Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni Atanan arkadaşlar için sendika konusunda yardım..?

ankiloz

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Yeni atanan arkadaşlara sendika üyeliği konusunda yol gösterecek tecrübelerini paylaşacak arkadaşlar buraya nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında bilgi paylaşımında bulunurlarsa çok faydalı olacağı kanaatindeyim..
İnternette biraz araştırma yaptım, bazıları aday memurken bulaşmayın diyor, bazıları şu sendika şöyle bu sendika böyle diyor, bazıları kesinlikle hemen üye olun diyor.. Açıkçası tam bir bilgi kirliliği var ve bu da kafa karışıklığına neden oluyor..
Bu konuda tecrübeli olan arkadaşlardan yorum bekliyorum..!!

Aday memurken bulaşmayın tabii ki bu herkesin düşüncesi...
Neden diye sorma gitsin bulaşma yeter...
Asalet alana kadar zaman sürecinde sendikaları incelersiniz...
Sendikaya gidip yada işyerinizdeki sendika temsilci ile görüşüp işi bir günde halledersiniz.
Çok zor ve çok gerekli bir kavram değil..
İsterseniz sendika anında değiştirebilirsiniz...
Başka sendikaya geçiş yapabilirsiniz...
Sendikadaki görevliler bu işi halleder sizin tüm işlemlerinizi yapar.

Memur iseniz sendikanın ateşli temsilcisi olmayın uzak durun..
Zamanla içyüzlerini öğrendiğinizde sendikayı bırakcaksınız zaten..

Dilekçe verip sendika üyeliğinizi sildirdiğiniz gibi dilekçe verip başka sendikadan üyeliği başlatabilirsiniz. Zaman kısıtlaması yok. İlla ki sendikalı değilsen size yardım etmezler diye birşey de yok. Zaten sendika yardım etmiyor, işine gelirse yardım ediyor gelmezse -genelde- hiç etmiyor...

Peki bu sendika işinin bizim açımızdan artıları ve eksileri nelerdir.??

Üst Alt