Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni aldığım rapor ile 2022 engelli aylığı nasıl alırım?

sabanbekcili

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
arkadaslar yeni rapor aldım engelli maası hakkında bılgı almak ıstıyorum nasıl ve nereden alınır uzerıme kayıtlı bır ev var ama ıkametgahım o evde degıl kira getirisi yok maas alabılırmıyım

bırde bankada euro vadesız hesabım var(aklınıza smdı euro hesabı var maas almak ıstıyor gıbı soru gelebılır ama hesap ve para sahsıma aıt degıl akrabamın benım uzerıme acılmıs ve atılmıs bır parası ) bunları arastırırlarmı bu maas almama sıkıntı olurmu her hangı bır yerde calısmıyorum

sabanbekcili

öncelikle 2022 maaşı için özür oranı %40 olan raporunuz olacak sonrada hanedeki kişibaşı gelir 483,63 lirayı geçmeyecek.geçiyorsa maaş bağlanmaz.üzerinize kayıtlı ev ve size ait olmadıgını söylediğiniz bankadakı paralarda gelirlerinizin hesaplanmasında işleme dahil edilir .akrabanzıa ait olması bi anlam ifade etmez.her ne ad adı altında olursa olsun haneye giren görünen gelirler işleme dahil edilmez emsal kira bedeli hariç hiçbirşeyde gider gösterilip geilrden düşülmez.
aşağıdaki lniki incelersen daha faydalı olur
https://www.engelliler.biz/forum/20...su-icin-gerekli-belgeler-ve-surec-guncel.html

kira getirisi olmayan evler sıkıntı olmuyor dıe duydum ve vadesız hesap pek sıkıntı olmaz dedıler emın olmak ıcın buraya orayım dedım

banka ile ilgili bilgilerim yok.vadeli vadesiz hesap nedir faiz uygulanıyormu bilmiyorum eğer faiz uygulanıyorsa ;Hanenin tespit/beyan edilen banka mevduatları için aylık faiz getirisinin iki katı tutar hanenin gelirine eklenir.

sabanbekcili üzerine kayıtlı bir ev var, o evde oturmuyorsun ve kira almıyorsun. İlgili yönetmelik'in geçici 1. maddesine göre o evin rayiç değerinin 120'de biri hane gelirine dahil edilir: "4) İkamet edilen konut haricindeki konut için kira geliri elde edilmiyorsa veya kira geliri beyan edilmiyorsa konutun rayiç bedelinin 120'de biri," Geçici 1. madde için bkz:Mevzuat Bilgi Sistemi

bankada sizin adınıza açılan hesapta para varmış. aynı geçici 1. maddeye göre şu şekilde hane gelirine dahil edilir: "11) Hanenin tespit/beyan edilen banka mevduatları için aylık faiz getirisinin iki katı tutar,"

hanede yaşayan herkesin aylık geliri, malı mülkü (arsa,tarla,araç vs) gelire dahil edilir. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL'den yüksek çıkarsa 2022 aylığı baglanmaz. ama sınırın altında olursa baglanır.

sigortalı değilseniz gidip 2022 aylığı için vakfa (SYDV) başvurunuzu yapınız. şartlarınız uygunsa aylık bağlanır, aksi durumda baglanmaz.

2022 maaşı almama rağmen GSS'de ödeme yapacakmışım!?

Arkadaşlar bir sorum olucak

genel saglık sıgortası ıcın ve engellı maası ıcın vakıfa gıttım basvuru yaptım bugun genel saglık sıgortası g1 cıkmıs yanı ucretlı 61 tl olarak cıkmıs
uzerımde sadece daıre var her hangı baska bırsey yok koyde yanlız yasıyorum aılemle yasamıyorum maasım yok gelırım yok ucretlı cıkmıs

ıtıraz ıcın gıttıgımdede bana yıne aynı sey cıkar uzerınde daıre var o hesaplanıyor dedıler engellı maası da cıkmaz sana daıre oldugu ıcın bosuna bekleme dedıler burada yazılanları okudugumu daıre kıra getırısı olmadıgı zaman skntı olmadıgını soyledım ama yonetmelık boyle dedı adam daıre varsa engellı maasıda cıkmaz dedı ne yapmam lazım bılgısı olan bır kısı lutfen yardım etsın.

O dairede kendin otursan
Bir sorun kalmaz

Öyle gözüküyor ama,
Onlar Eninde sonunda kiraya verecek düşüncesindeler, kanmıyorlar

hayır annem babam oturuyor orada cok sacma ya bır daıre var dıye hıc bır gelır kaynagım yok ama benım

Kardeşim aile ve sosyal politikalar bakanlığı na yazı yaz

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sabanbekcili
köyde tek oturuyormuşsun. üstüe bir daire varmış. dairede annenler oturuyormuş. yani kira almıyorsun. bu durumda sana ait olan dairenin (kira getirisi olmadığı için) rayiç bedelinin 120'de biri senin gelire eklenir. annenler kira verseydi kira gelri ile birlikte rayiç bedelin 240'da biri gelirine eklenirdi.

evde tek olduğuna göre bu dairenin rayiç değeri 81,180 TL ve üstünde çıkmış anlaşılan. evin rayiç degeri 81,180 ve üstü ise bu durumda aylık gelirin 676,50 TL ve üstü çıkar. GSS gelir testinde aylık gelirin 676,50 TL ve üstü çıkarsa sonuç g1 çıkar ve prim ödeyerek sağlık güvencesinden yararlanırsın (60/g GSS yani).

ama aylık gelirin bu miktar altında olursa GSS gelir testi sonucun g0 çıkar ve bu durumda primini devlet öder, yeşil kartlı olursun.

GSS gelir testinde g1 çıktığına göre evin rayiç degeri yukarda yazdığım miktarda ya da üstünde.

evde tek oturuyorsun. senin aylık gelirin 676,50 TL altında olmalı GSS gelir tetsinde G0 çıkman için.

2022 aylıgı

Engelli aylığı için nereye basvuru yapmam gerekiyor

Kaansemiramis

2022 maaşı için kaymakamlık sosyal yardımlaşma vakfı(sydv)ye başvuracan.

2022 aylığı alma prosedürü nedir?

Engeli maaşı almak için ilk önce vakıftan sevk mi almak gerekiyor?

Kaansemiramis

engellı raporu için diosan ben sevk almadan gitmiştim rapor almaya.

Kaansemiramis
2022 maaşı içinde sevksız gitmiştim 10 yıl kadar önce sistem değişmedıyse sevk şart değil.gidersin raporu hangı amaçlar için almak istiyosan başvuruda belgeye işletirsin rapor aldıkdan sonra gider vakıfa 2022 için başvurunu edersın.

Üst Alt