Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni araç için tekrar rapor almam gerekli mi?

mbozkurt

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkdaşlar merhaba,

2004 yılından beri engelli araç kullanıyorum, 5 yılımı doldurduğumdan bunu satıp, yenisini almayı düşünüyorum,
ancak kafama takılan bir konu var, 2004 yılından beri Sağlık raporum (%50 ve sürekli diye işaretlenmiş ) olmasına rağmen yeni engelli aracı alırken hastaneden tekrar rapor çıkarmam gerekiyor mu ?

Yardımlarınız için teşekkürler.

Hayır. Elinizdeki raporun noter onaylı nishası ile zamanı geldiğinde yeni araç alabilirsiniz.

sevgili oturan boğa bu noter onaylı raporu kullanılabilir olması ile ilgili bir genelge falan varmıdır varsa tarih ve sayısını verirsen iyi olur çünkü vergi daireleri keyfi uygulamalar yapıyor kabul edeceklerini zannetmiyorum ancak onlara böyle bir evrakla gitmek lazım

Konuya dair güncel yazı:
e) Sağlık Kurulu Raporlarının Tarihi
Kanunun 7 nci maddesinin 2 numaralı bendindeki istisnadan yararlanmak için, 29/6/2006 tarihli ve 2006/10660 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Resmi Gazetede yayımlandığı 16/7/2006 tarihinden önce alınmış olan raporların, söz konusu Kararname eki "Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik" hükümlerine uygun olarak yenileneceğine dair ÖTV mevzuatında herhangi bir hüküm bulunmamaktadır. Dolayısıyla bu tarihten önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan sağlık kurulu raporları da ÖTV istisnası uygulamasında geçerli bulunmaktadır.

2004 yılında araç alırken hangi raporu verdiğimi unuttum...

Değerli Arkadaşlar,

2004 yılında engelli aracımı alırken verdiğim raporu unuttum, elimde işe girerken hastaneden aldığım sağlık raporu var, ( belkide onun onaylı fotokopisini vermişimdir..) Acaba şimdi yeni engelli aracı alırken aynı raporu kullanabilir miyim ? yoksa özellikle engelli araç kullanabilir ibareli yeni bir rapor mu almam verekiyor....

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Engelli araç kullanabilir ibareli bir rapor gerekli.

Üst Alt