Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni araç alırken rapor yenilemem gerekiyor mu?

selocan

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhaba ;

ben kendim doğuştan engelliyim ve %40 sürekli engelli raporum var ( sol doğuştan kalça çıkığı femuar başı yokluğu ve zeminde 7 cm kısalık mevcut ayrıca sol bacakta kas zayıflaması/güç kaybı sağ bacakta ağrılar vs var ) 2013 yılında engelli aracı aldım ve ehliyetim H sınıfı engelli aracı ve aracı halen kullanıyorum.

Sorum Şu ;

1. 2018 yılında 5 yıllık süre doluyor yeni araç alabilmem için yeniden rapor almam gereklimi?.
  2. " Doğuştan ortopedik engelliyim " ve 5 yıllık süre sonunda MTV vergisi verecek miyim?.
  3. Eğer rapor almam gerekirse rapor oranları değişti diyorlar yani %40 altına düşersem sıkıntı olur mu?.

Bu konular hakkında çok bilgi kirliliği var kimisi ehliyeti B çevirmen gerekli diyor kimisi 5 yıl sonunda MTV vergisi vs çıkar diyor yardım edersen çok sevineceğim nasıl bir yol izlemem gerekli .

selocan

1- Sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğunda yeni rapora ihtiyaç olmaması çok çok muhtemel. Sürücü belgesi varsa vr 2002'den sonra alınmış engelli sağlık kurulu raporu varsa (en son alınan rapor kullanılmak zorunda) araç alınabilir. Günü geldiğinde şahsen vergi dairesine gidip sormanızı öneririm

2- Aynı anda sadece bir araç MTV'den muaf olur. Yeni araç alana dek eski araç mtv'den muaf olmaya devam eder.

3- Oranın düşmesi araç alımında soruna yol açmaz. Ama emeklilik vb. kullanılan bir hak varsa, düşük oranlı rapor gelecekte bu haklar açısından risk yaratır

Bülent abi ilgin teşekkürler e-posta yazarsan raporumu ve ehliyetimi gönderebilirim raporu 2013 de aldım

ben 01.07.1998 de engelli kadrosunda işe girdim halen çalışıyorum. kamuda

Raporunu değilde ki raporun süreli değil ise değiştirmen gerekmemesi lazım.
1 Ocak 2016 tarihinde geçerli olmak üzere sürücü belgeleri değiştirilmiştir H sinif lilar A ve B sınıfıyla geçilmiş diye biliyorum buna göre sürücü belgesi (ehliyetini) değiştirmen gerekebilir. Selametle kalin.

rapor sürekli ve doğuştan engelliyim ilk ehliyetim B sınıfı idi 2013 araba almam için ehliyet değiştirmen gerekli dediler bende H sınıfı aldım 5 yıl doldu ne yapacağım bilmiyorum ehliyette özel tertibatı ve otomatik araç yazıyor

konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yazsın

Ehliyetlere tertibat veya otomatik yerine 1 ocak 2016 tarhinden sonra il sağlık müdürlüklerinde görevlendirilen doktorlar komisyonunca kod yazilmaktadir.

Bu konuda bende mağdur oldum.bir kaç sorum olacak Bülent bey.şimdi benim durumum şu.

2012 yılında Ötv ( yani Özel tertibatlı araç kullanabilir Raporu almıştım ve( sürekli ) bu raporum.Bu raporumlada araç aldım.5 yılı doldu ,yenilemek istedim.Kodlu raporu aldım.Ehliyet yenilemek için tabi ehliyetimide yeniledim sorun yoktu lakin,Memur olarak çalışırken Kurum değişikliği yaptığımdan dolayı 2015 yılında Kurum atamamın olması için benden yeni rapor istedi.Yine yeni rapor aldım Engelli Sağlık Raporu ,bu arada %63 engelliyim.

Bu raporumda sürekli,gel gelelim Vergi Dairesi diyor ki ,en son alınan Rapora göre bakarız bu Rapordada Özel tertibat-Ötv ile alakalı bişey yok diyor.Bİzde dedik ki en son aldığım rapor Kurum istediği için aldık,araç için değil.Bi türlü anlaşamadık anlaşılamadık.Benim merak ettiğim Raporlarla ilgili mevzuat değişti mi ? Değiştiyse en son alınan rapor, bi öncekini iptal mi ediyor.Bu nasıl karışık iştir anlamadım.

Vergi Dairesi çoğu engelliye zorluk çıkarıyor dedilerRaporlarımızdaki sürekli ibaresi ne işe yarıyor o zaman.Hep böyle rapor çilesi çekeceksek.Ne yapmam lazım lütfen bilgi verebilir misiniz? Biraz uzun oldu ama kusura bakmayın.Yeni aracın parasınıda ödedik,tertibatınıda yaptırdım.Ki aşama öyle ilerliyodu.mevcut eski aracımıda Hususiye çevirdim birde.Çok üzülüyorum stres yapıyorum baya.nerden bilelim böyle son aşamada takılıp kalacağımızı.şimdiden teşekkür ederim.

mavera

En son alınan raporu kullanmak zorundayız artık. Ama iki rapor arasında araç alımı ile ilgili bir çelişki yoksa, vergi dairesi her iki raporu da birlikte kabul edip iş yapabilir. Memur sorun çıkartıyorsa müdüre çıkmanızı öneririm.

merhaba;

Bende sol bacak %40 engelliyim. 2012 yılında araç alımı için kullandığım Rapor ve ehliyeti vergi dairesi maalesef onaylamadı.

Hem ehliyet hemde araç alımı için yeniden rapor çıkarttım 800 TL gibi masraf ve 2-2,5 ay gibi bir zaman harcamanız gerekiyor.

Müdürede çıktık ta başkana bile çıktık ama uğraştırmak istiyorlar gibi. Ne gibi bi çelişki hastalığım ilerliyor hatta.v.dairesi yapabilir gibi geliyo aslında banada

2012 yılına ait sağlık raporumla 2013 yılının ocak ayında araç aldım ve bu aracı 2018 ocak ayında sattım, aynı rapor ile vergi dairesine gittim ve ötv birimi ile görüştüm 2012 de aldığım sürekli ibareli raporun geçerli olduğunu söylediler bende yeni aracımla ilgili işlemlere başladım bayii rapora vergi dairesinin okey dediğini söyledi. İşlemler yürüyor eski raporda sıkıntı olmayacağını düşünüyoru

battal Bende 2010 yılında aldığım raporla araç aldım bir problem çıkarmadılar aracada biniyorum ne borç nede başka bir şey olmadı bu zamana kadar.

eski raporunun kabul ettiler ne güzel ama ehliyeti yenilemen gerekti mi peki

Üst Alt