Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni düzenlemeye göre malulen emekli biri Yetim aylığı alabilir mi?

canlikubilay

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
malulen sıgortadan emeklıgım evlıgım annem babam emeklı san emeklı yuzde 78 agır ozurlugum yetım aylıgı yenı uzenlemeye gore alabılırmıyım

Bildiğim kadarıyla evet, siz ssk'dan anne babanız emekli sandığı'ndan emekli olduğu için, anne-babanızdan biri üzerinden yetim aylığı da bağlanır (siz emekli olmasaydınız bağlanacak olanın yarısı bağlanır)

Bu çok karşışık bi konu. Benim kafam basmıyor. Sadece fikrimi yazmadan geçmek istemediğim için yazıyorum. Bence sigorta müdürlüğüne gidip bu konuda başvuru yapın.

bayansanız alırsınız.ama erkeklaerden maduriyet raporu istiyorlar.

Anlaşılan anneniz-babanız memurdu ve 5434 sayılı yasaya göre memur emeklisi oldu. Bu durumda siz 5434 sayılı göre yetim aylığı alınabilir. bodrumlu arkadaş sadece erkeklerden muhtaçlık belgesi istenmiyor, kadınlardan da istenilmekte.

"Ölüm tarihinde iyileştirilmesi olanaksız hastalıklarının veya sakatlıklarının çalışmalarına engel olduğu sağlık kurulunca onaylanacak raporla tesbit edilenlere muhtaç olmaları şartıyla, ölüm tarihindeki yaşları ne olursa olsun ölüm tarihini izleyen aybaşından, sonradan bu şekilde malul ve muhtaç duruma düştükleri anlaşılanlara kendileri veya veli veyahut vasileri tarafından Sandığa müracaat tarihlerini takip eden aybaşından itibaren aylık bağlanır."
Aylık almakta iken yukarıdaki bent kapsamına girdikleri aynı şekilde anlaşılanların aylıkları, yaşları dolayısıyla aylıklarının kesilmesi gereken tarihte kesilmeyerek ödenmeye devam edilir.

bayanlarda malüllük erkeklerde hem malüllük hem maduriyet arıyorlar .ankara da emekli sandığına gittim ve sordum bana verdikleri cevap bu.

Bodrumlu ; uygulama yanlış işliyor o zaman, 5434 sayılı kanunda erkek kız ayrımı yapılmamakta.

....çalışmalarına engel olduğu sağlık kurulunca onaylanacak raporla tesbit edilenlere muhtaç olmaları şartıyla, ölüm tarihindeki yaşları ne olursa olsun ölüm tarihini izleyen aybaşından, sonradan bu şekilde malul ve muhtaç duruma düştükleri anlaşılanlara ....

MUHTAÇ SAYILMA NEDİR? NASIL ALINIR? KİMLER MUHTAÇDIR ?
Madde 108 - 4857 sayılı İş Kanununun 39 uncu maddesi uyarınca 16 yaşından büyük işçiler için tespit edilen asgarî ücretin net tutarından daha az aylık geliri olup, kendisini ve Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre bakmaya mecbur olduğu ailesi fertlerini geçindirmeye yetecek kadar malı da (para veya o mahiyetteki kıymetler dahil) olmayanlar bu Kanunun uygulanmasında muhtaç sayılırlar.
Muhtaçlık, dul ve yetimler tarafından tanzim ve imzaları ihtiyar heyetlerince tasdik edilecek beyan kağıtları üzerine daimi olarak oturdukları yerlerin bağlı bulundukları il veya ilçe idare heyetleri tarafından muhtaçlık sebepleri açıkça gösterilmek suretiyle verilecek mazbatalarla belirtilir.

Üst Alt