Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni bir başlangıç diyelim... [O An]

asadas05

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Yıl 1999.. Yaşım 14. Hiç bir şeyden habersiz bisiklet üzerinde oradan oraya gidip dur.
Ve talihsiz bir kaza ile başlayan, yeni bir hayat, yeni bir yaşam, yeni bir varoluş...
Daha 14 yaşımda çok şiddetli düşme ile sonuçlanan ve sonrası işitme kayıpları ile değişen ve gelişen bir hayat benimkisi.
Orta okulunun son senesinde 23 nisan tatilini fırsat bilerek kuzenler ile geçirilen dolu dolu bir tatil gününün trajedi ile sonuçlanması benim için hayatımın yeniden başlanması demek oluyordu.
Hastanenin yoğun bakım servisinde gözlerimi açtığım zaman, vücudumun %60-70'i kaza sonucu büyük yaralarla dolu ve ben çevremde konuşan insanların ne konuştuğunu anlamaya çalışmam ve daha sonra bir kulağımın komple duyma yetisini kaybetmesi diğer kulağımın ise işitme kaybıyla sonuçlandığını öğrendiğimde, cerrahi tedavisi olmaması ve işitme cihazına bağlı kalacağımı öğrenmemle dünyamın başıma yıkılışı..
14 yaşında yeni ergenlik dönemine girerken yaşadığım bu olayın dünyamı alt üst edişi, çevremde ki insanların yadırğayışı, sanki bütün dünyada işitme kaybı olan tek benmişim gibi bir gözle bana bakmaları ve onların benle alay edip dalga geçtiğini düşünmem... :)
O yaşta büyük bir kaza geçir ve hayatın yeniden başlasın, kolay mı sanıyorsunuz siz?
Orta okulun son 2 ayını gidemediğimden dolayı, öğretmenlerim kaza geçirdiğimi duymuşlar ve beni sağolsun mezun etmişler. Ondan sonra lise'ye gidemedim, toparlanmam en az 2 seneyi buldu aşağı yukarı. Daha sonra tekstil sektöründe işe başladım ve yaklaşık 6-7 sene aralıksız, yalansız dolansız bir şekilde çalıştım. Askerlik zamanı geldiğinde muaf belgemi alarak, özel bir sektörde elektronik ticaret bölümünde işe başladım ve halen işime hakimim ve son derece sevilen sayılan bir insanım.
2 sene önce Allah yazmış evlendim bir oğlum :) var Allaha şükür. Akşam eve gitme sebebim :)
Hastalığım halen devam ediyor ve ben cihaz kullanamıyorum halan kabullenemedim bir türlü cihazla yaşamayı.
Bakalım gelecek günler ne getirecek yaşamımıza.
Allah herkese hayırlı ve sağlıklı bir ömür geçirmenizi nasip etsin.
Unutmayın ki;

Bu günlerimiz bir daha geri gelmeyecek, insanlar bize farklı bir gözle bakabilirler ve budan onlardan üstün olduğumuzu gösterir.

Sevgiler,

7 yaşında topallamayla kendini belli eden kalça kemik erimesi.. 5 yıl yürümem yasaktı.ancak demir cihazlar sayesinde yürüyebiliyordum. çocukluğum oturarak ve arkadaş çevresinden uzak geçti. 11 yaşında iyileştim..
ama topallama yadigar kaldı.. tam ergenlik döneminde topal ve kemik yapımdan dolayı çok uzamayan minik bi kız. gel gitleri çok oldu kendi içimde.
ama sonra.. farkına vardım bazı şeylerin..
aslında hayat fazla ciddiye alınmayacak kadar önemliydi. ve ben mutlu olmaya başladım
geçen sene olduğum ameiyatla da topallamam baya geçti.. ve geçmeye de devam ediyor..
kaderde varmış kii 7 yıllık flörtümle de geçen ay evlendik..
hayatta hep bi zorluk peşimde.. ailesi özrümden dolayı istemedi..istemiyor..
olsun...

şimdi iyiyim eskiye göre sağlıklı bi insanım. hayata bakış açım çok güzel..
hastalığım bana hayatın fazla ciddiye alınmayacak kadar önemli olduğunu ve yarın ne olacağımızı kimsenin bilmediğini gösterdi.
elimde olanların kıymetini bilmeyi ve insana kar kalan tek şeyin mutluluk olduğunu öğretti.

hayattaki tek amacım mutlu bi insan olmak mutlu yaşamak
bu da zeynep kızın hayat felsefesi oldu..

farklı farklı hikayeler yaşanmışlar yaşayamadıklarımız..vs allah herkese şifa versin herkes mutlu olsun
:confused:

amin cümlemize hayırlı ve sağlıklı ömürler dilerim

prenses çok teşekkür ederim.
ben de aynısını senin için diliyorum..

sena_6 allaha şükür.
amin. allah herkese güzel sonlar nasip eder inş.

çok haklısın.. gelde beynime söz geçir sen.. iş işten geçmeden bakalım neler olacak.

herkesin bir hikayesi var işte... herkes farklı bir dünya ve her dünyanın yaşantısı farklı...
Asadas, öncelikle geçmiş olsun ne mutlu ki evlenmişsiniz çocuğunuz da varmış, Allah daim etsin
ben de Leyla'nın dediğine katılıyorum en azından çocuğunuzun yanında taksanız yavaş yavaş kendinizi alıştırsanız
inanın derdiniz en azından cihazla da olsa dermanı olabilen birşeymiş tamam kendi duymanız gibi olmaz ama en azından bir çare bir umut o cihaz
ya daha kötüsü olsaydı ve cihaz da kâr etmeseydi o zaman demez miydiniz keşke şu cihaz işe yarasa diye...
beynime söz geçiremiyorum demişsiniz, o sözü geçirmek sizin elinizde, nasıl bakarsanız öyle görürsünüz eğer ki siz beyninize ben bunu böyle yapacağım derseniz o yapar ama önce cihazla yaşayabileceğiniz gerçeğini kabullenmek

"Mutlu ya da mutsuz olmanız, bir şeye bağlıdır;''DÜŞÜNCE BİÇİMİNİZE."
M.A.Antonius

saygılar...

Üst Alt