Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni bir işitme cihazı lazım: kulak çınlamam çok arttı, kötü hissediyorum..?

juiceles

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkeze merhaba
Uzun zamandır. Forum takipçilerindenim. Ama kısmet bu güneymiş : )
Benim naçizane bir kaç sorum olacak eğer bilgili we ilgili arkadaşlar yanıtlarsa çok sewinirim.
2006 yılından beri işitme cihazı kullanıyorum.
Sağ kulağım iyi duymasına rağmen işitme cihazını sol kulağıma wermişler bende solda başladım bilmeden tabiki
İşitme kaybımın sinirsel we yaşlılarda gorunen cinsten oldugunu solediler.
Yani yaslılıkta yawas yawas işitme duyusu kayboluyor, bende bu yaşta başlamış dedikleri ole en azından.
2006 yılında ilk işitme cihazım “Magnatone” yarı analog yarı digital kanal içi bi işitme cihazı idi hem pc den hemde ben üstünden ayar yapabiliyordum.
6ay öncesine kadar bunu kullandım son zamanlar konuşmaları ayırt edemeyip anlamamaya başladım.
Bende “Si-Ser Ankara İşitme Cihazları” Merkezine gittim.
Testlerimi gösterdim, dedim artık konuşmaları anlamam kaybolmaya başladı.Bi alet istiyorum
Onlarda bana “kanal içi” “Nano 14P” önerdiler. Bende tamam dedim.
Bu arada bende son 2,5 yıldır kulak çınlaması war son zamanlar uğultu + kulak çınlaması şekline dönüştü çok sıkıntıyaşıyorum bundan dolayı
Earnet itme Sistemleri isitme-cihazlari-nano-serisi-kanal-ici
bu linkten görebilirsiniz işitme cihazımın özelliklerini
önce sag kulagına takalım dediler olur dedim ama kendimi cok kotu hissetdim hic duyamadım hemen dedim sola alın onlarda sola taktılar ayar yaptılar kullanmaya basladım. Pek memnun kalmadım. Sonra gittim dedim konusmaları gene anlamıyorum. Sesini actılar
hatta en son ses acma ayarı budur. Daha fazla bunda acamam son ayar.
Eger memnun kalmazsan kulak ici weririm bunu alırım dedi
Bu sekilde kullanıyorum ama konusulanları ayırt etmem cok kotu. Dewamlı ne ne diyorum : )
Ankara da cok fazla güwenilir yer yok sanırsam
We eger bundan daha iyi olacaksa yeni işitme cihazı almak istiyorum.

Odyo testlerimi ekliyorum yorum yaparken en azından yardımcı olur.
Birde biraz takıntılıyım kulak içi daha iyi olabilir belki ama görünüyor diye takmak istemiyorum. Ondan kanal içi takıyorum.
image-E40C_4D1F5CA4.jpg
[/url][/IMG]

image-577D_4D1F5DD6.jpg
[/url][/IMG]

image-D845_4D1F5DFF.jpg
[/url][/IMG]

image-EEC6_4D1F5D5F.jpg
[/url][/IMG]

image-4EB8_4D1F5DA4.jpg
[/url][/IMG]

Söledigim gibi sıkıntım konusmaları ayırt edemiyorum.
asıl konusmaları ayırt edememin sebebi de kulak cınlamam cok olması.
herkeze cok tesekkurler şimdiden hayırlı aksamlar

oyle olsada isitme cihaziyle genede guzel anliyoruz
3+5 bin lira verdik diye sagirliktan adamakilli kurtulmak olsa dunya cok guzel olurdu o kadarda aglamalik diil gordugum kadari sukretmelisiniz
ha earnetin cihazlari cinlama icin programi varmis ise yaramadimi

Ama farketti iseniz 4 senede ilerleme olmus dewamlı ilerliyor isitme kaybım
ayarladılar cınlama icin program ama cımlama dewamlı daha baskın gelior sesi duyamıor fazla ruzgar sesi gibi bi ses geliyor..Ki dewamlı sukrediyorum.

ahh o cinlama gecen kafami simsiki sardim belki gecer diye
isitme cihaziyle ses duyarken nispeten daha dayanilir oluyor cinlamalarda benim sol kulak koklear imlanti aldilar artik tikali onun icin hic bisi yapamiyorum aksi gibi o kulaktaki cinlamalar felaket
sizin yazdiginiz isitme cihazinin cinlamaya ilac diye sunduklarida fosmus
alisacagizzz baska care yok gercekten zordur cinlamaya katlanmak
genede isitme cihazlarinin iyi kalite olaniyla daha dayanilir oluyor bu meret

ewt geceleri ewde ses olmayınca daha bi çekilmez oluyor yok sanırsam bi care buna oksijen tedawi felan demisler ama oda riskliymis sanırsam allah yardımcımız olsun. bide bu en son odyo testine gore engelli % si kac oluyor benim ki hesaplamayı bilmiyorumda
birde eranet kullanan yok sanırsam nasıl bir alet bilen warmı.

işitme testlerinize göre orta derecede bir işitme kaybınız mevcut...
tiz seslerde çınlamaya bağlı olarak biraz algılama güçlüğü var...
eğer kulak çınlamanız son yıllarda arttıysa, ve son yıllarda sigara içmeye başladıysanız "kesinlikle" sigarayı bırakın...
kanal içi (CIC) cihazlar orta dereceli işitme kayıplarında bir yere kadar faydalı olabiliyorlar...
takıntınızı atıp kulak arkası (BTE) cihaza geçmenizi öneririm..
sonuçta BTE de olsa CIC de olsa sizin daha iyi işitmeniz ve dolayısı ile yaşam kaliteniz önemli..

Cewabınız icin tesekkur ederim.
Hic sigara kullanmadım bu gune kadar, ewt kelimeleri algılama sorunum war , bu aralar daha da cogaldı cınlamam we testlerde gordugunuz gibi kayıp giderek artıyor. sadece sol kulaga mı takmalıyım işitme cihazı yoksa 2sine de takarsam işitme kaynı ilerlemesi yawaslarmı. birde bu son odyo testine gore enelli %si kac hespalarmısınız.

öncelikle geçmiş olsun.Kulak çınlamanız işitme sinirlerinizin kendiliğinden oluşturduğu sesler sadece kişinin kendisinin duyduğu hışırtı ,ıslık,çırçır böceği,rüzgar. müzik sesi,su sesi, v e benin daha bilmediğim bir çok ses şeklinde olabiliyor.ilk kulak çınlamam türk sanat müziği idi. hiç durmadan hastanede gözlerimi açtığımdan hastaneden çıkana kadar sürekli duyduğum üç dört aylık hediye tarzındamıydı neydi anlamadım.askeri hastane olduğu halde bu sesin benim kulaklarımdan değil de orada çalan bir müzik aletinden geldiğini sanıyordum.kapatın diye yalvarmştım başımda bekleyen ere.tabi şaşkın çocuk acıklı bakmıştı bön bön.sesler yirmi yıllık zaman içinde ilk zamanlarda müzik seslerinden sonra dayanılmaz zonklayıcı çınlamalara kesik kuş seslerine dişçi aletinin vızırdamasına hafif rüzgar seslerine ve son olarak ta tıs tıs edercesine incecik ve hafik seslere kadar azaldı.kesinlikle artık umursamıyorum ve kafamı dinlemiyorum.çok fazla antibiyotik kullanmış bir insanım. bu sesler belki biraz bu yüzden azalı verdi. ama bilinmeli bu sinirlerin sakin olduğunda hafif seslere dönüşüyor. mesela sıcak kaplıcalara gidince baya azalıyor. ama 10 gün geçmeden eski şiddetine dönüşüylordu.
benim işitme kaybım sol total. sağ 70 db altı komple kayıp. 80 db den sonra sesler sinek vızıltısından kurtulup ses haline geliyor. ama işitme kaybım ileri , anlama kaybım yani işitme bozukluğum baya ileri. arkasını dönüp ağzını kapatıp konuşan birisini töbe anlamak bir harfi bile seçmem mümkündeğil. direk bir iki metreden yüzüne bakarak bile on harflik bir kelimenin ancak işitme cihazı ile üç veya dört harfini anlaya biliyorum. gerisi boşluk doldurma oyunu.yüzüne bakarsanız boşlukları doldurmak doğruya daha yakın.insanlar gayet iyi duyduğumu ve rahat konuştuğumu tamamen istanbul türkçesi ile çok seri konuştuğmu görüyor. bu halimle hastane raporum %40 . bunu çevrem sakatlık bile görmüyor.devamlı kendimi geliştirmeye daha iyi anlamak için her türlü türkçe ve yabancı kelimeleri öğrenmeye zorluyorum kendimi. eskiden kullanılmayan ve yeni türemiş kelimeleri iğrenmek boşluk doldurmakta baya işe yarıyor.dudak okuyabilseydim ne güzel olurdu. ama beceremiyorum. dudaklara bakmak çekindiriyor beni.bazı kötü dijital işitme cihazları nı son zamanlarda denedim. ses seviyesi gayet iyi iken anlama berbat derecede daha kötü oluyor.Dha heniz yeni model dijital cihazları deneme şansın olmadı. denemişsemde satıcılarında o yanıltıcı ortamda benim için önemsiz.sokakta gürültülü ev ortamında denemek önemli. o da almadan parayı bastırmadan genelde zor. eski analog işitme cihazları genelde her sesi verir ama onlarında anlaşılırlığı tam yeterli hiç olamadı. Bu yeni dijital cihazları evimizde kendimiz programlayıp anlama şeklimizi deneye deneye işitme cihazına tam oturtmadıktan sonra en iyiside olsa gide gele bi sonuç elde edenlerde az sanırım.İnsan zamanla azda duysa çoğu şeyi anlamasada hatta çoğundan bile fazla anlamasada kendi dünyan içinde sadece kendimizle başbaşa bir sorunumuz. bizim sorununuz da kimseyi fazla alakadar etmedi. anlamadı bile ne nedir anlatılanlardan kimse.bu sorunu pisikolojik mişçesine bastırmaktan başka bir seçenek bırakmadı hayat. ve umursamamak . hatta duymuyorsam banane . kimene. diyebilmek gerek . bende bunu başarmaya çalışorum.Hayattan geri kalmamak lazım. duymamaktan korkmamak lazım. çınlamaları kendi içimizdeki sitresi azaltarak yenebileceğimize inanıyorum. İnşallah dertlerimizden kurtaracak tıp ve teknolojiyi bir an önce geliştirir veya bir yerlerden yenisini buluruz. herkeze gönülden geçmiş olsun. bol sabırlar dilerim.

sayın "tekümit" yazınızı sonuna kadar okudum.
Bende hemen hemen sizinle aynı durumdayım.
ama ben kanal içi cihaz takmakta inat ettigimden sanırsam bu eziyeti cekiyorum.
konusulan kelimeler adadasdadwdağllkşdk gibi gelior bana bazen 3-4 kere soruyorum ne dediniz die
sonundada duyma problemim war az bagırın diyorum.
yaşım 29 bu yasda boleyse ilerde yandık diyorum bazen kendi kendime : )
hayırlısı artık ne yapalım
birde artık 2 kulaga birden takma warktim geldimi yoksa saga hala takmayıp ilerisi icin bi + olarak saklamam lazım onu bilmiyorum.

ilerisi için saklamak derken ? sadece dandik odyometristler işitme kaybını arttırır. iyi bir firmaya gidip 2 tane cihaz alırsan gayet gusl bi yasam surersin. kanal içi almak istiyosan oticon un cogu modeli 75 db i karsılıyor artık. yok ben artık evden ckamyrm asırı komplex yaptm dyosan saclarını hafif uzat derim, kulagını ortecek kadar.. kaybın iyi duymana engel degil

Bendede 1 yıldır sol kulakta çınlama var ilk zamanlar doktora gittiğimde bana sol orta kulakta kireçlenme var dedi hatta ileride sağ kulaktada başlıya bilir dedi ve başladıda 2 aydırda zama zaman sağ kulakta çınlama var bir ilaç verdi VASTAREL bu ilcaı kullan faydasını görrüsen devamlı kullanırsın dedi bana cihazdan hiç bahsetmedi konuşmaları anlamamk gibi br problemim yok kulağımdaki çınlama ayrı konuşulanlar ayrı.. hatta şu an dğer odada konuşulanları duyabiliyorum :)

işitme kaybın baslasın dur bi bekle. sagırlıga kadar yolun var, yolun acık olsun..

ne diyorsun :) peki bunun önlemi yokmu varda bu doktor beni neden yönlendirmedi ?

peki ilaci kullaniyormusunuz ilactan fayda goruyormusunuz

sen isitme cihazina amman heves etme sakin kulagini gozun gibi koru cihazla kendi kulagin gibi duyacaginida sanma albunuya bakma
her kulagi cinlayan sagir olmaz

sagırlıga kadar yolun var ama merk etme ameliyatla tekrar eski duyumuna kavusursun. doktor olmadımdan bilemicem ama işitme kaybın olmadıgına gore bole bi problem de yasamayabilirsin. gene iyisin iç kulakdaki sinirlerine birşey olmaz..

shukufe, ilacı 1 yıldır kullanıyorum zaman zaman kulak çınlamam duruyor ama bir kaç saatliğine sonra tekrar başlıyor bazen bir iki gün hiç çınlamıyor tekrar yine başlıyor 1 yıldır böyle deva edip gidiyor alıştım artık kulağımda bir zil sesiyle yaşamaya :) ALLAH beterinden saklasın bu derdi veren ALLAH şifasınıda veriri elhamdulillah...

Saçlarımı 5 yıl once isitme cihazı takmaya baslayınca uzattım
kulagımı kapatıyordum. kimse gormesin die
1 senedir de topluyorum arkadan goren olursa soluyorum hatta artık is yerinde duymayınca isitme sorunum war az bagırırmısınız demeye de basladım ama
su an icin kulak arkası model i takabilecegimi sanmıyorum: ) cok kaba ins. hic tamama gerek kalmaz ama odyo testlerindede gorundugu gibi
gun gun artıyor ister istemez yapabilecegim bisi de yok sigara zaten kullanmıyorum. ole yaws yawas daha kotulesiyor.
sag kulagımı bekletiyorum derken hic isitme cihazı takmadım sag tarafıma yani ilerde iyicene kotu olursa duymam onada takarım bi mumdet de ole idare ederim demek istedim. ama sanmayın benim iyi sizin isitme kaybınız daha fazla soledigim gibi gun gun benimde artıyor. elimden bisi gelmiyor :S

Kulak çınlaması

Değerli arkadaşlar

Burayı yeni farkettim ve bende bir şeyler yazayım dedim

Ben kendimi bildim bileli sol kulağım çınlar, 1963 doğumluyum,bazı dönemlerde yanımdan kamyon geçtiğinde dengem sarsılır,düşecek gibi olurum,normal sese bile tahammülüm yok,bu yüzden komşularımla eşimle dostumla devamlı didişmek zorunda kaldım.O yüksek sesleri sanki beni delirtmek için yaptıklarını sanarak işi kavga boyutuna kadar taşıdım.Yaşam kalitem düştü,25 yıllık eşimden ve çocuğumdan ayrılmak zorunda kaldım,ses duymayayım diye kulaklarımın ikisi de şu an bile pamuk tıkalı.Bir ay önce pazarda dolaşırken aniden yere düştüm.stres,alkol,sigara,fazla yemek,uykusuzluk gibi etkenlerin bu sorunumu daha çoğalttığını gördüm.

Yıllarca hiç bir doktor derdime çare bulamadı,ben kulağımda akan şelale sesiyle ve yüksek sese tepkimle baş başa yaşamak zorunda kaldım.Yanımda yöremde eşim dostum arkadaşım kalmadı.Normal konuşmalar bile bana zarar veriyor.Burnumu tutup nefesimi kulak boşluğuna bastırarak ,iç kulağıma hava göndermek suretiyle dışarısıyla iç kulağın hava basıncını ayarlıyorum.Bu çok faydalı oluyor.

Şimdilik bu kadar,konuyla ilgileneceklere şimdiden teşekkürler

Ya arkadaşlar sigaranın işitme oranını yükseltiyormu

yanlış bilgilenmeyelim
sigara kulak çınlamamı baş dönmemi yani vertigoyu tetikliyor zarar veriyor

Konuşmaları anlama ve kulak çınlaması

Juiceles'e ,
Konuşmaları daha iyi anlayabilmek için, her iki kulağınıza cihaz takmanız şart.
Örnek vermek gerekirse: Diyelim ki her iki gözünüzde 3 derece miyop, ama siz sadece bir gözünüz için gözlük takıyorsunuz. Diğer gözünüz boş. Görüşünüz sizce ne kadar sağlıklı olur ? Kulak da aynen göz gibidir. Nasıl, iyi görebilmek için her iki gözümüze de gözlük takıyorsak, iyi duymak için de iki kulağımız birden bozuksa iki kulağımıza birden cihaz takmamız gerekir. Allah hem gözü hem kulağı ikişer tane yaratmış. Ama bunlar biri yedek olsun diye değil. Daha iyi duymak ve görmek için :)
İşitme kaybınız CIC cihazlar için gayet uygun. Yaşınız itibarı ile, en az 4 kanallı kaliteli bir işitme cihazı kullanmanızı öneririm.
Çınlamaya gelince; kullandığınız işitme cihazlarının kulağınızdaki çınlamayı baskılayacağını tahmin ediyorum. Gece yatarken ise, küçük bir radyoyu çınlayan kulağınıza doğru koyun ve istasyonu tam ayarlamadan kulağınızdaki çınlamaya yakın karşı bir sese ayarlayın.
Üniversite de kulak konusunda uzmanlaşmış bir hocaya çınlamanızı araştırtın. Çünkü çınlamanın sebepleri çok fazladır. Kulaklarınız dışında bir sebepten olabilir. Devlet hastanelerinde bu araştırmayı yaptıramazsınız. Size ilaç yazıp gönderirler.
Eğer hiç biri sorununuzu çözmüyorsa, bir psikoloğa gidip, size çınlamaları unutmanın yolunu öğretmesini isteyin. ( bu konuda tecrübeli bir psikolog olsun)
Allah yardımcınız olsun ve sabır versin.

:):):)vayyy ne kolaymisss :)psikolog kulak cinlamasininunutmasini ogreticekkkk:p su isi en basindan yapalimki doktorlarda hastanelerde surunmiyelim dimiama:confused:

ayrica isitme cihazina gozlugu mesel gostermenizede hayret ettim cokbilmis:eek:
ee isitmeyle ilgili ukalalik yapmak icin birazicik odyometriyle ilgilendiyseniz dicek yok tabi

arkadaşlar bendede kulak çınlaması var...yaklaşık 8-9 aydır ve her hafta giderek artıyor.özellikle odanın sessiz olduğu yada kafamı yastığa koyup uyumaya başladığım zaman dahada belirginleşiyor.kulak çınlaması işitme kaybını dahada artırıyor mu?çınlama yüzünden işitme kaybı artan arkadaş var mı? ben sınırdayım şu an eğer işitme kaybım dahada artmaya başlarsa bu durum benim için kötü olacak ..şu an 70-65 db deyim.ilaç kullandım ama fayda etmedi.kortizon taedavisinden bahseden doktorlar var.kortizon tedavisi gören arkadaşımız var mı?tşkler...

arkadaşlar bendede kulak çınlaması var...yaklaşık 8-9 aydır ve her hafta giderek artıyor.özellikle odanın sessiz olduğu yada kafamı yastığa koyup uyumaya başladığım zaman dahada belirginleşiyor.kulak çınlaması işitme kaybını dahada artırıyor mu?çınlama yüzünden işitme kaybı artan arkadaş var mı? ben sınırdayım şu an eğer işitme kaybım dahada artmaya başlarsa bu durum benim için kötü olacak ..şu an 70-65 db deyim.ilaç kullandım ama fayda etmedi.kortizon taedavisinden bahseden doktorlar var.kortizon tedavisi gören arkadaşımız var mı?tşkler...[/QUOTE

benim isitme kaybim 95 db daha yukari olmedim :)herseye ragmen hayat cok guzel isitme kaybim dahada artar diye kendine zindan edicegine bugun duydugunla mutlu yasa isitme kaybin arttigi zaman uzulursen yetmezmi:D
cok guzel dijital isitme cihazlari var korkma bu teknoloji caginda dahada iyileri cikiyor gun gunden
isitme cihaziyle daha dayanilir oluyor kulak cinlamasi ilaclar bi yeri yaparken bi yeri bozuyor ben artik kullanmiyorum ilac helede kortizon gibi korkunc ilaclar temkinli yaklasmakta fayda var

Merhabalar,
çınlama probleminin gerçekten can sıkıcı ve tedavisinin de zor olduğunu duydum. Hatta öyle ki çınlama problemi yaşayan KBB doktorları var ve baya araştırıyorlar alternatif yöntemler deniyorlar...
Siz Ankaradasınız sanırım; bence şükredin çünkü en fazla odyoloğn olduğu yer burası.
ben sektörden biri olarak söylemeliyim ki mutlaka bir odyolog ve kbb doktoruna gittikten sonra cihaz alın. Kafanıza göre bir merkeze gidip almayın.
Ankaradaki büyük eğitim araştırma ve universite hastaneleri gerçekten çok iyi, mutlaka buralardan randevu alın ve sistemli sizi takip eden bilen bir doktorunuz odyoloğunuz olsun.
Bir gün hastaneye gittiğimde laserle çınlama tedavisi yapıldığına dair bir sunum vardı, o zaman çok ilgilenmemiştim ama.
google a yazınca ilk çıkan linki paylaşıyorum, dilerseniz bir araştırın blki işe yarıyordur.

Kulak Çınlamasında Yeni Tedavi Yöntemi: Soft Lazer, Soft Lazer Nedir? | Kulak Çınlaması
geçmiş olsn..

aha ben soft lazer oldum pek bir şey değişmedi

maksat; doktorlar medikal sektor ilac sektoru bizleri yolsun iste;)

tşkler arkadaşlar iyi bir işitme cihazı aldım ,kullanmaya başladım ki dünya çok gürültülüymüş :)) son bir yıl içerisinde iştme kaybım gittikçe artmıştı .doktora gittim ve işitme cihazı kullanmamın artık şart oldugunu aksi taktirde kelimeleri ayırt edemeyip duyma ve anlama probleminin total olacağını ve beyin deki işitme hücrelerinin öleceğini söyledi.bende gittim phonak exelia art cıc m petite modelinden 2 adet aldım.kulak içi olması ve dışarıdan bakınca görünmemesi nedeniyle çok kolay benimsedim ve kısmen de olsa memnunum.sesleri iyi duyuyorum fakat kelimeleri anlmakta ve ayırt etmekte zorlanıyorum.işitme cihazını kullandıkça zamanla kelimeleri anlamam mümkün mü acaba?

kelieleri anlama ve sesleri ayirdetme :(iste buna cok bi faydasi olamiyor
ama ses duymamak cok seyi kaybettiriyor gerin gergin ne konusulcak ne denecek diye beklemektense kolaycana anlam verebiliyorsunuz isitme cihazini kullanirken yani en cok sinir stres olmuyorsunuz bide kismen daha kolay oluyor konusmalara katilmak
cidden cok iyi bir cihaz almissiniz hayirli olsun gule gule kullanin
isitme kaybinda birazicik polyannacilik tavsiye ederim

tek kulakta cihaz gerçekten verimli olmuyor. bende bunu denedim kısa bir süre. ama iki kulak için kalıp alıp deneme süresine istinaden cihaz takıyorum şuan henuz bir hafta oldu. sesleri daha yüksek ve olması gerektiği gibi alıyorsunuz.cihazı çıkardığımda asıl anlıyorum ne kadar sessizmiş benim dünyam diye.
tv izlerken konuşmaları anlayacağım diye son ses açıyordum neredeyse kısma açma kavgası oluyorda evde sürekli.
işte de çok sorun yaşadım konuşulanları anlamama çok oluyor çınlama da bunun baş sebebi gibi geliyor bana. duyma kaybımız olduğu gibi birde buna çınlama eklenince iyice anlamalar zorlaşıyor. stres ve yorgunluk çok etkiliyor çınlamayı şiddetlendiriyor. bazen çıldıracak gibi oluyorum . buda beni psikolojikmen etkiliyor. sinirli oluyorum etrafıma da yansıyor bu durum .

Üst Alt