Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni doğan bebeğim için işitme testini 2019'a veriyorlar. Geç mi kalıyoruz?

Sfkhrmn

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi akşamlar

25 günlük bir bebegimiz var iki defa işitme testinden kaldı ve tıp fakültesine sevk işlemleri yapıldı tıp fakülteleri ocak 2019 gün veriyor ve cok tedirginiz acaba bu testi yaptırmak için cok mu gec kalıyoruz ocak ayına kadar yardımcı olur musunuz
Mehmet Akşit

Sfkhrmn

Çukurova Üniversitesi odyoloji bölümünde Uzman Odyolog Funda Hanım vardır.
Ondan randevu almaya çalışın.

bebeginiz daha cok kucuk. ocak 2019 a ne kaldi. tabi gayretinizde haklisiniz ama cok bir kaybiniz olmaz. daha konusma caginda degil. fazla telas etmeden isleri takip etsenizsiz icin daha iyi olur.
tahliller yapilinca ihmal etmeden cihazinizi edinirsiniz. dilerim isitme kaybi yuksek degildir.

Kundaktaki bebeklere işitme cihazı takılır mı bilmiyorum
şaşırtıcı

Takılıyo bebeklerede gördüm gazide bebeklerinki ayrı odyo tarafı

Doğduktan sonra teste girmesi iyi bişi benimki nezamn başladı bilinmiyo belki doğuştandı

Az büyünce amelüyatla düzelir işlhh

Çok hafif derece işitme kaybı olan yaşlılarda, demans görülme sıklığının normal işiten yaşlılara oranla daha fazla olduğu görülmüş. İlkokul çocuklarında ise çok hafif işitme kayıplı çocuklarda kısa süreli hafızanın normal işitenlerden daha kötü olduğu bulunmuş.

Demek ki, tedbir alınmazsa, çok hafif işitme kaybı bile hem yaşlılarda hem de çocuklarda zihinsel işlemlerde gerilemeye neden olabiliyor. Bebeklerde neye sebep olduğu pek iyi bilinmiyor. Ama yüksek olasılıkla onlarda da zihinsel işlemlerde gerilemeye neden olacaktır.

Bu nedenle işitme kaybı varsa işitme cihazı kullanılmalıdır. işitme kaybının az veya çok olması cihaz kullanımını belirlemez. İşitme kaybının olması yeterli nedendir. Ne zaman farkedilmişse o zaman kullanılmaya başlanmalıdır. Beklemenin zihinsel işlemlere hiç bir faydası yok, tersine zararı var.

konunun otoritesi tarafindan isitme kaybinin zeka geriligi yaptigini duyunca bi tuhaf oldum simdi:):(

kendimi bildigimden beri annem cok korurdu beni kulagi duymuyor diye:(bakkala bile benden kucuk kardesimi yollar gururumu kirardi:(
rahmetli babacigim elinden geldigi kadar egitmistir beni, yattigi yer nur olsun.

isitme kayiplilari duymuyor der, duymadigi icinde akli kisa zanneder bu duyan milleti ne olsada:eek:

kendimi bildigimden beri millet radyo dinliyor, ben niye bisi anlamam derdim. telefonla konusanlara olumune heves ederdim:(

valla su zamana kadar hic kendimi zeka gerili hissetmedim:eek:ne dilsiz sagirlar olur duyanlari sulu dreye goturup susuz getirir:eek:

Üst Alt