Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni düzenleme ile engelli raporu çıkartmak artık 200 lira!

okan01

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
devletimiz sagolsun vermeden almak türkiye cumhuriyetine özgü bir şey oldu artık. bu gün dinlediğim habere göre engellilerin maaşından 5 lira kesinti ve engelli raporu çıkartmak için ise 200 lira ödememiz gerekiyormuş yani hastane rapor için 200 lira isterse hiç şaşırmayın tartışmayın çünkü kanun böyleymiş. devletimize milletimize vede biz engellilere hayırlı uğurlu olsun. işin komik tarafı ise kanun 3 aralık dünya engelliler gününde yürürlükte olması

Ozaman artik mecbur ya SGK sevki ile yada diğer kurumların sevki ile gicecegiz işlemler uzayacak ama başka caremiz yok gibi gorunuyor

yılmaz ben 2012 rapor çıkartım vergi dairesi aracılığı ile ve para vermedim belli bi gün sonra hastaneye gittim ilaç yazdırdım ve eczaneci bana 70 tl borcunuz deyince şok oldum tüm girdiğim kaşe atan dr lara muayene ücreti alınmış

ama en önemlisi burdaki suç bana göre hastanedekilerin niyemi artık dr muyene ettiği hasta başına prim olduğı için kaşe için bile olsa giriş yapılıyor bu saçma örneğin evrağında bi eksiğin var ertesi dr giitin hemen giriş yapıp otomatik devlete 5 tl borçlusun dr hasta başı prim olayı çoğu dr bunu KESİNLİKLE KÖTÜYE KULLANIYOR GEREKSİZ UFAK TEFEĞİ AMELİYAT EDİYOR BUNUN GİBİ SAÇMA SAPAN Bİ TON İŞTE

yani devletimiz şefkatli kollarıyla bizi sarıp kucağına alıyor. sesimiz çıkmadığı müddetçede devletin şefkati bize dahada artacaktır

Haklisin turan yilmaz bnde 2013 ağustos ayında heyete girdim SGK sevki ile para vermedim diye sevinmistim.Da sonra psikoloji doktorum bana 6 aylik ilaç muafiyet raporu verdi.Yine sevinerek ilacimi yazdirdim,eczaneye girdim tam ilacimi alacakken ne göreyim 45 TL heyette her kase basan doktordan 5 TL 9x5=45 TL muayene ücreti adi altında borcum cikti sok oldum,ilaclarimi alamadim (reçete suresi 3 gunmus).1 ay sonra dun borç buldum hadi Allahindan bulsunlar dedim gittim ilaclarimi aldim.Devlet bu ise el atmasi gerekiyor magduruz.

[FONT=lucida grande]34-Engelli sağlık rapor alımı Sağlık Bakanlığına bağlı Devlet Hastanelerinde ücretsizdir.Mart 2013 Sağlık Uygulama Tebliği ile diğer hastanelerde alınan engelli sağlık raporları eğer ilk kez alınıyorsa ücretsiz ancak yenilenen raporlar ücretli hale getirildi.Rapor esnasında yapılan her türlü işlem,test vb. ücretlidir. [/FONT]https://www.facebook.com/EngelilerMerkezi/posts/548276401887489 link te budur bakmak istersen

ben bugun raporumu yeniledim hiç bi ücret almadılar..

4 aralık fatih portakal ana haber bulmaya alıştım ama bulamadım bulsam linki verecektim ama maalesef bulamıyorum. haberi oradan dinledim

Babam miyestanie gravis hstası ( ağır kas hastasılığı) ve 3800 prim gün sayısı günü var ne yapalım malüllük için bana yardım edin lütfen

sgk ya müraacat edin oradan sizi sevk edecekler hastaneye

Hak ediyoruz diyorum.... sessiz kalmaya devam edin...

okan1 bana kanun gösterin arkadaşım kanun diyinki şu sayılı kanun şu madde !!

arkadaşlar..

çalışan ve 6 ay sgk sı olan kişilerden ve emekli olanlardan ücret almıyor,kanun yok galiba ama ücret çok afaki 50 tl alsa nese bunu bimer şikayet etmek lazım..

eee arkadaşlar bu hükümete alışkanlık yapmış engelliyi ezmek dalga geçmek.bakın ne güzel engellileri sömürüyorlar değil mi ? Haydi gidin oy verin...

Tipik bir AKP Lİ :) #serkanmalkoc

-Engelli sağlık rapor alımı Sağlık Bakanlığına bağlı Devlet Hastanelerinde ücretsizdir.Mart 2013 Sağlık Uygulama Tebliği ile diğer hastanelerde alınan engelli sağlık raporları eğer ilk kez alınıyorsa ücretsiz ancak yenilenen raporlar ücretli hale getirildi.Rapor esnasında yapılan her türlü işlem,test vb. ücretlidir.
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/03/20130324-3.pdf al bu da resmi gazete ilanı hala inanmıyorsan rumuzunu Akp li olarak değiştir yegen.

Twi bunları öptükçe aynılar laf anlatamazsın o gazeteyi gözünede soksan :D adamlar şartlı kardeşim boşver nefesini tüketme müstehak kardeşim müstehakkk :D

twilıght bende iki gündür arıyordum bu kanunu teşekkür ederim kardeşim sen yayınlamışsın. hükümet bizi öpe öpe öpücük manyağı yapmış.bu hükümet kominist desen kominist değil cumhuriyet desen cumhuriyet değil bunlar olsa olsa sömürgeci olur.gerçi sömürgeci ülkelerde dışardaki ülkeleri sömürüp kendi halkına vermişlerdir. hakikaten bu hükümetin yolu ne ben anlayamadım bilen varsa yazsın lütfen

Benim bu 3. raporum. Daha önce yüzde 40'ı bulamadığım için itiraz ettim, Ankara İl Sağlık Müdürlüğü beni önce Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevketti, ancak o hastane para istedi. Yeniden İl Sağlığa gittim para istendiğini belirttim, başka bir hastaneye sevk istedim. Numune Hastanesine gönderdiler şükür o hastaneden ücret istenmeden yüzde 42'lik raporuma kavuştum... Bazı hastaneler, özellikle vakıf ve üniversite hastaneleri rapor çıkarmak için ücret istiyor, bazıları istemiyor bilginize...

yasa veya kanun değilde bazen hastanler yapıyor bunu grcekte bahsettiğiniz gibi bir şey varmı onuda bilmiyom AMA ŞU GERCEK PARA VERMESENDE HASTANE ŞUNU YAPIYOR TÜM RAPOR İÇİN GEZİLEN BÖLÜMLERE GİRİŞ YAPILDIĞINDAN ÖRNEK KAÇ DOKTORA GÖRÜNDÜN 10 MU 10+5-50 BUNUDA İLAÇ YAZDIRDIĞINDA FARKINA VARIYOR BAZILARI SADECE KAŞE İMZA ATIYOR BAŞKA BİŞEYE GEREK OLMASA BİLE BUNU BİLİNÇLİ YAPIYORLAR BUDA bana göre rapor paralıdır anlamı taşır normal raporlardan almalarına kimse bişey diyemez ama engelli hakları için çıkartılandan alınmaması gerek bence

Yok hayır bana eczaneden de öyle bi borç çıkmadı ama mesela Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine rapor almak için gidenleri işlemlere başlamadan önce direkt vezneye yolluyorlar ücret ödemeleri için. 200 -300 lira arası ücret istemişlerdi o zaman...

:) Duran hala bişeyleri konduramıyorsun ama güzel kardeşim maalesef bu böyle artık ilk defa rapor alıyorsan ücretsiz yalnız daha sonra raporunda herhangi bir yeni hak istersen o doktor muayenelerinin yanında artı 200 lirayı bayılacaksın hastahaneye kurum sevkleri hariç...

resmi gazetede yayınlandı diyorsunuzda twilight.ama linke tıkladıgımda 370 sayfa biligi cıkıyor. Bu kadar sayfanın neresinde yazıyor sayfa olarak

Dün Raporumu aldım.Hastaneye vergi dairesine müracatım sonrasında hastaneye sevk edildim ve Vergi indirimi için aldığım rapor için 132 tl ücret ödedim.

mhmtsnmz sayın kardeşim ödemiş olduğun ücret için hemen yasal yollara başvur 132 tl deyipde sakın geçme böyle ufak tefek görünenlerin hepsini topla aylık bir maaşı fazlasıyla geçer bunu iktidar değil kim yaparsa yapsın haksız bir kazançtır ve vergi dairesi aracılığıyla gitmişsin bence başhekime veya hasta haklarına veya 170 gerekli yerlere hatta bimere bugun sana yarın bana

twilight akpli olduğumu nerden çıkarıyorsun ? neye göre bu karar vardın? Ben baktımğımda bulamadım ücret sen o gazetede nerede okudun banada söyle bileyim?

Yasal Bir Güvenceleri Olmasa Makbuz Karşılığı alamazlar bu ücreti Sanırım. Yasal Olmayan bir ücret için hastanenin resmi makbuzunu Kesecek Kadar Ahmak Değillerdir heralde

sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarından alınan sevkler ile rapor için ücret ödenmiyor.

Üst Alt