Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni cetvelle sakatlık oranlarının düşürülmesine dair bir şeyler yapmalıyız!?

BelginCan

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar biliyosuniz ki artık yeni kanuna göre biz engelli değiliz. Zira %60 olan rapoarlar bile artık %25 kadar düşüyor. Bu gidişle ne kimse emekli olucak ne de iş bulacağız.
İş yerleri sen engellisin deyip almaz, hastane sen engelli değisin diye rapor vermez. Bu gidişe bir dur demicez mi? Biz sustukca elimizde olan haklarımız dahi alınıcak.
Biz sadece hayatımızın biraz daha kolaylaşmasını istiyoruz. Ama sesimizi çıkarmazsak bu böyle sürer gider baneneci bir milletiz. Emekli olan veya vergi indiriminden yararlanan banene ben aldım dememeli bu bizim davamiz!
Lütfen sessiz kalmamalızyız...

Belgincim bu konuda o kadar haklısın ki devlet ancak bizlerle uğraşsın bizlere tüm zorlukları çıkarsın.Şirketten bir arkadaşım kalp hastası ve kalp rahatsızlığından dolayı tek gözünün bir kısmı görme yeteneğini kaybetti pıhtı atması nedeniyle :( Bu arkadaşım dahi rapor için önce Okmeydanı SSK'ya gidip rapor aldı ve bu durumuna dahi %27 rapor verdiler.Sonra duydu ki Şişli Etfal Hastanesi rapor oranlarını daha yüksek tutuyormuş diye ve bir de orada şansını denedi ve malesef orası da ancak %31 vermiş raporu .Anlıycağınız kalp hastası olan bu arkadaşımız devletin bu tuhaf uygulamasından dolayı özürlü kadrosuna geçemedi ve erken emekli olma şansını kaybetti malesef.Umarız yine yine kanun değişir de buna artık bir dur diyen çıkar.

Öyküm bende bu gidişe dur densin diyorum hiç kimse sesini çıkarmıyor.Bir yürüyüş nebilim bir dilekçe herhangi şekilde olsun tepkimizi vermeliyiz. Yeni kanunlar bizi dahada zor duruma sokuyor.Baktılar tepki yok durun şu imkanlarıda alalım ellerinden diye caba gösteriyorlar. Bir arkadaşım var bir bacağı yok ve aldığı rapor%38 düşüne biliyor musunuz?Daha önceki raporu ise %50 artık siz düşünün bu insanın 6 ayda bacağı mı çıktı. Bence sürekli yazan raporlarda kalıcı olan hastalıklarda tek rapor olsun çektiğimiz eziyet bitsin. Sabahın bir köründe gelip saatlerce doktor doktor gezdikten sonra elimize verilen düşük raporlar bize işkenceden başka hiçbirşey değil. Hayat zaten bize yeterince zor birde üstelik bu kanunlarla dahada çekilemz hale sokuyor.Umarım bunlar düzelirde bizde biraz olsun rahat ederiz...

Yine bi arkadaşımın raporu düşük geldi fakat kişi Ankara raporu onaylayan yere itiraz dilekçesi gönderdi ve raporu %40 yükseldi böylece.Arkadaş ayağından engelli hafif aksama var.Belki raporu düşük gelen arkadaşlara bu öneri yardımcı olur kimbilir :(

ANKARA RAPOR İLE İLGİLİ TEL NO :0312 4153204

BelginCan,

Söylediğiniz bağlamda özür hesaplaması yapılan cetvelde bir yanlışlık yok olduğu kanısındayım. Yani Ankara özür derecesini düşük hesaplıyorsa o zaman yapacağımız iş, dava açmak olacaktır. Yani hastanelerde uzmanların tespit ettiği özür derecesini birileri düşürüyorsa ve insanlar mağdur ediliyorsa yasal yolları dayatmaktan başka çare yok.

Sayın Makri, nasıl yanlışlık olmasın ki cetvelle hesaplandıktan sonra Ankara ya gidiyor. Ankara rapor düşümüyor zira zaten burdaki cetvel denilen olayda düşmüş oluyor. Sizi soruyorum Sayın Makri enson ne zaman rapor aldınız ve enson ne zaman vergi indiriminden yaralandınız bunları inanın çok merak ediyorum. Bizim mağduriyetimiz tekrar tekrar rapor istemelerinde bacağı olmayan bir insanın 6 ay içinde tabi bu cetvele göre bacağımı çıkmış yada bacağı olmayan kişi engelli değil mi yani?Nasıl dersiniz ki cetvelde bir yanlışlık yok diye anlamıyorum burda olay Ankara da değil cetvelde!Cetvele göre düşük rapor veriliyor. Umarım size tekrar rapor aldırmazlarda bu cetveli görmezsiniz başka birşey demiyorum...

BelginCan,
Size cevap yazmıştım ama sanırım yanlış tuşa bastığımdan gitmedi. Kısaca söylemek, izah etmek istediğim şu; sağlık sunucuları raporlardaki oranları sağlık bakanlığının kabul ettiği kıstaslar çercevesinde hesaplıyorlar. Tabi ki giderilemez özürler için tekrar tekrar rapor istemeleri yersiz, anlamsız ve saçma. Burada söylemek istediğim ülkenin doğusu, batısı yani her yerinde aynı yöntemle özürlülük ölçültlendiriliyor. O zaman tartışılması gereken bu cetveldeki oranlar olmalı. Öte yandan benimle ilgili öznel sorulara cevap vermiyorum. çünkü bu zeminde bireysel olanları değil topsal olayları tartışmamız gerekir diye düşünüyorum.

Bakın ( Makri ) bizde zaten sağlık bakanlığının kabul ettiği cetvelli diyoruz. Ama siz diyosunuz ki cetvel uygulaması doğrudur.Bende bunu kabul etmiyorum.Şahsınıza soruyorum zira bazı şeyleri çekmeden bilemezsiniz. Bu olaylar başınızdan geçmiş gibi konuştunuz o yüzden sorma gereği duydum yoksa siizn özeliniz beni inanın hiç entarasan etmez. Ama bu bir gerçektir ki cetvel olayı haksızlık ve inşallah biz bununda üstesinden geliceğiz...

BelginCan,
Sakin, sakin, sakin,... Şayet Sağlık Bakanlığının kabul ettiği cetvelle ilgili itirazlarınız (itirazlarımız) var ise elbette ki karşı koyup doğrusunun uygulanması için gerekli merciilere yasal haklarımızın korunması anlamında başvuracağız. Siz, biraz daha sakin olup demek istediğimi, anlatmaya çalıştığımı anlarsınız. Benim özelim tabi ki sizi enterasan (enterese demek istediniz sanırım) etmez. Benim burada söylemek istediğim tek tek bireyin sorunları değil toplumsal sorunları tartışıyor olmamız yönündeydi. "inşallah biz bununda üstesinden geliceğiz" derken Makri'yi karşınızdaymış gibi değerlendirmeniz beni üzer... Sağlıcakla,

bu yılın başlarında daha önce aldıgım vergi indirimini yükseltmek için hastaneye başvurdum gerekli muayenelerim ve tetkiklerim yapıldıktan sonra dediginiz o cetvele göre başhekimlikde oranımın 84 oldugu yazılarak ankaraya gönderildi ankaradaki heyet yapılan solunum testini begenmeyerek kangazı istedigini belirtmiş verdigim kanlar sonuçlarıyla ankaraya gitti ve gelen derecem %69 olmuş yani cetveldeki olması gereken oranı ankara düşürmüş burda magdurmu oldum yoksa ankaranın uygulaması dogrumu hiç bir fikrim yok :?

rapordaki oranları ankaradaki sağlık kurulu düşürüyor. henüz daha tersi bir durumla karşılamadım. ama nedense Belgincan aksini iddia ediyor.
derecendirmenizdeki bu farklılık derece farklılığına yol açmamışsa bir problem yok.
ama hastanenin verdiği raporla neden bu kadar oynayıp insanları mağdur ediyorlar. ve şayet hastaneler bu işi bilmiyorsa ankaradaki heyet yapsın her işi...

ENGEL RAPORLARI

şu anda raporlar balthazar formülüne göre veriliyor.sağlık bakanlığı ICSsistemi isimli bir yöntem üzerinde çalışıyormuş .bu çıkana kadar sağlık bakanlığına müracaat edilirse çalışmalar hızlanabilir.SEVGİLER.

Evet, bu konuda bir girişimde bulunabilriz. Uluslararası normlar çerçevesinde bir çalışma yapmalarını yalep ederiz.

şu anda raporlar balthazar formülüne göre veriliyor
Engel Tanımam'ında yazdığı gibi balthazar cetveline göre özürlülük ölçültlendiriliyor. Ve uluslararası bir kriter. Ama biz uluslararası normları kendimize benzettiğimiz (!) için işin suyunu çıkarıyoruz. Yoksa "sürekli" yazanı hastane kapılarında süründürmez, "çalışamaz" denileni malülen emekli etmeme gibi bir hoyratlığımız olamazdı. Talep edeceğimiz çalışmanın (formülün) adı Abvahap olsa da, Hüsamettin olsa da, Makri olsa da zihniyetlerin kırılmadığı bir ortamda düzgün, adil ve hakkaniyetiyle bir iş yapılmaz. Biliyormusunuz ki; mezarda emekliliği reva görenlerin, kazanılmış onlarca hakkın gaspedildiği bir ortamda özürlüler için, özürlülerin mağduriyeti için eli yüzü düzgün bir yasa çıkacak. Ama yine de Oturan Boğa'nın dediği gibi talep edebiliriz. Zaten tekerlekli sandalyemizden, koltuk değneklerimizden başka neyimiz var ki...

Ne yapılabilecekse yapalım.. Benim sol ayak kalçadan itibaren felç. Baltazar cetvelinde "Alt Extremede %100 kayıp için %40" "iki koltuk değneğini rutin kullanır" ibaresi karşısındada %40 yazıyor.. Yani bana doktorların %40 rapor vermesi kesin. Ama gel gör ki %20 verdiler. Yani benim hiç bir şeyim yok.
İşin garip tarafı Ortopedi doktoru sağlık kurulunda başhekime çok açık bir şekilde "sol kayıp %40" demiş idi.. Fakat rapor çıktığında %20 verdiklerini görünce şok oldum. İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz ettim onlarda Üniversite Hastanesine gönderdiler.. Onlarda da bir sürü işlem ve para istiyorlar. Eğer orda %40 verirlerse ben bu Devlet Hastanesinin doktorunu dava edebilirmiyim..
Benimle beraber bir küçük çocuk vardı çok belirgin şekilde çocuk Down Sendromu.. Bu herif bu çocuğa bile %50 vermiş ki hiç bir işine yaramaz onun.. bu ve benzeri doktorlara haddini bildirmek lazım..
Ayrıca kanunlar da boşlular var ve çok ayrıntılar var.. Yani Avrupada da %40 şartı var mı bilmiyorum ama yok "sol ayağının başparmağı seğeriyorsa %1 " gibi çok aşırı bir sınıflandırma ve derecelendirmenin ne faydası var.. Bir insan iki değnek kullanıyor doğru dürüst çoğu işini yapamıyorsa özürlüdür.. Bunu %20 %40 % bilmem kaç ile uğraştırmanın ne amacı var..

bu konuda tüm yazdıklarınıza katılıyorum

mehaba başımdan geçen olayları sizlerle paylaşmıştım ve bu konuda yazdıklarınıza katılıyorum bu uygulanan özürlülük oranı tesbit etme cetveli hem başına özürlülük durumu gelen kişileri hemde daha önceden bu durumu daha önceden alınmış saglık kurulu raporlarıyla kanıtlamış olan insanlarıda magdur ediyor nitekim bu insanlardan biride benim (2006) da çıkan yöetmelik te (madde13 /4) te benim kendi anladıgım raporunda eger (SÜREKLİDİR) işareti varsa bu kişiye yeni rapor verilmez . şeklinde
benim anlamadıgım 1.önceden kazanılmış hak diye birşey varmı? 2. devlet kendi vatandaşını neden magdur etmeye ugraşıyor kısaca engellilerin hayat içindeki yaşam kavgası yetmiyor birde bu durum yüzünden mahkemelerde süründürecekler

selam

Sevgili arkadaslarım
Engelliler biz sitesinde 10 000 üye var Bu uygulama ne zaman cıktı Ak parti hükümetinde o halde bence vereceğimiz en büyük çapa Ak partiye bak kardeşim sen bizim hayatımızı zorlastırdın bizde sana 10 000 kişi olarak oy vermiyoruz bilgin olsun demektir bir imza kampanyası başlatılabilir bence bununla ilgili ayrı küçük bir site bile yapılabilir bence onbinlerce imza toplanarak sesimiz duyurulur ben chpli yada başka bir parti taraftarı değilim acıkıcası gecen secimdede akpye verdim ama bu haklarıma tecavüz edebilecekleri anlamına gelmez yoksa gelirmi ? kimse dur demezse sanırım gelecek

özürlülere malülen emekli hayal oldu

Dizaltı kesik bacaklı arkadaşlar devlet bizi sakatlık kadrosundan dereceleri düşürerek çıkardı malülen emekli olmamız imkansız bir kolu dirsek altından olmayanlarda bir gözü olmayanlarda hafif özürlü sıtadüsüne konuluyoruz gelin birlik olalım bu sorunu kaldırmaya çalışalım suskun.tg@hotmail.com tagıçeçe

Taki sesimi birileri duyana kadar her nekedar devlet beni özürlü sınıflandırmasından çıkarsada ben sagdizaltı kesik bacagımla vede %47 sakatlık raporumla 2008 tarihli yeni raporumla mücadeleme devam edecem ankara vergi defterdarlıgı %47 raporu %34 de düşürerek gönderiyor iki senedir herdefasında pu anı düşürülen rapor iptal sayılıyor yeniden hastaneden rapor çıkarıp ben gönderiyorum onlar puanımı düşürerek raporu iptal ediyorlar gelin kolu olmayanlar diz altıdan, doguştan kısabacaklılar,bir gözü olmuyan.birbacagı dizaltından olmuyon bu saçma yasayı birlikte aşalım hakkımızı yedirmeyelim tagı çeçe

susmayın sustukça sıra size gelecek boykot edin bu özürlüler ölçütünü

Haklısın TAGI ÇEÇE sustukça dahada kötüye gidiyor ben daha öncede yazdım kolu olmayan bir kişinin tekrar kolu çıkarmı veya bacağı olmayan bir kişin bacağı tekrar çıkar mı?Nedir bu engellilerin çilesi sürekli engelli olan bir kişi nasıl olurda düzelir. Neden tekrar tekrar rapor isterler anlam verememekteyim.Bu olaylarıın gelmesinin sebebi haklarımızı suistismar edenler yüzündendir. Zira sahte rapor alıp engelli gözüken. Sıf otobüsler bedeva binmek için yapan birçok kişi yüznden bu haldeyiz. Ama haklarmızı savunalım düşen rapor yüzünden mağdur bir çok engelli arkadaşımız var lütfen susmayalım gelin hepbirlikte birşeyler yapalım hayat bizim için yeterince zor bunlarda tuz biber oluyor

Arkadaşlar salık müdürlüyüne itirazdabulunalımhakkımızı arayalım sinirden neyapacagımı bilemiyorum bugün aramadıgımçalmadıgım kapı kalmadı herkes topu birilerine atıyo buyasayı deyiş tirelim tagı çeçe

Arkadaşlar mesele cetvel pergel meselesi değil.Mesele zihniyet meselesi.Şöyle ki;daha önceleri yine internette okuduğum ve gayri resmi bir yazıda gelirler idaresi müdürlüğüne çalışan/çalışmış bir avukatın açıklaması aynen şöyle;oranlar siyasi irade tarafından düşürülmesi için sözlü bir talimatın varolduğu yazıyordu.Neden yazılı değil de sözlü derseniz,yazılı şekilde verilecek talimat suç teşkil eder ve ispat nedenidir.o yüzden sözle geciktirin, uğraştırın, geri gönderin,oranı düşük tutun gibi şifaen tavsiyelerin varolduğunu açıklamıştı.Bende böyle bir durumun varolduğuna inanıyorum,çünki 2007 ve 2008 de aldığım eksiksiz ve usulüne uygun %50 raporlar %15 e düşlürülüp elime tutuşturuluyor.bende kendi avantajım olan kardeşlerimin hukukçu olması nedeniyle kanuni takibe başlayacağım.Son gönderdiğim raporun ankaradan sonucunu bekliyorum
:lol:

öyküm eminmisin arkadaşım o bahsettiyin arkadaşın ayakta kısalıkmı vardı yoksa bacagımı kesikti aldıgı derecesi kaçtı ankaraya itiraz hangi şartlarda etti yardımcı olursan ben de aynı yolu denemek isterim tagı çeçe

Bubir uyarıdır herkes özürlü adayıdır bunu bile bile bukanunu çıkaranlardan tek dileyim kendi evlatlarının başına böylebir sakatlık gelse vede böyle bir tabloyla baş başa kalsa acaba buyasayı çıkarmaya vijdanı el verirmiydi bu yasayı çıkaranları buradan kınıyorum derhal yapılan hatadan geri adım atılmasını özürlü bireylerden özürdilenerek birdaha böyle bir çıkmaza girilmeyeceyinin sözünü vermeleri özürlü ölçütü sınıflandırmasının eski yönetmenliye göre devam etmesini istiyorum sag dizaltı kesik özürlü birey olarak tagı çeçe

Sözlerinde haklısın TAGI ÇEÇE fakat bu işler öyle beddua ile veya kınamakla felan olmuyor bir şekilde sesimizi duyurcaz mağdur durumda olan birçok arkadaşımız daha var yazılı dilekçe veririz olmadı DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ var sokaklara çıkar yine sesimizi duyururuz yeter ki bilinçli bir şekilde hareket edelim...

bir sorumdaha olucak vergidefterdarlıgı hastaneye sevk ediyor beni hastaneden %52 rapor alıyorum bunu vergi defterdarlıgına gönderiyorlar ordan da ankaraya gidiyor puanı %34 de düşürüyorlar ben tekrar aynı hastaneden vergi defterdarlıgının düşürdüyü aynı raporu hastaneden ala bilirmiyim hastanenin arşivinde %52 olarak duruyor vergi defterdarlıgın arşivinde puanı düşürülmüş olarak duruyor hastane verirmi yasal yoldan alma hakkım varmı aynı raporu hastaneden istedim vermediler

Buyasayı çıkaran komisyondakileri tek tek kesecek sin bir ayagını ondan sonra sakat mı oluyomuş saglammı anlıycaklar acıyı hisseden benim onlar hissetmiyorki benim çektiyimi ozaman nasıl olurda özür derecelerini düşürürler hasta varsa ilacını yazacaksın yazmasan ilacını yanlış ilaç verirsen o hasta ölür farklı konularla anlatmaya çalışıyorumki belki birilerinin beynine girer bizi tekrar hak ettiyimiz engelli hakkımızı verirler tagı çeçe

idari mahkemeye dosyam gelir gelmez dava açıcam kazanma şansım varmı vergi indirimi almam için dilekçeye ne yazmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim davaya tam olarak vergi defterdarlıgınamı ilsalık müdürlüyünemi yada hangi kuruluşa neşekilde açıcam acil cevap

Üst Alt