Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni aldığım raporda ağır özürlü yazmıyor. Evde bakım maaşım kesilir mi?

Furkan2323

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Önceki raporum %89 ağır özürlü ve süresizdi. Bu raporla evde bakım ücreti alıyorduk. Yeni aldığım raporda %91 süresiz fakat ağır özürlü değil yazıyor.
Öncelikle
1- evde bakım maaşım kesilir mi?
2- ötv indirimli araç alsam evde bakım maaşım kesilir mi?

maaş için % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli raporunun olması şart

ağır engelli ibaresi yoksa maaşınız zaten kesilir bu ibareyi ekletmeye çalışın sadece araç almanız maaşınızı kesmez ama şu durumda zaten maaşınız kesilir

Peki 2012 yılında bir daha rapor almıştım onda da ağır engelli değil ibaresi vardı fakat maaşım kesilmedi. Araç firması kesilmez diyor. Araba almasam da olur bakım ücretim kesilmesini istemiyorum.

Furkan2323

Yeni rapor fark edilirse evde bakım aylığı kesilecektir. Riske girmeyin bence.

Ama diğer yandan, birkaç sene sonra kurum çıkıp "yeni raporu bize bildirmedin, o zamandan bu yana aldığın aylığı faziyle geri öde" de diyebilir! Bu da bir risktir. Bundan kurtulmak için ne denebilir... Bu "ağır engelli" ibaresinin olmadığı raporlarda evde bakım aylığıma dair değerlendirme yoktur büyük olasılıkla. Kurum bişey derse, ben o raporu xxx için aldım, ağır engelli halim değerlendirilmedi, dersin.

slm

o boganın da dedigi gibi de çamura yatarsın;););)

Üst Alt