Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni aldığım raporda tertibatlı araç kullanabilir ibaresi bulunmuyor. Ne yapabilirim?

bahadir_03

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Aranıza yeni katıldım.
Geçen hafta suresiz rapor aldım %66
Sag ayağımda kisalik var , raporda tertibatli arac kullanabilir diye bir belirtme yok
Ötv den muaf arac almak için bunu belirtmeleri gerekiyormuş
Yeniden mi rapor almam gerekiyor acaba

OTV muafiyeti hakkinda

Merhaba arkadaslar,

%40 engelli raporum var.Rapora basvururken Engelli sosyal haklar kutucugunu secmistim tum haklardan yararlanabilmek adina.
OTV indirimi icin aciklama kisminda Ozel tertibat vs yazmasi gerekiyormusanirim fakat benim aciklama kismi bos.Ortapedik olarak bel fitigi var raporda.Ben otv indirimi icin tekrar heyete mi girmem gerek yoksa elimde mevcut olan rapor ile islem yapabilir miyim?

Aynı sıkıntı bende de var ama henüz cvp yazan olmadi
Bende ayni konuda başlık açmıştım

ErayKucuk
bel fıtığı ile ötv indiriminden yararlanamazsınız

bahadir_03
yeniden rapor almadan önce hastane rapor birimi ile görüşün boşuna en baştan rapor almayın. eğer ibareyi ekleyebilirlerse boşuna uğraşmamış olursunuz. ancak eklmezler ise baştan rapor almanız gerekir.

bahadir_03, tertibata ihtiyacınız var mı ki sadece bacağınızda kısalık varsa otomatik vites araç kullanabilirsiniz.

Öyle mi bunu bilmiyordum peki Tertibat olmadan, ÖTV siz otomatik vites araç alanlar nasıl alıyor o vakit?

selda*

konu vites ya da tertibat değil raporun ötv indirimi için alındığını belirten bir ibare olmalı. otomatik vites hareket ettirici tertibat olarak geçiyor o yüzden raporda kesinlikle tertibat ile alakalı ibare olmalı.

benimde 2 tane raporum var birinde araç alır yazıyor son aldıgım raporda yazmıyor . 2019 yılındaki düzenlemeye göre en son aldıgın rapor geçerli oldugu için vergi dairesi raporda araç kullanmayla ilgili ibare yoksa kabul etmiyor .tekrar rapor cıkar diyor. benim başıma geldigi için bilgi vermek istedim bahadir_03

Sanırım yeniden almam gerekiyor
Sag ayak olduğu için gaz pedalı sola alacaklar
Otomatik vites bile olsa tertibat gerekiyor
Bu yüzden bunu raporda belirtmeleri gerekiyor
Ama yazmamışlar
Seneye alacağım artık
Bende b sınıfı ehliyet var 2022 yılı sonuna kadar kullanacağım
Sonrası Allah büyük

Sağ ayak olduğu zaman gaz pedalına sol tarafa alıyorlar
Buna tertibat deniyor
Bunu raporda belirtmeleri gerekiyor degilse otv den muaf arac alamıyoruz

merhabalar sorularınıza cevap vereyim kısa süre önce hem ortopedik hemde kronik rahatsızlıgımdan dolayı yüzde 72 rapor aldım.Benim amacımda ötv indiriminden yararlanmaktı yanlız bazı konuları bilmediğim için sizler gibi yanlış hareket ettim ve sadece engelli raporu aldım. Ötv birimine gidip konuyu araştırdım yüzde kaç engel gerekli diye sordum bana söyledikleri eğer ortopedik engeliniz varsa rapor yüzdesine bakmazlar.Raporda doktorlar tertibatlı araç kullanması gereklıdır ibaresi eklemişse bu raporu vergi dairesindeki ötv birimine götürüyorsunuz sonrasını onlar karar veriyor. Ben rapor almak için önce vergi dairesine gidip engelli raporu almak istiyorum dedim ve beni hastaneye sevk ettiler. Halbuki ötv birimine de gidip bunu söylemem gerekiyormus.Sevk kagıdımda engelli raporu için inceleme yazıyor ötv indirimi ile ilgili bir ibare olmadıgı için gittiğim hastane ötv bakımından beni değerlendirmemiş. Şimdi tekrar ötv birimine gidip yeniden sevk alıp tekrardan kurula girmem gerekiyor ama raporu yeni aldıgım için 6 ay içerisinde tekrardan rapor vermiyorlar bu nedenle 6 ay bekleyeceğim. Bir başka seçenekte rapora itiraz edip tekrar kurula girebilirim ama ben o yolu izlemek istemedim.
selda* yönetmelikte şöyle yazıyor eğer kişi debraj kullanamıyorsa yani bu sol ayagını kullanamıyorsa demek oluyor(benimde problemım sol ayagımda) ozaman otomatik vitesli araç tertibatlı araç yerine geçer diye yazıyor. Eğer kişi gaz pedalını kulanamıyorsa bu da sağ ayak demek oluyor ki ozman tertibatlı araç kulanmak zorundadır.

serkan yaman

Durum bildirir raporunda tertibatlı araç kullanır yazıyor. Aynı kurul engelli raporunda onkojik hasta demiş aklım almadı. halbuki il sağlık komisyonu bacağımda ki sorundan dolayı bana 10.02 20.03 25.08 tertibatlı kodları ile ehliyet verdi. İtiraz etmeyi düşünüyorum. tertibatlı yazan kurul şimdi engelli raporu açıklama kısmında tüm sosyal haklar ve ötv demiş. Ötv yazmışlar ama tertibat kullanır ifadesi yok.

Ehliyet için de aynı hastaneden aldım ortopedi doktoru il sağlığa sevk ederken tertibatlı taşıt kullanması gerekir dedi.

Birde benim düştüğüm hataya düşmemenizi isterim. Bağcılar eğitim araştırma hastanesine ötv için engelli raporu istiyorum dedim bana ilk önce ehliyet alacaksın dedi sonra engelli raporu. Çoğu hastane ilk önce engelli raporu veriyor sonrası ehliyet. Şimdi ehliyetim tertibatlı kodları ile otomatik vites aracı tertibatlı kullanmam gerekecek ötv alamadığım halde. Nasıl bir yol izlerim bilmiyorum. İl müdürlüğe itiraz etsem ne gibi zararım olur.

Ehliyet

Arkadaşlar 2014 yılında aldığım normal b sınıfı ehliyetim var
Sag ayak palio sekeli ortopedik engelliyim
2022 de ehliyeti yenilemek gerekli
Şimdi ben nasıl bir yol izleyip normal ehliyetimi tertibatli arac kullanabilir kodlu ehliyete çevirebilirim

bahadir_03

ilk önce sağlık ocağına ordan hastaneye hastaneden il sağlık müdürlüğüne il sağlıktanda nüfus müdürlüğüne

Asidadaş şimdi benim engelli raporum var yüzde 66 oranında
Ben tertibatli arac kullanabilir raporu alirken saglik raporum da mı yenilecek

bahadir_03

hocam pedalı aldırmadan tertibat uyarlamak istesek olmaz mı nihayetinde engelli abim kullanacak ama arada bizde kullanacaz kardeşleri olarak yani bi aksam ile çözülmez mi kabul edilmez mi kanuni açıdan soruyorum

saygılar

yazılanlardan hiçbir şey anlamadım.bakan diyor ki tek rapor heryerde geçecek( sene 2019) sonra hastaneler tek rapor veriyoruz dese de bunu maliye vergi dairesi kabul etmiyor illa ötv ibaresi olacak.ötv diye yazdırmak istersen ek para alınıyor.hastane ötv yazmasa da vergi dairesi işlemi yapıyor merak etme diyor.ama olmuyor yürümüyor sistem tıkanıyor ....hesapta bilişim bilgi aktarımında en hızlıyız ne oluyor da bunca karışıklğa çözüm bulunamıyor.hastanede kurul öyle zor ki. doktorlar bıkmış.toplumda sıra kültürü yok.beni ezeceklerdi hurraaaaaaa diye atlıyorlar ...kapının dibine geçip korona zamanı yığınla insan bu mu yani...öyle öfkelendim ki.onca vergi onca para nereye gidiyor.hastaneler dökülüyor.ne sbun ne başka birşey. heryer pislik içinde.memurlar hayatındna bezmiş .ben 1 gün dayanamadım onca insana onlar nasıl dayanıyor ...hepsi mutsuz

@ErayKucuk
bel fıtığı ile ötv indiriminden yararlanamazsınız

Hocam bel fıtğı ile ötv indirminden yararlanmazsınız demişsiniz.
Ben toplamda üst üste 4 kez bel fıtığı ameliyatı oldum ve sonuncusunda titanyum vida takıldı.
Sol ayağımda ve belimdeki ağrılar geçmek bilmiyor. Ben de alamazmıyım, rapor ya da indirim?

Vergi dairesi 5 cm kısalıkta otv muafiyetine onay vermiyor mu?

Arkadaşlar biraz önce hyundai bayisine gittim
Bende sag polio sekeli var
Saglik raporunda 5 cm kisalik yazıyor
Ben ehliyeti çevireceğim
Benim sormak istediğim hyundai satış temsilcisi kisalik 5cm den az olursa maliye onay vermiyor otv muafiyeti için dedi
Böyle bir bilgisi olan veya başına gelen varmi
Ben şimdi tertibatli arac kullanabilir raporu alınca kisalik 4 cm olursa otv muafiyetli arac alamayacak miyim

arastuna alamazsın uzuvlarda kısıtlama yoksa maalesef alamazsın
bahadir_03 bayi 5 cm söylemiş ama grupta 7cm ve üzeri diye bir cevap okumuştum bunun kararını maliye veriyor ilindeki vergi dairesinde engelliler biriminde konuyu araştır ondan sonra adım at

Ben böyle saçma düzen ne gördüm ne duydum
Ayağım da polio sekeli var
Ama vergi dairesi onay vermez korkusu başladı şimdi de

Saglik kurulu raporu

Merhaba arkadaşlar dün saglik kurulu raporum sisteme düştü
Bu raporla emniyete gidip başvuru yapmam gerekiyormuş yeni ehliyet için
Benim ehliyet duz b idi şimdi engelli b ye çevireceğim
Benim sormak istediğim sene sonuna kadar yenileme vakti var , sene sonuna doğru gitsem bi sıkıntı olur mu acaba

bahadir_03

Emniyet'e değil Nüfus Müdürlüğüne gidilecek.
Bence çok uzatma. Çünkü yıl sonuna doğru iyice kalabalıklaşacak sistem. Ben olsam birkaç ay içinde hallederdim.

Tmm hocam
Ehliyeti yenileyip yeniden saglik raporu için başvuranın otv muafiyeti icin

Üst Alt