Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni bir joyistick alsam akülü sandalyeme uygun olur mu?

Caner Giray

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba arkadaşlar Easy Life Model B - Akülü Tekerlekli Sandalyem bozuldu bunun yalovada yapamadılar. büyük ihtimalle joyistick'i bozuk aracın motoru ve aküsü sağlam araba yürümüyor. arabayı satın aldığım yere sorduğumda yeni nesil joyistick takılmalı beyni de değişmesi gerek diyolar maliyeti 3 bin tl. kafama takılan şu konu ben netten bir joyistick alsam uyum veya uyuşmazlık bir sorunu olur mu aldığım ?

Caner Giray

Joystick ve kumanda paneli (beyin) beraber çalışır. Bunlar motora talimat verir ve hangi devirde ne kadar dönmesi gerektiğini söyler. Yani bu iki elektronik eleman uyumlu olmalı. Bir de sanıyorum ki joystickin bir amper değeri ile düşünülerek satın alınmalı. Sanırım Recep Koçer bu iletiyi görünce size yanıt verebilir.

Bu arada ikisi birden nasıl arızalanmış, hayret...

hozgul

evet yaptıracağım yerde Joystick ve beyin değişmesi gerek Joystick'e uyumlu olması gerek dedi o yüzden kafam karıştı ne yapayım bilemedim nette gördüklerim Joystickler çok daha uyguna ama bunlarda beyin denilen parça içinde mi nasıl oluyor bilmiyorum mesela bu linkteki ürünü alsam olur mu daha ucuz'a denk geliyor ya olmazsa endişesini de yaşıyorum.

https://www.wollex.com.tr/w111a-pg-joystick ( link vermek yasaksa özür diliyorum şimdiden )

Easy life B modelin joystiği çin malı düşük bir ürün. Sürekli mosfet patlatır. Bir de kolunun içinde bir plastik pul var. Kol merkezi bulsun diye kenarlarına dilikon yapmışlar. Kolu zorlayınca plastik pul yerinden kayar ve kol merkezi bulamadığı için açılışta ışıklar yürüme yapar.
Bu araçta bu joystick varsa motorlar 150 wattlık motorlardır. Şanzıman ve motorları da düşük.
Aküler de 20 Amperlik iki tane elektrikli bisiklet aküsü. Alman gereken joystick İngiliz Newvsi. 3000 lira civarında. Onu takarsın bu defa motorlar cortlar. Biraz kullanırsın akü ister. Masrafa değmez.
Benim tavsiyem eğer bu sandalyeyi iki yıldan fazla kullandıysan boşa para harcama.
Bütçen düşükse Katlanan sandalye istiyorsan Fulmaks 7891 plus al. 6 km hız. Yıllarca sorunsuz kullan. Bana dua edersin. Bütçen biraz daha yüksekse Fulmaks 7892 al. O da katlanır. Hızlı olsun diyorsan Fulmaks 7896 10 km hız. Katlanmaz şase kaptan koltuk. 450 watt motorlar. Dağ taş dinlemez. Başka markalara bakma boşuna. Diğer markalar kalitede yanından geçemez. Fulmaksın bir üstü avrupa akülü sandalyelerdir. Fulmaks alacaksan Bursa da fabrikası var. Fabrikasından al. Aracı firmalardan alma.Volkan Bey akülü sandalyelere hakimdir. Sorularınıza net cevaplar verir. Telefonu 0532 422 24 88 . İstersen
www.fulmaks.com.tr
adresinden de alabilirsin. Fabrikadan göndersinler.
Joystickler bütün ürünlerinde İngiliz newvsi veya VR2 olarak kullanılıyor. Bazı uzakdoğu üretimi markalar gibi micron marka ucuz joystick kullanmıyor. Motorları Motion Tech marka kullanıyor. Denk geldikçe incelediğim Fulmaks akülü sandalyelerde Long marka jel aküler vardı. Alman malı Ottobock ta Long Jel akü kullanıyor. Aküde de sorun yaşamazsın.

Son düzenleme:
Recep Koçer

öncelikle yanıt için çok teşekkür ederim. ]Easy life B modelini sorunsuz 10 sene kullandım hiç bir parçasını değişmedim arkadaki tekerler hariç araba oldukça sağlam ve oldukça rahat ettiğim bir araç o yuzden yaptırmak istiyorum. 3000 tl verip şansımı denemek istiyorum idareten bir araba buldum şuan onu kullanıyorum ama benim emekli canavar tabiri caizse tank'ım kadar rahat değil

Üst Alt