Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni bir işe girince vergi indirimi raporunu yeniletmek gerekir mi?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
633
Reaksiyonlar
363
% 80 vergi indirimi raporum mevcut.
Yeni işe girince raporu yeniletmek gerekir mi?
Yeniletmenin önünde herhangibir yasal engel varmıdır?

vergi indiriminiz şayet ankaradan onaylandı ise iş hayatı boyunca gecerlidir ayrıca emeklilik zamanı gelince tekrardan rapor almanıza gerek kalmayacak vergi indirim raporunuz iyi muhafaza etmenizi oneririm işyeri değistirince yeni isyerinize vergi indiriminden yararlandığınıza dair yazının fotokopisini verin onlar halleder.ayrıca vergi indirimi bir kez alınır emekli olana hatta emekli olduktan sonra calışmaya devam edersinizde gecerlidir kesinlikle yeniletme gibi bir sey yok raporunuz sürekli ise sorun yok omur boyu gecerli

Diyelim ki istihdan için işkur dan hastaneye sevk aldım.
Ve hastaneden % 71 oran civarı rapor aldım.

Bu raporu vergi indirimi için onaylatıp kullanabilirmiyim.

Vergi indiriminde kullanmanız için,çalışıyor olmanız lazım.İstihdam edildikten sonra,işyerinden alacağınız çalıştığınıza dair belge ile maliyeye giderek vergi indirimi için müracaat edebilirsiniz.%71 raporunuz maliyede onaylandıktan sonra vergi indirimi hakkınız doğacaktır.Bir başka hatırlatma,bazı illerde işkur artık hastane sevki vermemekte.Kişi zaten herhangi bir rapor vermeye yetkili hastaneye şahsi müracaatla rapor alabilmekte.

AYDINYAVUZ
%80 raporumla vergi indirimim var diyorsunuz.
mehmet_41 arkadaşımızda size vergi indiriminizin her zaman her yerde geçerli olduğunu, yeniletmenize gerek olmadığını söylemiş ki doğrudur.
Peki neden illa da sonradan aldığınız %71 oranlı raporla tekrar vergi indirimine başvurmak istiyorsunuz, amacınız nedir?
Açıklarsanız bir yanlış anlama mı var anlayıp netliğe kavuşturalım.

Sayın Ufukalp
%80 TEDAVIYLE ÇALIŞAMAZ
ilk vergi indirimi raporu aldığım
işyerinden çıktım.

Yeni gireceğim iş yerinde bu
%80 TEDAVİYLE ÇALIŞAMAZ
vergi indirimi raporunu işyeri
kabül etmezse tekrardan
vergi indirimi raporu almak
gerekecek o Açıdan yani.
Onu demek istedim ben.

işyerinin yeni rapor isteme hakkı yok aldığınız rapor kalıcı bir rapor dur engelinizden dolayı işveren mi işe almakta sorun cıkarıyor

AYDINYAVUZ
Vergi indiriminizde herhangi bir süre kısıtlaması yoksa ömür boyu geçerlidir.
Yeni işvereninizin ben bunu kabul etmiyorum deme lüksü yoktur, kesinlikle.
Ha diyebilir ki; bu yazı bize hitaben değil, kabul edemem, o zaman izlenecek yol tekrar vergi indirimine başvurmak değil, mevcut vergi indiriminizi yeni işvereninize tebliğ ettirmektir.
İşyerinden orada çalıştığınıza dair belge alın.
Vergi indiriminizin kayıtlı olduğu vergi dairesine gidin.
Mevcut vergi indiriminizin yeni işvereninize bildirilmesini içeren vergi indirimi yazısı isteyin.
Ya o anda yazıyı hazırlayıp size verecekler, ya da postayla işvereninize gönderecekler.
Bazı yerlerde elden vermeyebiliyorlar.
Hepsi bu kadar, sakın tekrar başvurmayın.

Üst Alt