Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni bir işe girdim. Vergi indirimim devam eder mi? Ne yapmalıyım?

romantic

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar eski çalıştığım iş yeri için vergi indirimi alıyordum ordan çıkartıldım. şimdi başka bir şirkette çalışacagım vergi indirimim devam eder mi otomatikmen yoksa yeni iş yerime 2007 de aldığım vergi indirim belgesini göstermem yeterli mi?
güncel tarihli vergi indirimi belgesimi almam gerekecek?

Evet, yeterli. O belgeyi gösterdiğinizde vergi indirim uygulaması aynen devam eder...

Not: Eğer o belge yoksa veya kaybolmuşsa, defterdarlığa gidip işyeri değiştirdiğinizi ve orada vergi indirimi uygulanması için yazı istediğinizi söyleyebilir, ve gerekli evrağı alabilirsiniz...

deftrdarlığa gidip vergiindiriminden faydalanmak istediğimi söyledim artık biz bakmıyoruz dediler öyle şeylere ne alaka anlamadım pendik sgk ya gitsem yeni iş yerinde çlıştıgıma dir kagıdı göstersem olmazmı?

defterdarlık belge vermek zorunda fotokopilerini ben istedim hemen verdiler iş yerine verdim işe girerken

Bülent Bey,eski işyerine hitaben yazılmış vergi indirim belgesini yeni işyerine göstermek yeterli olur mu sizce?
Ben yeni işyerinden çalışma belgesi alarak defterdarlığa müracaat edileceği ve defterdarlığın da vergi indirimini işverene tebliğ edeceği şeklinde biliyorum prosedürü.

evet 2007 tarihli eski iş yerine hitaben yazılmış. eski iş yerine hitaben yazılmasının birsakıncsı varmı?

En temizi defterdarlıktan yazı almak tabii; ama birçok arkadaşım hiç böyle bir yazı almadan söze istinaden (ya da eski işyerinde vergi indirimi olduğunu gösteren bi belgeye istinaden) vergi indirimi uygulatıyor.

Eskiden defterdarlık sadece şehir değiştirildiğinde yazı veriyordu. Sanırım şimdi her işyeri değiştirdiğinde yazı vermek gibi bi uygulamaları var. Ama bence takibi olmayan bişey bu. Öyle ya, böylesi bi yazı alındığında defterdarlık bunu kayıt altına mı alıyor? Veriyor yazıyı geçiyor... İşveren de uyguluyor vergi indirimini ya da uygulamıyor...

işyeri değiştirilmişse vergi indirimi yazısıda kayıpsa defterdarlıktan nasıl yazı çıkartcaz acaba
numara yok bişey yok

İşyerinden çalışma belgesi al ve gerekli başvuru evraklarını tamamlayıp defdterdarlıpa dilekçe ile başvur.
Onlarda her şey kayıtlıdır. Posta ile işyerinize yeni in.belgenizi yollarlar.

Herhangi bir şekilde iş yeri değiştiren ücretlilerin daha önce işlem tesis ettirdikleri Müdürlüklere yeni iş yerlerinin adreslerini bildirerek buradan yeni iş yerlerine hitaben yazı almaları yeterli olacaktır.

Bu kişilerin yeniden rapor almalarına gerek yoktur. Bulundukları il sınırları dışına gidenler de aynı şekilde hareket edebileceklerdir.

Üst Alt