Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni bölüme kayıt yaptırdıktan sonra EKPSS’ye önlisanstan girebilir miyim?

SerdarZ

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar sizlere birşey danışmak istiyorum burada bilgili abilerim ablalarım vardır diyerekten burada konu açmaya karar verdim. Ben bu sene %60 rapor aldım fiziksel engelden dolayı ve 2024'de EKPSS'ye gireceğim ancak sormak istediğim soru şu ben şimdi 4 yıllık lisans olarak İlahiyat okuyorum hâlen hazırlıktayım ve pekte bana uygun olmadığını gördüm sonrasında biraz geç farkettim ama ikinci üniversite diye bir olay varmış sınavsız şekilde alıyorlarmış bende orada Bilgisayar Programcılığı bölümüne gitmek istedim ama kayıtlar bitmiş ben farkettiğimde. Bölümde değiştirebilirsem İlahiyat'tan en fazla Tarih veya Edebiyat eşit ağırlıkta ise İİBF bölümleri var okuduğum ilde fazla bir bölüm avantajı yok o yüzden bende sözelci olduğum için İlhiyata gitmiştim ancak dersleri ve bölüm çok fazla geldi bana birde sonunda pekte işe girebileceğimi düşünmüyorum hem kolumdaki rahatsızlıktan dolayı imam olamam zaten olmaya meyillide değildim yani benim istediğim aslında V.H.K.İ veya Bilgisayar İşletmeni olarak atanmak o yüzden 2 yıllık açıktan girmek istiyorum ve bu sene sanırsam geç kayıt yapamıyorum artık ama 2023 Eylül'de kayıt yapsam başlasam 2024'e kadar EKPSS'ye önlisanstan girebilir miyim? Baya bir uzun yazdım ama ne zamandır soracağım soramıyorumda bilgi alamadım kimseden o yüzden buraya konu açmak istedim yardımcı olursanız sevinirim.

2022 ekpss 2.tercih oldu mu, olacak mı acaba

Her ilde osym bürosu var sen bu soruyu osym Bürosunun telefonunu bul google den osym bürosu nu ara sor sonucunda buraya yaz baskalarida faydalansin inşallah olur

Birşey soracaktım e kpss atamaları nasıl gerçekleşiyor? Ben şimdi 2 yıllık açığı yazdım diyelim seneye 1. senem neredeyse bitti ekpss önlisansa girdim sonrasında atamalarda önlisans bölümlere başvuru yapabilir miyim puan 4 sene geçerli diyor ama atamalar ne zaman oluyor bu konuda bilginiz var mı?

SerdarZ

Puan 4 yıl gecerli onlisans kontenjan lari na başvuru yapıyorsun bi dönemde 2 veya 3 atama oluyor bidaki sınava kadar.sınava iyi çalışın bu sınav engelliler için büyük fırsat.

Yani önlisanstan girebildim her sene 2-3 atama oluyor değil mi? Yoksa 2024 sınavında 3 atama 2026 sınavında 3 atama şeklinde mi?

SerdarZ
Genelde 2 atama oluyor
Losdy
Olmadı belki Şubat veya martta olur şu anda ekpss ile alakali herhangi bi gelisme yok

Yani önlisansın 1. yılını okurken sınava girersem 2024'de, sonra 2025'de ki atamaları mı tercih edebileceğim? Birde ortaöğretimden vhki veya bilgisayar işletmeni olabilir miyiz gerekli sertifikaları alırsam?

Zor ortaöğretimden hizmetli ve şoför aliyorlar inşallah sınava ekpss ye iyi calis onlisans vhki, memur ve teknisyen ve bilgisayar isletmeni ve şoför aliyor

Kaç puanla tahmini atanabilirim? Genel kültürüm türkçem iyidir 30 soruda 25 nete yaklaştırırım genelde türkçeyi ama matematik nasıl zor mu? Üinversitedeki TYT gibi mi?

Merhaba tekrardan bir sorum olacaktıda Herhangi bir önlisans programındanda atanabiliyor muyum? Çok sayıda alım yapılıyor mu? Birde aşağıya attığım linkteki liste doğru mu? En son ki atamalara ait veriler mi? Birde "KPSS 2022/2 atamalarında ortaöğretim var mı 1.'sinde göremedim tam olarak atama olayını anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim.

https://www.memurlar.net/common/news/documents/509463/lise.htm

SerdarZ

Normal KPSS'de 120 soru varken EKPSS'de 60 soru var. Genel yetenekte türkçeden 15, matematikten 15 soru, genel kültürden de 30 soru var. Zorluğu normal KPSS'lere nazaran çok daha kolay. Matematikten iyi bir miktar net yapabiliyorsan ve ezberin iyiyse(genel kültür tamamen ezbere dayalı çünkü) çok yüksek puanlar alabilirsin.

Bir de bildiğim kadarı ile 4. sınıfta okuyan birisi KPSS'nin geçerli olduğu yıl içerisinde(2 yıl) mezun olabiliyorsa normal KPSS'ye girebiliyor. EKPSS 4 yıl geçerli olduğu için ona lisans 1. sınıf öğrencisi bile girebiliyor sanırım. Sen önlisans olduğun için rahatça girebilirsin.

Yok şuan lisans hazırlık öğrencisiyim ilahiyatta ancak bölümü değiştirip 2 yıllık bilgisayar programcılığına geçmek istiyorum seneye. Bu sene 2.üniversite kapsamında kayıt olamadım geciktiğim için eğer sınıfta kalırsam kesin geçerim 2 yıllığa ancak kalmayıp hazırlığı geçebilirsem devam edip 2 yıllık ikinci üniversite olarak açıktan okumayı düşünüyorum 2024'de önlisans olarak girip kaç tane atamaya yetişebilirim? Birde ortaöğretim olarak girersem v.h.k.i veya işletmen olma şansım nedir? Sınavdan hedefim 90 üstü almak normal KPSS'den 80'e gelebilmiştim eğer ki dediğiniz gibi bu daha kolaysa 90 üstü benim net hedefim sizce v.h.k.i veya işletmen olma şansım var mı? Hizmetli olarak atanmak istemiyorum o yüzden önlisans bir bölüm okumak istiyorum.

Önlisans okurken ekpss sınavına katılırsın diplomayı alana kadar tercihlerde başvuru yapmazsın sonraki üniversiteyi bitirince 2 yada 3 üncü atamalarda tercih edebilirsin

Peki ortaöğretimden memur,v.h.k.i veya işletmen olabiliyor muyuz?

Üst Alt