Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni bir rapor alınca eskisi iptal mi oluyor?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
Merhaba , Bir şey soracağım arkadaşlar

Benim engelli raporum %90 - Bakım aylığı alıyor - eşim

Yeniden farklı bir hastaneden rapor alacağım , yeni rapor alırsam mevcut raporum iptal mi oluyor

Diyelim ki farklı x devlet hastanesi de 80 verdi

Yeni aldığım mı sistem de olacak

Yoksa ikisini kullanabilir miyim?

Yeni son tarih rapor butun sistemlerde gecerlidir.

Eski otomatik iptal oluyor öyle mi

Ama eski dediğim sürekli

@Çirkin Bey
Yeni bir rapor almanız için, bulunduğunuz İl Sağlık müdürlüğüne giderek önceki raporunuza itiraz dilekçesi yazdırıyorlar ve başka bir hastanede tekrar muayne olup raporunuz çıkıyor. Bu işlemi bende yakın zamanda yaptığım için biliyorum. Fakat son alacağım hastanede raporu bana vermediler ve il sağlık müdürlüğünden alacaksın dediler. Sonra da beni İl sağlık müdürlüğünün seçtiği Hakem Hastanede tekrar muayne edip kesinleşmiş rapor olarak verdiler. Ben şimdi başka rapor alamıyorum, kesinleşmiş rapor olduğundan. Sizde bu durumu bilerek işlem yapmanız yararınıza olacaktır diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar benim 2004 de yüzde 40 engelli raporum vardı sürekli onunla işe girmiştim 2010 da.Bu yıl mart ayında 2004 de aldığım raporla vergi indirimine başvuru yaptım eski tarihli olduğu için kabul edilmedi beni de maliye tekrar hastaneye sevk etti 2012 yılında araç raporu almıştım hastanede bu rapor sistemde çıktı hastane raporun var tekrar rapor veremeyiz dediler. Bende evrakları tekrar hazırlayıp vergi indirimine başvuru yaptım ve 2 ay sonra yüzde 60 olan rapor kabul edildi ve şuan 2. Derece indirim alıyorum yani demek istediğim raporu hiç bozdurmadan kabul ettiler artık 2008 den sonraki sürekli olan raporlar kabul ediliyormuş.
Bilmem açıklayıcı bilgi oldu mu.

Yani bu durumda eski rapor geçersiz sayılıyor benimki öyle oldu.

Merhaba engelli raporu orijinal eski rapor elimde mevcut akülü sandalye kullanabilir yazıyor sgk için kullanmak istiyorum süresiz ama orijinali kaybettim diye yeni rapor aldım oda süresiz onda bunu ekletmeyi unuttum sizce eski rapor geçerlimi

Yok eski gözükmüyordu çok eskiden almıştım bir şey sorabilirmiyim akülü sandalye sgk ödemesinde 5500 tl olan bir sandalye 2500 tl sgk ödüyor diyelim ben direk medikale 3000 tl mi ödeyeceğim bütün akülü sandalye raporunu receteyi aldıktan sonra

Üst Alt