Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni çıkan torba kanunda geriye dönük borçlanma yaparak emekli olabilir miyim?

aksamcı

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba benim yasım 30 yüzde 80 görme özürlüyüm ancak raporu 2003 de aldım 1997 yılında bir yıl ssk lı olarak bir işte çalıştım özürüm geregi daha sonra çalıştırmadılar daha sonra 2001 yılında altı ay kadar daha ssk lı çalıştım gene devam edemedim daha sonra bagkura yazıldım pirimleri maddi nedenle yatıramadım dondurdum
son çare olarak 2008 de 2022 aylıgına başvurdum şuan aktif alıyorum ancak az oldugundan ailemi geçindiremiyorum evde bakım aylıgına başvurdum ancak görme özürlü oldugum için başvuru yapmadan geri çevirdiler

yeni çıkan torba kanunda geriye dönük borçlanma yaparak emekli olabilirmiyim

yada nasıl bir yol izlemem lazım yardım edermisiniz bilgilendirirseniz sevinirim

Maalesef torba yasası böyle bir uygulama yok geriye dönük ödeme söz konusu değil ama bağ-kura baorcunuz var ise taksitlendirebilir veya peşin ödeme yaparak ind.li ödeme yaparsınız..

öncelikle sagol bilgi için
bir sorum daha var

benim emekli olabilmem için kaç yıl sigortalı olmam lazım ve bagkurda borçlanarak yatırsam aynı şekilde sgk ile aynı pirim günümü geçerli olacak

bana bir arkadaşım eger 1800 günün varsa başvurabiliersin demişti

torba yasada part time çalışmadan doğan eksik günler borçlanıp ödenir deniyor bundan şöyle bir anlam çıkarabilirmiyiz örneğin 5 ay 25 gün çalışma var 5 gün ödenip 30 günlük çalışma tamamlanıyor - mu?

Akşamcı ;
Tam emeklilik hesabı yapabilmemiz için bazı bilgilere ihtiyacım var,
ilk ssk lı oluş tarihi ve doğum tarihi bilgileri ayrıca vergi ind.hakkınız varmı ilk ssklı olduğunuzda rapor oranınız neydi...

ilgin için teşekkür ederim
dogum tarihim 21/02/1981
İlk ssk lı oldugum tarih 02/02/1997 ssk gün sayım 520 gün
İlk şe girdigimde raporum yoktu raporu 2005 aldım raporum gözden %80
vergi indirimi için başvurum olmadı ama başvuru yaparsam alabilirim ama çalışmıyorum çuan 2022 den faydalanıyorum

18 yaşından önceki sigortalılıklar emeklilik için başlangıç sayılmaz.
Eğer 97'deki sigorta primi staj değil, tam prim ise, sigorta başlangıç tarihin (21/02/1981 + 18 == 21/02/1999 olur. Ve eğer sakatlık oranı cetveli'ne göre %80 ve üzeri raporla defterdarlıktan 1. derece sakatlık indirimi elde edersen, 3600 gün primle erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsin.

Eğer görmeye dair kaybın ilk sigortalı olduğun tarihten sonra ortaya çıktıysa, bu durumda 1800 gün primle malulen emekli olabilirsin. Ama o zaman da maluliyet cetveli'ne göre aşağıda yazan düzeyde görme kaybın bulunmalı:

Bariz bir patolojinin varlığı ve ileri tetkiklerin desteklediği en iyi düzeltmeyle bile artmayan her bir gözün görme keskinliğini ileri derecede bozan ( bilateral 0,1 [20/200] ve bu seviyenin altında görme keskinliği olması)
Bu madde kapsamında yer alan katarakt hastaları cerrahi tedavi sonrası değerlendirilir.

Merhaba ismin ali
20.02.1964 dogumluyum 1983 de sğorta başladı 1755 gün prim'im var Torba yasasından yararlana biliyormuyum ? Emekli olabilmek için Geriye dönük ssk borcu ödeye bilirmiyim!!

Emekli olabilirmiyim Yani ssk dan geriye dönük ödeme yaparak..

Bu soru yukarıda ''hayır'' şeklinde cevaplanmış zaten.
Yüz defa da sorulsa malesef cevap aynı olacak.

Üst Alt