Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni Clio Icon 1.2 Turbo EDC 120 bg almayı düşünüyorum..?

bende clio kullanan arkadaş var memnun değil. ses sisteminden tut çoğu şeyinde fark ediyo. kendimde 1.4 confortline polo kullanıcısıyım. 4 senedir kullanıyorum. wv polo nun dsg 7 ileri triptonik vitesi süper. geçişler daha seri. aracın ses sistemi renoya göre daha güzel. ayrıca spor mod sürüşte var pololarda.
araba alacaksan alman malına bakıcaksın. almanlar mekanikte iyiler.

8,5 aydır Renault Clio Sport Tourer 1,2 Turbo EDC 120 BG kullanıyorum. Allah'a şükür arabamdan çok memnunum. Her araç gibi artı ve eksileri oluyor. Tekerlekli sandalyen varsa Clio Sport seçmelisin. Geniş bi aileysen gene Clio Sport seçmelisin. Aynı fiyat sayılır.(1,800 TL fark var) Bu modeli alacaksan diğer Renault modelleriyle kıyaslama. Araç 120 BG olduğu için benzini şehir içi sürüşte ekonomik değil ancak şehir dışı tüketimde dizel araçlara kafa tutuyor. Hızlanma gibi bir sorunu hiç yok bastın mı gidiyor. 3-4 kişi ile yokuş çıkarken araç güçten düşmüyor.

Beygir gücü, minimum hız, maksimum gücü ve hızlanma verilerinde Clio Sport daha iyi. Boyutlara gelirsek, uzunluk genişlikte gene Clio Sport daha iyi. Çünkü iki araçta ayrı segmentte bulunuyor. Clio'da sensör, hız sabitleme, eco mode ve navigasyon var Polo'da yok.
Verdiğin adreste ki teknik veri ve standart donanımları karşılaştırınca Clio Sport Polo'dan daha üstün. Daha hızlı daha geniş daha güçlü. Kişiselleştirme seçeneği de bulunuyor, tabikide ekstra ücrete tabi.
Marka olarak Volkswagen Renault karşılaştırmasında Volkswagen üstün bir markadır ancak segment olarak baktığında bu iki araç arasında Clio Polo ile aynı segmentte değil illa ki karşılaştırma yapacaksan Clio Sport daha iyi. Polo B segmenti - Clio Sport J segmenti.
Satış sıralamasında Clio ufak kasa model ile Polo aynı segmentte (B) ve Clio ufak kasa daha çok satış yapıyor.
50,900 TL'lik Polo fiyatı aksesuarları eksik modeller için verilen fiyattır. Çelik jant ve sis farı gbi özellikle bu fiyata dahil değil. Yan taraflarda hava yastığı da mevcut değil. Clio Sport'ta bunlar mevcut. Özellikleri denk getirmeye çalışırsan Polo Clio Sport'tan daha pahalıya geliyor.

Bir bilgi; Her iki markada Türkiye'de en çok satış yapan sıfır araç sıralamasında ilk üçte.

lider, arkadaşının aracının tam modeli nedir. Benim araba İCON modeli. Aracımda ön ve arka kapılar olmak üzere 4 adet kolon bulunuyor bazı modellerde arka kolonlar, navigasyon, bluetooth ile telefon bağlama, usb girişi, ve bazı aksesuarlar olmuyor. Hatta krom çıtalar ve tavan barları ve kol dayama yeri bile olmuyor.

Aracım;

P38dDQ.jpg

bende clio touch benzinliye niyetlenmiştim 2 ay önce vazgeçtim sonra EDC vitese güvenemedim.
megane 1.6 CVT alıcam kısmet olursa.

EDC vitese neden güvenemedin ?
Omurilik felçliyim otomatik vites gayet rahat kullanıyorum.

Çift kavrama vitesler sorunlu oluyormuş dediler . Bende Megane CVT almaya karar verdim. EDC içime sinmiyor ilerki dönemlerde baş ağrıtır diye vazgeçtim. Aksi halde dizelini alacaktık Clio'nun

Benzili Clio 34.500'e düşmüşlerdi.
Dizel İcon ise 40600 demişlerdi.

Hem genişliği hem CVT vitesi için Megane niyet ettik şimdi.. Bunun Touch modeline 3800 tl dendi..

Vites problemini şimdi senden duydum. Megane Tourer'de güzel tercih umarım alırsın. Bende ilk o aracı almayı istemiştim de bütçem yetmemişti.

Megane HB alıcam. EDC gerçekten iyi, sorun çıkarmayan bi vites ise dizel Clio almak daha karlı olurdu yakıt konusunda. Biraz dar olsada tek kişi kullanıcam için yeterdi. Megane alıp LPG taktırmaktansa..

EDC'nin sorunlu olduğunu bende netten duydum kullanmışlığım yok tabiki :)

Üst Alt