Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni aldığım raporla vergi indirimine başvuru yapabilir miyim?

sempatiker

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
slm arkadaslar

ben 2 ay oldu raporumu aldım 22 yasındayım ıse de basladım özürlü olarak yanlız vergı daıresıne gıttımde tekrar benden rapor ısterler mı
yenı gıttım kendım aldım raporumu %51 oranında birde askerı ucretın uzerıne vergıden ok alsam ne kadar eklenıyor 170 mi

cevap vbeklıyorum

Elindeki raporu kabul ederler. Mırın kırın ederlerse, raporun yeni alındığını söyle ve kabul etmeleri için ısrarcı ol.

Ayrıca, raporun aslın yanında olsun ama asla kuruma aslını verçe Noterden 3-5 nüsha çıkart ve onu ver..

Maaşında 25 TL gibi bir artış sağlayacak hak edeceğin sakatlık indirimi.

teşekkür ederim abi desene pek bir fark yk maaslarda askeriye 25 eklesen ne degısırkı

Burada önemli olan şey emeklilik... Eskiden (1 ekim 2008'den önce ilk kez sigortalı olanlar için yani) erken emekli olabilmek için defterdarlıktan sakatlık indirimini hak etmek şarttı. O nedenle bu hakkı elde tmek gerekiyordu. Sen 1 ekim 2008'den sonra ilk kez sigortalı olmuşsan, emeklilik için bu şart söz konusu değil. Yani, senin vergi indirim hakkı elde etmen sadece maaşında 25 TL artış sağlar o kadar.

peki bana baska bir yerde avantajı olurmu vergı avantajının abı herhangı bır yerde

Sakat statüsünde kamuda ve özelde işe girebilirsin.
Bulundupun ilde toplu taşıma araçlarından ücretsiz ya da indirimli yararlanmak için başvuru yapabilirsin (her belediyenin uygulaması farklı olabiliyor)

yani ben kac yıl sonra emeklı olabılırım söz konusu degıl derken abı

Ne zaman emekli olabileceğin ilk sigortalı olduğun tarihe ve emeklilik zamanı geldiğinde sgk sevki ile alacğaın rapordaki orana bağlı:

2008_sonrasi.PNG

Sayın Bülent bey kardeşim bu konuyu ilkkez duyuyorum biraz bahsedermisiniz size zahmet veya bu 1 ekim 2008 den öncekiler nasıl emekli oluyo sonrakiler nasıl
bu nezaman hangi kanunla değişti bunla ilgili detayları nerden nasıl öğrene biliriz acaba.
Şunumu anlıyorum ben 2003 sigortalıyım emeklilik günüm geldiğinde yeniden rapor almama gerek yokmu dilekçe ile emeklimi olcam .

snipper, siz ilk sigortalı olduğunuz tarihi, doğum tarihinizi, sakatlık oranınızı içeren bir konuyu ilgili foruma açın, orada en doğru ve net yanıtı alırsınız: Emeklilik

Üst Alt