuş çıkıyorsunuzdur vb.
5) Sandalye ile birlikte verilmiş olan akü uygun akü türü değildir. Akülü sandalyelerde jel ve deep-cycle aküler kullanılmalıdır. Bunun dışındaki tüm aküler (sulu akü, kuru akü vb.) başlangıçta sağlıklı çalışacak, ancak kısa süre sonra şarj tutmamaya başlayacaktır (Ancak 2 aylık sürede şarj tutmama durumu , ne tür akü kullanılmış olursa olsun düşük gözüküyor)
6) Akü şarjını gösteren göstergelerde problem vardır.
7) Bir keresinde şarj bittiği için sistemi kapattığınızı, ancak sonrasında eve kadar gittiğinizi belirtiyorsunuz. Burada mesafe ne kadardır? Gerçekten şarjı bitmiş olan bir akü ile kapatıp açsanız bile uzun mesafe gidemezsiniz. Acaba o sırada akülere fazla yüklenmiş olabilir misiniz? (bozuk motorlar, ağır yük, dik yokuş vb.) . Böyle durumlarda akülerin gerçekte şarjı mevcut olmasına rağmen şarj göstergeleri akülerin şarjı bitmiş gibi gösterebilir.
8) Akü garanti şartları malesef firmadan firmaya değişiyor. Kullanıcı hatası söz konusu değil ise, Sanayi Bakanlığı'nın Tüketici Hakları konusundaki düzenlemeleri doğrultusunda aküler de tüm diğer aksamlar gibi 2 sene ürün garantisi altındadır.

Size tavsiyem soruna teşhis koyabilmek ve çözüm sağlamak için sandalyenizi satın aldığınız yer ile temasa geçmenizdir.

anladım, teşekkürler ...

şuan için aküler götürüyor zaten 3-4 saat o yüzden kullanmaya devam ediyorum ... fakat aküleri değişmek istersek şuan 2 Adet Motor : 24V 450W , Batarya 2 Adet : 12V 55 Ah ... ben bu sandalyeye (kafadan atıyorum) toplamda 110 amperlik akü takarsam mesafe artar mı ? yoksa hiçbir etkisi olmaz mı ? yada hiç çalışmaz mı ? illa 55 amper mi olması lazım ?

sanırım kafamıza göre akünün amperini yükseltemiyoruz bende 28 A (amper) (tek akü) aküleri 40 A (amper) taksam dedim servise olmaz denildi motorlorla uyumlu olması gerekmiş..

johnwjr;

Selam, marka ve model nedir?

johnwjr, slm tekrar,
Akülü sandalyede akü kapasitelerini değiştirmek, bir otomobilin yakıt tankını değiştirmeye benzer. Yani motorun çalışması vs. açısından hiçbir sakıncası yoktur.
Ancak tabii,
1) Yakıt tankını (akülerinizin kapasitesini) büyütüyorsanız otomobilinizde (akülü sandalyenizde) yerleştirecek bir yer bulmanız
2) Büyütülmüş yakıt tankınızı ve içindeki yakıtı (yüksek kapasiteli akülerinizi) hareket halinde iken sürekli beraberinizde taşımanız gerekeceği için yakıt tüketiminiz (akü sarfiyatınız) değişimden önceki duruma göre yükselecektir.
Dolayısıyla orijinal akü kapasitelerini arttırmanın teknik işleyiş açısından bir mahsuru yoktur, ama tüketim ve pratiklik açısından eksileri vardır.
Ne yazık ki bazı bilgisi kıt teknik (!) servis görevlileri bu kadar temel konularda bile kullanıcıları yanlış yönlendirebiliyorlar..

Tamam, teşekkürler ... peki bu mevcut çabuk bitiyor dediğim aküler ile arabayı kullanmanın bir zararı olur mu ? motora yada başka ünitelere falan zarar verir mi ?

Rica ederim, hayır, şarjın çabuk bitmesi dışında ne şarj cihazına, ne de sandalyenin herhangi bir aksamına zarar vermesi söz konusu değildir.. Ancak satın alalı kısa süre olduğunu belirtmiştin, dolayısıyla garanti şartlarından yararlanabilmek için bence vakit geçirmeden aldığın yer ile irtibata geçmelisin..

İrtibata geçtim fakat kullanıcı hatası diyorlar. Aküleri tam bitirip şarj etmiyormuşuz o yüzden ölüyormuş aküler ... Bende aksine tam bitirilmemeli diye biliyorum ... hangisi doğru ? Ayrıca en iyi yeni 55 amper jel akü hangisidir ? mutlu akü, inci akü falan yazıyor internette ...

SERTEL BEY akü konusunda yardımlarnızdan dolayı teşekkür ederim.gönderemessemde tel çok ilgilendininz.aniden gitmek zorunda kaldım.sitede size teşekkür etmek istedim. suatonur56

Rica ederim, bilgim ve tecrübem izin verdiği ölçüde yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım... :)
Selamlar, sevgiler...

johnwjr;

Arkadaşım Öncelikle merhaba,

Bence uzaman bir arkadaşa gösteririsen yada irtibata geçersen sana yapman gerekeni anlatacaktır. bu işte uzaman olarak bildiğim birtek kişi var eğer ihtiyacın olursa özelden msj atabilirsin tlfnunu verebilirim. yardımcı olacağını düşünüyorum.

Selam, Akülere yapacak birşey olmadığını, kullanıcı hatasından dolayı eskimiş olduğunu, aküleri tam bitirip şarj etmemişiz falan filan deyip değiştirmiyorlar... Bende başka bir akücü buldum ... sandalye ile yolladıkları akü kuru aküymüş ... yolladıkları şarj aletinde de output : 24VDC/A5 gibi birşey yazıyor ki bu en fazla 50 amper aküyü şarj edebilirmiş (bendeki aküler 55 amper) ... A5 değilde A8 olmalıymış ki aküyü tam doldurabilsin ...

Benim merak ettiğim bu şarj aletini değiştirirsem eski aküyü kurtarır mı ? kurtarmazsa HAZE markalı JEL akü önerdiler ... 55 değilde 80 amper taktırsam bir zararı olur mu ? kasaya sığarmış fakat ağırlık olarak performansı düşürür mü ? 55 mi taktırsam ...

Arkadaşlar bende bu akü doldurumundan müzdaripim . birçok kişiye ve firmaya sordum kimileri 1.gün gez bitmese bile git tak şarja dediler.kimileride 1.gün bitmezse 2.gün tekrar çık bitir gel öyle tak dediler . benimde kafam iyice karıştı açıkçası.bir akünün en iyi doldurumu nasıl olur bana bilen bir arkadaş açıklarsa çok makbule geçer ,şimdiden teşekkür ederim . akülerim kuru akü ve 50 amper

Meraba bende birsey tanismak istiyorum bu tasinabilir darj cihazlari varya ondan alsak bi aparatla yolda kaldigumizda arabaya taksak olur mu?

Akülü sandalye almadan önce herseyini araştırıp bilip aldım. Akü konusundan uzman sitelerinden öğrendiğim kadarıyla, sandalyenizi yarım saat bile kullansaniz eve geldiğinizde hemen şarza takı ve hiçbir sekilde akunuzu tamamen bitirmeyin diye belirtmişlerdi. Bir hafta hiç kullanamayacak olsanız bile yine de şarja takin diyorlar. 2.5 ay oldu sandalyemi alali her gün dışarı çıkıp uzun yollar katetmeme ragmen şarji çok iyi gidiyor. Mesala 2 tam gün kullanayim sadece bir yeşil tek ışık sönüyor. Dolayısıyla çok rahatım.

Üst Alt