Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni düzenelemeler ile dogru olan yapıldı. AKP'liler partilerini ve liderlerini desteklemeye devam ediyor...

neoplis

Üye
Konular
74
Reaksiyonlar
53
Sosyla medya hesaplarına bakıyorum hala " CHP ye oy verelimde heykel mi yapsın ? " diye yorumlar yapılıyor . Ben de 1 haftadır hala CHP ye saldıranların ekran görüntülerini alıp CHP Millet Vekiline yollayıp " Lütfen Anayasa Mahkemesine götürmeyin eger götürürsenizde göstermelik olsun. Ellemeyin AKP bunları ekmege muhtaç hala getirmeye devam etsin " diye mesaj atıyorum . Atmayada devam edecegim .
Anayasa Mahkemesinede CİMER üzerinden dilekçeyle bireysel başvuru yapıp "eski sistemin çok fazla suşstimal edilip devletin zarar ugratıldıgını " dile getiriyorum . İnşallah bu yasa böyle kalıcı olacak . Öyle " Sogan ekmek yer AKP den vazgeçemeyiz " diye slogan atmaya benzemez bu işler. Sogan ekmek yemeye devam edeceksiniz. Şimdi CİMER den Anayasa Mahkemesine bir başvuru daha yazacam

2025 yılı itibarı ile:

Emeklilik hakkımız kısıtlandı (engellilerin tahminen %70'i artık emekli olamayacak)
Araç alım hakkımız kısıtlandı (dünyada bir emsali yok)
Sürücü belgelerimiz iptal ediliyor (büyük bir kötü niyetle ve düzenli olarak hem de)
AB sürücü belgesi verilme kurallarına uyulmuyor (büyük bir kötü niyetle ve düzenli olarak hem de)
Engelli oranlarımız düşürüldü (ülkede engelliliği bitirecekler inşallah. “Şu Mektepler Olmasa Maarifi Ne Güzel İdare Ederdim")
Emekli maaşlarımız ölüm maaşına düştü (açıklamaya gerek yok)
Engelli maaşları sadaka düzeyine düştü (hamdolsun)
Evde Bakım maaşı açlık sınırının yarısına düştü (sadaka mahiyetinde)
Kamudaki boş engelli kadroları doldurulmuyor (2 bin kişi dahi alınmayacak bu sene)
Sonda, bez vb. sarf malzeme ödemeleri ihtiyacın yarısını dahi karşılamaz oldu (sgk'Nın ödemeleri o kadar düşük tutuldu ki, ayda 4-5 bin tl bez-sonda vb. sarf gideri oluyor insanların)
Tekerlekli sandalye, işitme cihazı, ortez vb. medikal cihaz ödemeleri yok denecek düzeyde (en iyisi onda bir ortalaması ellide bir ödüyor sgk!)

devamı da var ama sabrım kalmadı... Zira yazdıklarım aptalca olsa gerek ki akp birinci parti hala. Ve akpli arkadaşlarımız bırakın oylarını değiştirmeyi, partilerini eleştirip, uyarıp, bu haksızlıkların düzeltilmesi için homurdanmıyor bile. Oysa partilerini değiştirme potansiyeli olanlar sadece onlar. Zira biz akp ve akplilere göre zaten düşmanız...

Gerçi, şunlara ses çıkartmayan zaten engellilerle ilgili konularda da ses çıkartmasın!

@neoplis,

Diyecek ki şimdi " AAA ironiyi anlamadı". Ya bir git. Burada olması gereken tam tersi. Adamın yaptığına bak. Çok komikmiş gibi!

akepenin reklam yapma lan burası parti yeri değil memleketi soydunuz halen konuşuyorsunuz

@neoplis,

İyi yapıyorsun.... akpliler kendileri böyle yonetilmeyi istedi.. bence az bile yapıyor akp.....

Nasıl bir düşünce amaç ne burada hasta olan insanlar var çocuklar yaşlılar var tek, tek hakları elinden mi alınsın anlamsız geliyor bencilce geliyor.

@neoplis,

Bu ironi yada mizah değil sinizm oluyor ne size ne de başkasına yarar sağlar. Haksızlığı karşı mücadele etmek erdemdir, insan olmanın mütemim cüzidir.

Mualif partiler bir haksızlık oldugunda ayakkapısını çıkarıp kafasına atacak, bu ne umursamazlık ya

TABAN OLMAZSA TAVAN OLMAZ,
İstemediğimiz eziyeti, Maaşlarını ödediklerimiz yapamazzzz

mualif-Muhalefet partisi varmı ki ??

Kırmızı kart diye birşey icat etmişler eylenip duruyorlar kendi aralarında ?

Birbirimizi kandırmayalım bi cacık olmaz bunlardan....

@erkam-erkam,
Acımıyorlar doğru söylüyorsunuz.Bundan sonra mağdurun tepkisi önemli. Bu düzenlemeden haberimiz oldu,twitterde tag açtık günlerce çalıştık,bir çok muhalif vekile ulaştık.Aylin hanımla,Selçuk beyle görüştük ve hatta meclise gittik.emin olun yanımızda bir mağdur destek bulamadık. 11 kişi çalıştık.Şimdi size sorarım,kendi mağduriyeti için uğraşmayan mağdura siyasi ne yapsın

@DAĞYAR, haklısın ama burda birazdaha iletişim sorunu var illaki, sonuçta karşımızda kocaman bir canavar var düşün , bunu kurum başkanları dernek liderleri gibi yetkili kişilerinde tam destegiyle olmalı diye düşünüyorum, bakın gerçekten bu yasa TC in'de ilk 3 hak madurluguna giren bir yasa oldu , yani bu gercekten çok acımasız iş oldu Vallahi bişey yapmalıyız kanun hakkı olarak

Biz Ak partiye derdimizi tam anlatırsak onlarda bizi anlıyacagını düşünüyorum,
Sonuçta burda derdimizi bir birimize anlatarak kimse duymaz, sesimizi duyuralım ki , onlar da bizi anlasınlar

Bu Çıkan Yasa Tamamen Kurgulanmış Engelli Olan İnsanları Kolay Emekli Olmasına Engel Olacak Şekilde Hazırlanmış Bir Yasadır Çoğu İnsan Tek Hastalıktan Yırttığını Zannediyor Ama Ek-1 Hastalık Listesinde Mevcut Değilse Engelli Değilsin Sürünebilirsin Mantığı Var Çok Değil Seçime 1 Sene Kala Bu Yasa Üzerinde Değişiklik Yapılacaktır Anayasa Mahkemesine Gider mi Olumlu Sonuç Gelir mi Bilemem

Hepsi aynı....hepsi el kaldırmazsa olmazdı partizanlığa gerek yok

Arkadaşlar bakın,komisyon tutanakları var.Burada paylaştım.Komisyonda hak kaybı olmayacağına ikna etmeye çalışıyorlar,ama en azından söylenen kanun bu yönde değil. Bunun yanında kanunu çıkartan muhalefet değil. Şu durumda dahi en azından iktidara tek laf etmeyerek hala muhalefete giydirmeye çalışanlara Allah yardım etsin. Bu akılla yaşamak çok zor. gözlerinizi açın biraz

@neoplis, zaten hz İsa gelse parti kursa elindeki asa yı alıp belinde kırarsınız siz biliyoruz zaten, bizim istediğimiz az da olsa merhameti vardır bu partinin bu yasayı geri ceksin, heee bu arada sen partili gibi değil tarikat mürütleri gibi destekliyorsun , neden mi sorgulama yapmıyorsun çğnkü

Bu yasayı çıkaranlara Rabbim Gündüzün bereketinden gecenin, yağmurum bereketin mahrum etsin bu kadar ahlar onları rahatsız ersin, ahrette de 7 kat yerin altında 7 kara kazanlarda yansın inşllah,
Sizde inşallah diyin , ahımızı alamıyacaklardı

Allahım başımıza gelen bu misibetlerin karşılıgında daha iyisini nasip et Rabbim

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt