Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni bir ev almak istiyorum. 2022 maaş kesilir mi?

Konular
44
Reaksiyonlar
0
Eşim ve Ben engelli maaş alıyor.yeni bir ev almak istiyorum 2022 maaş kesilir mi?

Tabi kardeş kimin adına yaparsanız onun aylığı kesilir . Zaten adamlar bağlamamak için fırsat kolluyorlar . Hasta adama aylık verseler o 3 aylığı yine çok değil . Yav bizim halimizi kimse anlamaz vallaha . Aslında zihniyet berbat . Ev alacaksın diyecekler ki bak bu zengin hemen maaşını keselim . Devletten gelen emir bu napalım . Yani evi senin adına yaparsan senin eşinin adına yaparsan eşinin maaşı kesilir . Ben böyle biliyorum .

Tam olarak o şekilde değil yasa ve yönetmelikte geçen konu şü şekilde yaşadığınız hane gelirleri dışında hanenin rayiç değerinin 240/1 i size gelir sayılıyor.
Muhtaçlık sınırı 243 tl yani sizin eş ve kendinizin bir geliri olsa veya muhtaçlık sınırını aşıyor olsa zaten son yönetmelikçe maaşlar kesilecek evi olana maaş vrmem diye bir yerde rastlamadım siz yinede buraya yani bizim sözlerimize bağlı kalmadan bimere bu konuda sorun derim.

mecitkara bu konuyla ilgili 2 durum var:
1. ev aldıgınızda evin rayic bedelinin 240'ta biri gelir olarak dikkate alınır. ve bu gelir hanedeki kişi sayısına bölündüğünde 243,43 liraya eşit ve ustunde çıkarsa aylık kesilir.

2. Sizin sadece gelirleriniz değil giderleriniz de dikkate alınıyor muhtaçlık tespit edilirken. Ev alıyorsunuz ve ev alacak bir geliriniz var demektir bu anlamda. "2 engelli maaşıyla ev alınması zordur" diyerek gelir ve giderleriniz didik didik edilir.

başta "giderler de gelir hesabına dahil ediliyor" demiştim.
Sizin hanenin aylık giderlerini toplarlar. eger aylık gideriniz aylık gelirden yuksek çıkarsa bunda giderleriniz dikkate alınır.
eger hanenin toplam aylık giderleri 243,43 liraya eşit ve yuksek çıkarsa maaş kesilir.
NOT: Gider ve gelir hesaplarında aldıgınız 2022 aylıkları dikkate alınmaz.

Üst Alt