Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni araç alırken vergi dairesi 2012 tarihli sağlık raporumu kabul etmiyor!?

meteb

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, bugun 2012 yılında engelli raporum ile almış olduğum aracımı satış işlemlerini gerçekleştirdim.

Yeni araç almak için x firmasına gittim ve benden sahip olduğum Engelli raporumu istediler Vergi Dairesine sordurmak için. aradan geçen 2 günden sonra x firma satış danışmanı beni arayıp vergi dairesi raporunuzu kabul etmiyor bu şartlar altında ötv indirimli araç satın alamazsınız dedi. Kabul edilmeme sebebini sordum konu bizlik değil vergi dairesi ile görüşün dendi.

konu hakkında yakın tarihde karşılaşan arkadaş varmı? nedir ne değildir? yardımcı olabilirmisiniz ne yapmamız lazım?

arabasız kaldığımamı üzüleyim, engelli olup kapı kapı dolaşıp milletle tartışacağımamı yanayım bilemedim... :mad: :mad:

sahip olduğum sağlık rapor oranı: %51
süre: sürekli (ibare mevcut)

Ortepedık engelınız yoksa raporunuz yüzde 90 olması lazım

meteb ;
Raporun arkasında ÖTV muafiyeti ile ilgili alanlar doldurulmuş mu? "değerlendirilmedi" vs mi yazıyor?

PANEL76 2012 yılında ÖTV muafiyetli araç satın aldım, aynı rapor ile.
ortepedik engel mevcut.
KKELEBEKK rapor arkasında ÖTV muafiyeti ile ilgili alan mevcut değil :/ öyle bir kelime/seçenek yok malesef
5-6 kelime var oradada değerlendirelemedi yazıyor.

meteb ;
Araç alımı ile ilgili alan mutlaka olur, "alır" vs. gibi değerlendirilir veya boş bırakılır.

KKELEBEKK tarafıma verilen 1. rapor da (durum bildirir raporu) orada H sınıfı ehliyet alır Özel tertibatlı (otomatik vites) araç kullanır. yazıyor.
araç alabilir vs gibisinden her 2 rapordada bir yazı yok :/

Yeni rapor formatında olmadığından kabul edilmemiş olabilir mi?

selda* yeni rapor formatı nedir?
tekrardan sağlık kurulunamı girilecek yeni rapor için yoksa herhangi tam teşekkülü devlet hastanesine başvursak yenisini verirler mi?

meteb ;
Yetkili hastanelerden aldığınız, üzerinde oran bulunan heyet raporunun arka kısmında araç, istihdam, akülü araç kullanımı gibi alanların değerlendirdiği kısım boşsa ve herhangi bir şey yazılmamışsa ondan olabilir diyecektim. Ha öncesinde uygulama yapan kişi, günün şartlarına göre davranmıştır belki. Son yıllarda bu konuda değişiklikler yapıldı biliyorsunuz ve daha sıkı tutuyorlar evrak vs. işlemlerini.

@KKELEBEKK dediğim gibi rapor arkasında araç yada ötv muafiyet adına hiç birşey yazmıyor :( ama 2012 yılında aynı rapor ile araç aldım :/

peki son dönemlerde araç alım hakkında benim gibi sıkıntısı olanların ne çözüm ürettiği hakkında bilginiz varmı?

forumda araştırdım bulamadım yada eski tarihli :(

bende bu konuyla ilgili soracaktım.aynen 2012 tarihli (sürekli ) otomatik vites ve tertibatlı araç kullanabilir raporum var. bazı bayiiler bu raporla alabilirsiniz diyo bazısı ise ehliyeti yenilemeniz lazım dedi.Ehliyetim H sınıfı bu arada.Kafam çok karışık.

Tamam Ehliyeti yenileyelimde Ötv raporu ne alaka raporum sürekli zaten hastalıklarım kalıtsal.Ve ehliyetin işlemleride o kadar uzunki.Aİle Hekimine gittim Devlet Hastanesinde 5 bölüme sevk etti.muayene olmam gereken.sonra Devlet Hastanesi 75 tl para istedi üstelik diğer iki bölümde bi başka Hastanesinde muayene olcakmışım çünkü 2 bölüm oraya taşınmış.Tabi bu 5 bölümde anababa günü.

Sonracığıma Sağlık Müd.gidecekmişim Müdürlük gerek görürse heyete çıkaracakmış yoksa kod yazacaklarmış ordan Emniyete.Moralim bozuldu gözüm yemedi işin tam prosedürünü bilen yok.vazgeçtim bende iki yıl daha ehliyetlerin süresi var napıyım.Sağlıklı insana ehliyet değişmek kolay ,aile hekiminden rapor alıp emniyete gidiyor hemen.birde bize çektirilen çileye bakın.

mavera çok geçmiş olsun malesef kolaylık sağlancağına işler dahada zorlaşıyor..
benim ehliyet eski hem H sınıfı hem B sınıfı mevcut, fakat rapor konusunda sıkıntı yaşıyorum.
eğer rapor hakkında net bir bilgiye ulaşıp bizlerlede paylaşırsan sevinirim.

doğru bi bilgi öğrenirsem paylaşırım tabi.Anlattığım muayene olmam gereken 5 bölüm belki kişinin rahatsızlığına göre değişir,engeline göre yani.Onu tam bilmiyorum.benim ehliyetim 5 yıllık.Sizin dahamı eski.

Netten bende biraz araştırdım fakat sağlıklı bi bilgiye ulaşamadım.Ve ayrıca netteki yazılarda sanki çok kolaymış gibi bahsediyor hiçte öyle değil.Keşke kolay olsaydı

mavera 2012 yılında çıkarılmış H sınıfı ehliyet, daha önce B sınıfı ehliyetim var idi. haliyle her iki sınıfta hakkım mevcut.
ama bu rapor olayından sonra iyice moralim bozuldu

Bozmayın moralinizi.aslında benimde baya bozuldu da.aracım var 5 yılı dolmak üzere satmayı düşünüyorum lakin bu sıkıntılardan dolayı hemen alamazsam araçsızda yapamam çok yürüyemiyorum kol çantam bile yoruyor biraz yürüyünce.

@mavera ben öyle bir hata yaptım bilmeden.

işi garantiye almadan hiç girişmeyin bence. şuan kara kara napacam, nasıl halledecem diye düşünüyorum işin içinden çıkamıyorum.

daha önce başına böyle bir olay gelmiş arkadaşda yok koskoca forumda.. yazılar hep eski tarihli :(

a demin okudum da biri yazmış Vergi Dairesinden sordurmuş sürekli raporu olduğu için yeni rapor gerekmez demişler.

Vergi Dairesi de mi farklı cevaplar veriyor yahu.bu nasıl iş anlamadım ki.

bende size bişey sorcam aracınızda tertibat varmıydı.söktürdünüz mü.Satış işlemi zor mu.önce Emniyetten normal araca çevirttirmeniz lazım diye bişeyler okumuştum.Siz Engelli birine mi sattınız yoksa normal mi ?

@mavera

evet tertibat vardı, normal birisine sattım. işlem sırası güncel haliyle bu şekilde;

1- araç 5 yılı doldurduğu için emniyete(trafik şube) dilekçe verip hak mahrumiyetini kaldırdım (5dk bile sürmedi)
2- tertibat söküm için tekrar proje çizildi (500 tl ) + 1 gün çizim süresi
3- TSE - AKM(araç kontrol merkezi) gidip çıkan tertibat için onay alındı(projeyi çizen mühendislik burada çıkan kontrol ücretini karşıladı)
4- noter devri
5- emniyette ruhsat yenileme (alıcıya ait)

TŞk ederim .not aldım.bi kaç soru daha sorabilirmiyim.

1- projeyi çizen mühendislik ilk çizen kişimi.yine onun mu çizmesi lazım başka bi mühendis olsa olmazmı.ben sorun yaşamıştımda aynı kişi olmasın diye sordum.

birde aracınız neydi merak ettim.netten mi sattınız.bazıları eski tertibatı yeni aracına taktırıyormuş öyle oluyormu sahi

Ehliyet ve raporla ilgili doğru bilgi edinirseniz paylaşırsanız sevinirim.lakin sık bakamıyorum siteye.

mavera
1- hayır aynı olması şart değil. ben montajı Gaziantep de sökümü Ankara da yaptırdım. (farklı firmalar)
2- araç 2012 Citroen C4 idi
3- eski tertibat olayı hakkında bilgim yok
4- az önce söylemiş olduğunuz rapor geçerliliği ile ilgili yazıyı nerede okudunuz?

Burda sitede okudum.

konu başlığını hatırlarsam yazayım hemen

-2012-tarihli-raporla-yeniden-otv-siz-arac-alabilecekmiyim. Konu başlığı bu

Bende 2001 yilinda h sinifi ozel tertibatli arac kullanabilir ibareli ehliyet aldim.15 gun once hast. otv indirimi icin nasil bir islem baslatacagin diye sordum ilk sirada ehliyet degisimi dendi aile hekimine yonlendirdi

aile hekimi h sinifi ehliyet raporu vermemis daha once beni nurolojiye sevk etti vezneye 50 tl para odedim nuroji dr eeg istedi tek basina karar vermek istemedi 3 imza acti 3 nuroloji dr imzaladi evragi evraklarimi il saglik mudurlugune teslim ettim.

Komisyon belii bir sayiya ulasinca toplaniyormus su an haber bekliyorum tahminim onumizdeki carsamba toplanabilir diye dusunuyorum.Ehliyet degisimim olunca hastaneye tekrar heyet icin muracaat etmem gerekiyormus.Tabi heyet icinde 200 tl vezneye odeniyormus.

@_Songül_ geçmiş olsun.

ben H sınıfı ehliyeti 2012 senesinde aldım o yüzden ehliyetlik bir konum yok şimdilik.

vergi dairesinin raporu kabul etmemesi ile ilgili konuyu daha önce yaşamış arkadaşların başından geçenleri yazsalar çok makbule geçecek. :rolleyes:

Bugün Ankara-Yeğenbey vergi dairesine gittim oradaki memur raporda ''ötv muafiyeti ve tertibatlı araç kullanır'' ibaresi olmadığından dolayı raporumu reddetmişler.(raporumda tertibatlı araç kullanır diye açık açık yazıyor.)
İl sağlık müdürlüğünde kurula girmemiz söyledi önce aile hekimi ilgili hastalıkla devlet hastanesinde uzman hekime sevk edecek oradaki uzman hekim komisyona sevk edecek daha sonrasında yeni rapor düzenlecek ve söylediğimiz ibareler raporda yer alacakmış.

zam bilgi için teşekkürler.
il sağlık müdürlüğünden tarafımıza verilen rapor sizin paylaştığınızda aynı,
öncelikle aile hekimi hastaneye sevk edecek, hastanede muayene olup kurula sevk yapılmasını isteyecez.

benimde 2011 yılında aldığım raporu kabul etmediler 2016 yılında arabamı sattım vergi dairesi kabul etmedi ehliyeti de kabul etmediler yeniden ehliyet ve araç için rapor aldım 2 ayrı rapor 500 tl verdim bu işin mali boyutu yıpranmayı saymıyorum

ahmetonerge ötv muafiyetiyle yeni araç alabildin mi bu işlemleri yaptıktan sonra?
rica etsem sırasıyla yaptığın işlemleri yazarmısın ?

Arkadaşlar yeni yasalar tam bir eziyet olmuş

Ben 2012 yılın da ötv den muaf bir araç aldım ve aracımı sattım şimdi yeni bir araç almak istediğimde elimeki eski evraklar çöp resmen çöp oldu

1. H sınıfı ehliyetimi değiştirdim
aile hekimi devlet hastanesi il sağlık emniyet yeni ehliyeti aldım
tekrar araç içim başvurdum bu seferde sağlık kurulu raporumla ehliyet uyuşmadı ehliyetimde otomatik vitesli araç kullanır yazıyor raporumda özel tertibatlı araç kullanır yazıyor

2. o raporu aldım sağlık'a itirazda bulundum ve beni ANKARA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ne sevk etti ve şimdi bekliyorum sevk günümü ne yapacağımı da bilmiyorum.

Üst Alt