Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni bir işe girdiğimizde vergi dairesine bildirim yapılması gerekir mi?

Ercan Tuttu

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Esselamu Aleykum. Herkese iyi forumlar diliyorum.
Vergi indirimden faydalandığım iş yerinden ayrılıp farklı bir iş yerine girdim. Aradan 4 ay geçmesine rağmen maaş bordrosunda buna dair bir yazı göremedim.
Sormak istediğim soru şudur: "Yeni bir işe girdiğimizde vergi dairesine bildirmek gerekiyor mu?"
Bildirmediğim için vergi indiriminden faydalanamıyor olabilir miyim acaba? Bu sistem nasıl işliyor? Bu konuda bilgi verir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim.

Ercan Tuttu
Vergi indiriminiz varsa ve yeni bir işe girdi iseniz vergi indirimi yazınızı yeni işyerinize vermeniz gerekir, yoksa onlar sizin vergi indiriminiz olduğunu bilemez.
Şayet işyeri bu yazı başka bir işyerine hitaben, bizi nbağlamaz derse, orada çalıştığınıza dair bir belge alara vergi indiriminizişn kayıtlı olduğu vergi dairesine başvurup vergi indiriminizin yeni işvereninize tebliğini talep edeceksiniz.
Vergi indiriminiz zaten var, hemen yazıp size verirlerse alıp işvereninize verirsiniz, elden vermezlerse onlar işyerine e-tebligat ya da postayla tebliğ ederler.
İşyerinize söyledi iseniz ve vergi indirimi uygulanıp uygulanmadığından emin değilseniz maaş bordronuzu buraya atın beraber bakalım.

Evet vergi dairesine bildirmeniz gerek ben yeni iş değiştirdim.Vergi dairesine gittim bana form verdiler hem iş yeri hemde ben dolduldum vergi dairene verdim 15,20 gün sonra sana mail geliyor vergi dairesinden.

Yeni iş yerine başlarken vergi indirimi yazısını gerek görmeyip "Otomatik olarak geçiyor zaten" dedi. Öyle deyince vergi indirim belgesini göstermedim.
Anlaşılan o ki maaş bordrosunda bu konuda bilgi yer almadığına göre (dediğiniz gibi) vergi dairesine bildirmem gerekiyormuş.
Eğer bu iş yerinde vergi indiriminden faydalanmadıysam emekli olmak için bu iş yerinde 4 ay boşa çalışmış oluyor muyum? Emekli olmama 2 yıl kaldı.

yararlanırsınız ama vegi dairesine bildirmeniz gerekli yeni yerinde kayıdınız gözüksün.

Son düzenleme:
Ercan Tuttu
Hayır hayır, asla boşa çalışmış değilsiniz.
Vergi indirimi ile erken emeklilikte esas olan vergi indirimi hakkı elde etmiş olmanızdır, maaşınıza uygulanıp uygulanmadığı erken emeklilik açısından hiç önemli değil. Tüm çalışmalarınız emeklilik hesabına dahil edilecektir.
işveren istese yeni yazıya gerek olmadan eski yazıya istinaden de vergi indirimi uygular, sizin zaten vergi dairesinde kayıtlı bir vergi indiriminiz var.
Madem uygulamamış, onun keyfini beklemeyin, yuklarıdaki mesajımda dediğim gibi vergi dairesine gidip yeni işyerinize tebliğ ettirin.

Durum anlaşıldı...
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. "sgurkan hanımefendi"ye de ayrı teşekkür ederim.
En kısa zamanda vergi dairesine gideceğim inşaAllah. :)
Tekrar görüşmek dileğiyle. Allah'a emanet olun...

Evet. Vergi dairesine gittim. Durumu arz ettim.
1 ay olmadan işyerinden bana haber geldi. Vergi dairesi işyerime bildirmiş.
Artık bana ne kadar verirler bilmiyorum. Maaş bordrosundan belli olur her halde.
Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Tekrar görüşmek dileğiyle...

Üst Alt