Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni araç alırken raporumu da yenilemem şart mı?

dursun karaca

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
sorumu cevaplarsanız sevinirim h sınıfı ehliyetim değişecek 2019da araç yenilememde doluyor 2014de aldığım raporla araç alabilirmiyim 2019da yoksa değişecekmi raporum sol ayağım poliesekeli nasıl bir ol izlemeliyim ehliyet değişimi ve rapor için bilgisi ola cevaplayabilirmi

dursun karaca rapor araç alımında ki raporlar için 6 ay sınırı koyulmuş. Yani son 6 ay içinde aldığın bir rapor olmalı, ancak aracı alacağınız bayiyle görüşün. Rapor durumunu bayiye sorun.
H sınıfı ehliyetiniz varsa ehliyetinizi de yenilemeniz gerekiyor.

@dursun karaca

2014 tarihli engelli sağlık kurulu raporunuz sürekli ise onunla tekrar ötv muafiyetli araç alabilirsiniz.
Tabi bunun için H sınıfı ehliyetinizi tertibat ya da otomatik vites kodu bulunan B sınıfı ehliyetle değiştirmiş olmanız gerekiyor.

Bunun için ilk önce aile hekimine gideceksiniz. Başka bir rahatsızlığınız yoksa aile hekimi sizi uzman görüşü için ortopedi uzmanına sevk edecek. İstediğiniz bir hastanenin ortopedi uzmanına gideceksiniz. Doktor görüşünü yazıp sizi il/ilçe sağlık müdürlüğü komisyonuna sevk edecek. Komisyon rapor doğrultusunda gerekli kodları raporunuza işleyecek. Sonra raporu ve fotoğraf, harç makbuzu gibi istenen evraklarla birlikte nüfüs müdürlüğüne götüreceksiniz.
Bu kadar.

@bLaCkRaCe
Öyle bir şart yoktur. Sadece süreli raporlarda rapor bitiş tarihine 6 ay kalana kadar araç alınabilir.
Son yönetmeliğe uygun alınmış sürekli raporlar için bir kısıtlama yoktur.

2014 te aldığınız rapor eğer süresiz ve özel tertibat kullanmalı ifadesini içeriyorsa ÖTV indirimli araç için kullanabilirsiniz. Tabii ki yeni ehliyetinizde de tertibat kodları olması lazım. Şahsen 2012 raporum ile 5 ay önce araç aldım. Ehliyet için aile hekimine giderken yanınıza vesikalık fotoğraf almayı unutmayın (1 veya 2).

dursun karaca

Forumlarda çok kötü şeyler duyuyorum. ÖTV muafiyetli araç alıp sonra, ÖTV tutarı ceza kesiliyor, rapor eski/eksik vb şeklinde.

Ben şuan çevreme ÖTV muafiyetli araç alımı engel durumunuza göre yasada tam ve kesin ifadeler içermiyorsa (Özellikle %90 altı ortapedik engelliler için) mutlaka özelge isteyin, diye öneriyorum. Yani elinizde bir delil/görüş olsun. Elbette bu tam bir güvence değil ama en azından riskinizi azaltır.

Yani yeni rapor çıkarmayın. Ama mevcut raporunuzu ekine eklediğiniz bir özelge yazın ve araç alıp, alamayacağınızı sorun.

Sevgiler,

H sınıfı ehliyet 2020 son olduğu halde neden H sınıfı ile arac alınamıyor?

Üst Alt