Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni alınan %40 raporumla hangi haklardan yararlanabilirim?

3806inc

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bugün itibariyle %40 engelli raporu aldım.şimdi nelere basvurayim.nelerden yararlanabiliyorz.

3806inc Rapor'unuzla ilçe kaymakamlılarda bulunan
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI 'a 2 resim'le başvurup Beyaz kart alabilirsiniz. Bununla Uçak- otübüs- tren ceptelefonu fatura da, iski - elektirik - doğalgaz vb. hizmetler de %30 gibi indirim sağlıyor! Ayrıca Belediye ye yine rapor ve 1 fotoğraf'la gidip istanbul içi ücretsiz istanbul kart alabilir siniz..!

çalışıyorsan bir yerde iş yerine vergi muafiyetinde bulunmak istediğini bildir maliye onayladığında vergi indiriminden faydalanmaya başlayacaksın yıl ve prim günlerin tutuyorsa yazarsın buraya işe giriş tarihin ssk ise başlangıç tarihin dahil belkide erken emekl,i olabilirsin tek evin var ise ev senin adına ise vergi ödemiyeceksin ama belediyeye gitmen lazım iş kurda çalışmıyorsan engelli işçi eleman işlerine başvurabilirsin artı yine 2016 açılacak olan engelli memur sınavına başvurada bulunabilirsin engelin nedir bilmiyorum engel durumun h sınıfı ehliyet için yerli ise h sınıfı ehliyet alıp yeni sıfır araç alırken ötv indiriminden faydanılırsın bunun gibi şeyler ddy trene ücretsiz binebilirsin diğerlerini zaten arkadaşlarım yazmış çadır ve kamplarda belli indirim hakkı kazanırsın

hilal72 iş yerine zaten bildirdim ama maliyeyle alakası varmiki onun.vergi indiriminden yararlanmak için başvuru yaptığında kurum tekrar heyete gondermiyormu?

3806inc raporunuzu yeni aldığınız için kurum öyle birşey isteyemez diye zannediyorum

3806inc

rapor sürekli ise ve eski bir rapor değil ise istememesi gerekiyor ama maliye istiyor bir senelik sürekli rapor için bile heyet istiyor

hilal72

Vergi indirimi için Raporun yeni yada eski olmasının bir önemi yok vergi indiminden faydalanacak olan engelli birey, İşyerinin antedli kağıdına yazılı bir dilekçe ve maliyenin istediği evraklar ile birlikte İlgili birime başvuru yapar ve maliye vergi indirimi için şartları taşıyorsa -sizin rapor oranınıza göre 3. Derece- vergi indiriminden faydalanmanız için iş yerinize yazı gönderir.
İşyerinizin muhasebe departmanı da buna göre işlem yapar gelir olarak fazla bir etki etmez maaşınıza ancak erken emeklilik şartlarından bir tanesi ve en önemlisi vergi indiriminiz olması. Geriye zaten sadece Hizmet sürenizi tamamlamanız gerekiyor.

Ayrıca Kullananabileceğiniz haklar gelince ben başlıcalarını söyleyeyim en azından benim faydalandıklarımı ;

Hızlı Tren ve Şehir İçi Toplu Taşıma araçlarında seyahat ücretsiz. (Taksi ve Taksi Dolmuş Hariç) Yani belediyeye ait olmayan paralı otobüslerden de ücretsiz olarak faydalanabilirsiniz.
Su Aboneliğinde %50 İndirim Hakkınız var.

Kiracılardayararlanabilyormu su indiiminden faturadıma değide

yucell06

vergi indirimnde maliye kendi kafasınca bazı raporları kabul etmiyor oğlum için geçen sene mart 2014 de vergi muafiyetinde bulundum ondanda faydalanmak için raporu sürekli ve %40 onaylandı ama ikimizin de derecesi aynı olduğu için faydanalanamadım bu sene eşime sen oğlun için vergi muafiyetine başvur dedim aynı iş yeri antetli kağıt ile dilekçesi yazıldı rapor götürüldü maliyenin kafası almadı kalktılar dediler yeniden heyete gircek rapor 06.01.2014 de alındı ben gitmemiştim öylece kaldı eşim beceremedi ve bir çok kişiden duyuyorum raporu bir yıl önce almış sürekli ama maliye ya oranı indiriyor yada yeniden heyet raporu istiyor bu yüzden çok şikayetler var ben bunu yazdım

Üst Alt