Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni alınan rapor oranı düşerse atamada sorun olur mu?

İstorika

Aktif Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar 2012'de almış olduğum sürekli ve oranı yüzde 50 olan raporum vardı.Ancak adres değişikliği sonucunda maaşım kesildi ve maaşımın tekrar bağlanabilmesi için tekrar kurula başvurup yeni rapor çıkartırmak zorunda bırakıldım ve 3 Aralık'da yeni raporumu alacam.Ve bildiğiniz gibi bu ayın 29 unda tercihler başlıyor.Eğer raporumun oranı düşerse ve başka bir aksilik olursa raporla ilgili,tercihle ilgili bir sıkıntı yaşar mıyım?

Evet sorun olur atamanız yapılmaz Oranınız 39 olsa dahi yine atamanız yapılmaz

Zaten sınır 40 o puanı elde ederseniz atamanız yapılır

plüfovil93 Rapor oranın düşerse atanmada sıkıntı olur . Arkadaşların dediği doğru , atandığın kuruma engelli raporu vereceğin için sıkıntı çıkar .

Ekpss ye girerken sundugunuz rapor gecerli diye biliyorum bende sureli raporlular magdur olur ozaman bu mantikla. Daha kapsamli bilgi verebilcek yokmu. Bizimkiler sadece yorum.

gkhntygl

Herkese cevaplar için teşekkür ederim.Bendeki şanssızlık işte,binbir sıkıntı çek ekpss ye umut bağla ve olanlara bak..

Umutsuzluga kapilcak bi durum yok soyledigim ve bildigim kadariyla ekpss sinavina girerken verdigin rapor onemli atama icin. Yani yeni alicagin raporunun yuzdesi senin icin bi sorun olucak gibi durmuyo. Cunku bu sinava girerken engel oranin %40 ve uzeri. Boyle biseyi daha once burda okudugumu hatirliyorum boyle bilgilendirme yapilmisdi. Siz en iyisi osym den net bir bilgi alin.

Arkadaşlar raporunuzu 2013 tarihinden önce aldıysanız tekrar rapor isterler sürekli olsa dahi yeni rapor isterler çünkü 2013 yılında bir engelli oran cetveli tekrar çıkartıldı ve 2013 yılından önce alınan raporla hükmü kalmadı işe girerken isterler

Süreli rapor aldınız ve atandiniz raporunuzun süresi geçtiyse ve tekrar rapor isterler ve yeni aldığıniz rapor yüzde 40 altında kalırsa atamaniz yapılmaz çünkü yüzde 40 aldinda alınan raporlar da engelli statüsüne gitmiyorsunuz en az yüzde 40 oranında rapor almaniz gerekiryor

Arkadaşlar atandığınız kuruma evrakları teslim ederken raporunuzda isteniyor ama süresi bitmiş raporu değil güncel raporu istiyorlar ben bu konuyu özellikle DPB sordum atamanız gelir ama başlayamazsınız dedi

Oranın düşerse il sağlık müdürlüğüne itiraz edersin seni başka bir hastaneye sevk ederler ordan rapor alırsın vs...
Mahkemeye de en son verebilirsin

Bende bugün yeniletmek için gittim şu sorun oluyor birde daha önceki raporunuzda bir doktorun verdiği Oranın aynisini alamayabiliyorsun

Atandığınız kurum önemli. Adalet bakanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı gibi kurumlar yeni rapor (2013 sonrası) talep edebilirler ki ettiler.
Belediyeler, üniversiteler çok önem vermiyorlar, raporunuz sürekli ile doktordan çalışabilir raporu alıp iliştirirseniz sorunsuz çalışırsınız.
Rapor çıkartırken eski rapor yanınızda olsun. Yeni sistemde tüm tetkikler yeniden yapılıyor, eskilere hatta bir gün önceki tahlil bile değerlendirilmeye alınmıyor.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.İnşallah bu süreci istediğim şekilde atlatırım.Hem maaşım hem de ekpss ataması için..

Ayrıca sağlık kurulu raporunda saglam raporu alan kişinin tekrar ne zaman veya hangi aralıkla sağlık raporu için başvurabilir. 6 aylık bir süreç ten bahsediliyor doğru mu. ?

Üst Alt