Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
senin hesabın yanlış canım. sen net asgari ücretten AGİ tutarını çıkartmadan direkt net asgari ücretin üçte birini hesaplamışsın. oysa net asgari ücretten agi tutarını çıkartman gerekirdi önce.
eğer hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,63 TL'den (1.1.2018 tarihi itibariyle) düşükse elbette 2022 aylığı devam eder. aksi durumda yapılacak ilk sosyal incelemeden sonra 2022 aylığın kesilir.
Kalem cnm asgari ücret 1603 TL oldu bildiğin gibi agi kaç lira bilgim yok 1 kızım var hesap yapabilir misin rica etsem yada hesap için Ocak ayınınımı beklemek gerek
SM-G355HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
AGİ çalışanlar için geçerli. işveren net asgari ücret içinde agi tutarını da verir. daha sonra devlet bu miktarı vergiden düşer. 2022 aylığı alanlar çalışmadığı için bu miktar net asgari ücrete dahil değildir. net asgari ücretten (1603,12 TL) agi (152,21 TL) çıkartılır. kalan miktarın üçte biri bulunur. bu da 483,63 TL'dir.
hane gelirini hesaplayabilmem için hane gelirlerini ve hanede kaç kişi yaşadığını bilmem gerek.
@Gülo34 canım hafta içi kaymakamlıkta bulunan vakfa (SYDV) git 2022 engelli aylığı için başvur. kirada oturdugunu da söyle. başvuru formunu doldurduktan sonra başvuru alındı belgesini almayı unutma.
hane gelirini hesaplarlarken emsal kira bedeli hanenin gelirinden düşülecek. bu durumda hane gelirin uygun çıkacaktır.
gelişmelerden haberim olsun muhakak.
NOT: lütfen ayrı başlık aç. oradan hem sen takip edersin mesajlarını hem de ben. bu şekilde sürekli soru sorup durmam, önceki mesajlara bakma fırsatım olur.
Kalem cnm ilk rapor süreliydi 2018 nisanda bitiyor süresi şimdi yeni rapor çıkartmak için hastane sağlık kuruluna başvurdum yeni raporu aldıktan sonra Mart ayında maaş alınca sydv ye teslim edicem evrakları o zaman sana yazarım görüşmek üzere öptüm [emoji8]
@Gülo34 özür dilerim canım ben konuyu unutmuşum. biz bu konuyu daha önce konuşmuştuk senle sahi
önceden de konuştugumuz gibi mart dönem aylığını alacaksın. ondan sonra da yeni raporu çıkartıp vakfa vereceksin. yeni rapor alıp vakfa verdikten sonra da bana haber verecektin tamamdır. zamanı gelince, gelişmelerden haberim olsun lütfen.
Kalem cnm dün raporumu teslim aldım %49 2 yıl süreli hatırlarsan mart maaşını alıp raporumu sydv ye teslim edicem demiştim şimdi rapor yenilendi mart maaşını sorunsuz alabilir miyim eğer cevabın evetse martın 5 yada 6sında raporu teslim ettiğimde haziran maaşına yetişirmi
Biraz uzun oldu kusura bakma cevabın için şimdiden teşekkür ederim canım [emoji8]
Gülo34 önceki raporunun süresi zaten nisan'da bitecek. dolayısıyla mart maaşını sorunsuz alacaksın zaten.
önceki rapor oranın kaçtı? ayrıca eşin aylık ne kadar alıyor?
Gülo34 tamam canım. önceki rapor %70 ve üstü ise aylık azaltma işlemi yapılırdı. ama zaten önceki rapor % 70 altıymış. bu açıdan sorun yok. valla canım vakfa gidip yeni raporu verebilirsin. maaşta sorun çıkmayacak zaten. mart maaşını alıp sonra da verebilirsin raporu. vakfa danışarak da hareket edebilirsin. bu kadar çabuk rapor alabileceğini tahmin etmedim valla
Canım bende tahmin etmiyordum [emoji16] neyseki çok uğraştırmadılar[emoji3] yalnız bu kez süresiz alırım diye düşünüyordum o konuda biraz hayal kırıklığı yaşadım [emoji57] neyse canım @Kalem 5 martta raporumu teslim edeceğim yardımların için çok teşekkür ederim melekcim çok öpüyorum seni iyi akşamlar canım
Bu arada raporumu İstanbul marmara üniversitesi pendik eğitim ve araştırma hastanesinden aldım yeni rapor çıkartmak isteyenlere duyurulur