Evraklarımı İl Sağlık Müdürlüğüne göndermişler bekledim bekledim arayan yok. Bayramdan sonra İl Sağlık Müdürlüğünü aradım. Evrakla alakalı bilgi almak istiyorum dedim.. "Raporunuz eski formatta yazıldığı için hastaneye geri yolladık Hastaneyle iletişime geçin" Dediler.
Hastaneyi arıyorum ama telefona cevap veren yok. Hastaneye gidip öğrenmekten başka çare kalmadı. Trafik nedeniyle saat 12.03 de vardım ve öğlen tatiline denk geldim. Öğleden sonrada Heyet varmış ancak heyet bitince bakarız dediler. 15.45 gibi Heyet bitti ve Kimliğimi verdim görevli bana evrakın 17.08.2017 de İl Sağlık Müdürlüğüne gönderildiğini gösteren not verdi.
Tekrar İl Sağlık Müdürlüğünü aradım. Barkot nosunu da söyledim. "Tamam da beyefendi evrakınızı 23.08.2017 de geri yollamışız" dedi. Şaka gibi. Ulan hepiniz beni çıldırtmayamı çalışıyorsunuz.!
Hastane zaten telefona bakmıyor. Tekrar gidip sormak için Perşembe gününe servis ayarladım.
02.10.2017 sabah mesaj geldi. 03.10.2017 de heyete gireceksiniz diye. Sanki altımda araba var hemen ertesi güne heyete çağırıyorlar.! Ben Araba için ÖTV den muaf raporuma itiraz ettiğim için mesajdada özel tertibatlı rapor için yazdığından bari o işlem bitecek zannediyordum. Perşembe de gider ehliyet raporumu hastaneden tekrar sorarım diyorum.
İl Sağlık Müdürlüğünde Heyete gireceğim meğerse Ehliyet içinmiş.! Bu seferde Hastane Aile Hekimi resmin üzerine kaşe vurup imzaatmadığı için gidip kaşeletip imza attırmam gerekliymiş..! Oynatmaya az kaldı. Allahtan görevli Heyete grip çıktıktan sonra yaptırırsınız dedi.. Sonunda biryardım gördük beee. Heyet Raporuma olumlu cevap verdi. Evrakı da Perşembe günü hastaneye sormaya gidecekken kaşe ve imza yaptırmaya vesile oldu. Aynı gün götürüp aslıgibidir yaptırıp raporumu aldım. Şimdi sıra Emniyete gidip Ehliyetimi değiştirmede. Allah böyle prosedürler arasında boğuşmakta olanlara yardımcı olsun.
@
OturanBoğa ÖTVden muaf raporum da heyete girdim. Rapora itiraz olduğu için raporumu İl SağlıkMüdürlüğüne göndereceklermiş. Oradan bana ulaşacakmış. Bu süreç de 45-50 günübuluyormuş.
Ehliyet Raporum da kodlar var. 102/ 78 vs.. yazıyor. Bazı arkadaşların söylemi şöyle:Ehliyet Raporundaki kodlar ile ÖTV den muaf araba alabilirsin. İkinci birrapora gerek yok. Bu konuda bir bilgi var mı?