Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni alınan ehliyetlerin geçerlilik süresi nedir?

samet40

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar eski H sınıfı ehliyetimizi yeni B sınıfı ile değiştirdiğimizde yeni alınan ehliyet kaç yıl geçerli olacak. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Yeni ehliyetler alındığı tarihten sonra 10 yıl geçerli.

Örn: Yeni Ehliyet alındığı tarih; 09.09.2016
Bu durumda ehliyet geçerlilik süresi; 09.09.2026

Cevabın için teşekkür ederim arkadaşım. Yanlız benim bir arkadaş değiştimiş onunkinde geçerlilik süresi 5 yıl diye bu yüzden insan muallakta kalıyor

Engelli ehliyetlerinde gecerlilik suresi degisitktir. Saglik kurulu belirler o sureyi. En uzunu 5 senedir. Engelli ehliyetlerde kisitlama koduyla belirlenir.

103. Sağlık raporu yenileme süreleri
103.01 Üç ayda bir sağlık kontrolü
103.02 Altı ayda bir sağlık kontrolü
103.03 Yılda bir sağlık kontrolü
103.04 Üç yılda bir sağlık kontrolü
103.05 Beş yılda bir sağlık kontrolü

Benim ehliyette "103.05 Beş yılda bir sağlık kontrolü" yaziyor.

Ehliyet degişimi

Benim h sınıfı ehliyetim var ötv indirimli yeni araç almak istiyorum. H ehliyetimle yeni araç alabilirmiyim. Yada h ehliyetini değiştirip b sınıfı ehliyetmi almam gerekiyor. eğerki B sınıfı ehliyet alırsam bu ehliyet kaç yıl geçerli olacak ( engelim sol bacak polio sekeli)

merhaba bende dün ehliyet için il sağlıkta komisyona girdim fakat sağlık kontrolü süresi ile ilgili herhangi bir kod yazmadılar bu durumda olunca süre 5 yılmı oluyor acaba?

Üst Alt