Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni düzenlemeye göre rapor oranım düşüyor. Erken emeklilik hakkım ne olacak?

Tunc34

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bir çok konu okudum konuda soru yazdım yeni düzenleme ile alakalı ama kimse cevap vermedi.
2010 girişliyim. 4a sigorta koluna bağlıyım.
2019 da testis kanseri dolayısıyla iki testisim alındı. 3 ayda bir hormon iğnesi alıyorum. Doğuştan bir böbreğim yok. 2019 yılı raporumda yüzde 86 olarak 5 yıl süreli rapor verildi.
Normalde bu duruma göre 2025 yılında emekliyim diye hesapladım.
Ama yeni yönetmeliğe göre sanırım balthazard formülü uygulanmayacağı için oranım düşecek.
2 sene içinde raporum bitiyor.
İş yerine de söyledim. Şimdi artık ne yapmam gerekiyor? Tekrar hastaneye sevk isteyeyim mı?
Hastalık listesine baktım hiçbir şey anlamadım.
Süre mı uzayacak ?Oranım mı düşecek ne yapacağımı şaşırdım. Balthazard hesaplanmazsa önceden kanser için yüzde 40 oran veriliyordu. Şimdi yüzde 40 mı verilecektir? 2025 için epey plan yapmıştım.
Lütfen yardımcı olun

Sadece maluliyete, o mümkün değilse %60 ve üzeri rapora karşılık gelen şu tanı var SGK Hastalık Listesi'nde:

21. Testis: "Antineoplastik tedaviyi takiben progresif olan veya cerrahi olarak çıkartılamayan rekürrens veya metastatik tümör"

Bu tanının tıbbi karşılığını bilmiyorum. Sanırım tedaviye rağmen nükseden bir düzey arıyor hastalıkta. MeTePe belki fikir verebilir?

Emeklilik zamanınız geldiğinde hastaneye sevk alıp güncel rapor almanız gerekecek. SGK Hastalık Listesi'ne göre alacağınız tanıya göre de emekliliğinize karar verilecek.

bende aynı durumdayım bu baltazar formülünü çıkaranın Allah belasını versin benimde yüzde 44 olan raporum yüzde 39 a düştü...

batsın bu dünya ...

Bunun anlamı, kanser tedavisi verilse bile ilerlemeyi sürdüren, cerrahi müdahale yapılamayan kötü huylu kanser demek.
Tunc34 arkadaşın durumunun bu olduğunu sanmıyorum. Aksi halde zaten en baştan %40 değil, daha yüksek oran verilir ve geçici maluliyet söz konusu olurdu.

Testis kanseri denilince tek bir hastalık gibi anlaşılmamalı. Her kanserin farklı türleri ve evreleri vardır.

Merhaba, size neden süreli rapor verildi anlayamadım. Ben testis tümörü nedeni ile sürekli rapor alıp emekli oldum . 1997 sigorta giriş 3920 gün prim üzerinden.Zaten kemoterapi tedavisi alana 40 puan direk veriliyor bunun haricinde 2 yumurtalığınız alınmış ( 10+10 ) böbreğimyok diyorsunuz tam bilmemekle beraber en az 10 puan da ordan alırsınız. Benim tavsiyem rapor süren bitince tekrar kurula girmen yeni raporun büyük ihtimal sürekli olacaktır.Endişe etmene gerek olmadığını düşünüyorum ,sigorta başlangıç süren ve prim günün dolduğunda emekli olursunuz. 2008 yılında tedavi oldum ben aradan 13 sene geçti . Geçmiş olsun diliyorum size Allah sağlık -sıhhat versin..

40 puan onkoloji
10 puan üroloji
5 puan cildiye
49 sürekli rapor aldım.

243100

1 Ekim 2008'den sonra ilk kez sigortalı olanlarla emeklilikleri 4b-4c statüsünde gerçekleşecek olan kişiler, ve bir de malulen emekli olacaklar artık yeni SGK Hastalık Listesi'ne göre değerlendirilecekler. Ve bu kişilerde eskiden olduğu gibi birçok hastalığın Balthazard Formülü ile toplanması uygulanması olmayacak. Yani artık bu kişilerde Balthazard Formülü de yok.

243100

siz raporu ne zmana aldınız ben yeni aldım 4 .evre metastaz 2018 de yaşadım .2 yıl süreli verdiler.yönetmelikte ebet yok süreli vermek ama doktorlar hastaneler inatla veriyor.bence iç yazışma oldu insanları yıpratmak engelli raporu almaktan vazgeçirtmek için bıktırma olayıdır.siz 5-5 sene önceye kadar alanlardansınız belli ki. benim başka rahatsızklarımda var onalrda ciddi tedavisi olmayan innaın ikisine puan bile vermediler.tek tek başvuru yapsam %50 ve %85 alacağım kesin olan bu hastalıkalrımı elimde bir ton test patoloji olmasına rağmen 0 puan verip yolladılar. kanser nedenli%96 verdiler. 2 yıllık. başıma gelen budur. ve onkolojide heyet için beklerken tanık olduğum yaşı ileri hastalara mesela 70 -80 üstü sürekli vermişler benim gibi 50 yaş altı olanlara süreli ve inanın yok yönetmelikte. hastalık şu an stabil e nabız her rapor test mr bt patoloji kemo hepsi var gördüler evet dediler hem fikirler ancak süreli.......HERKES DÜŞÜNSÜN TARTSIN . BU PLATFORMDA YAKIN DÖNEM Mİ ESKİ DÖNEMDE Mİ SÜREKLİ ALINMIŞ SORUP TEYİT ALSINLAR.geçmiş olsun diyemiyorum bu biraz da garip bir söylem engelimiz geçmiyor. kafasına göre her sene engellilerinin haklarını değiştiren bir sistem varken biz ne yapabilirzi? ne yasası ne yönetmeliği? zaten 1-2 seneye devlette doktor kalmayacak.

Cevaplar için herkese çok teşekkürler.Yani inanılmaz gerçekten düne kadar emekli olma hayali varken bugün rapor ne olacak orası muallak.
Bekleyip göreceğiz. Umarım bu saçma yönetmelik önümüzdeki yıllarda değişir

hanifeaydin

2020 yılının sonlarında aldım. 2021 nisan ayında emekli aylığım bağlandı.

OturanBoğa

Yeni formül nasıl olucak peki OturanBoğa . Farklı alanda ki hastalıkları olan için en yüksek puan aldığı bölüm puanı mı geçerli olucak.

2010 girişliyim. 2019 yılında iki testisim de alındı ve doğuştan bir böbreğim yok.4A Kanser metastaz yaptı ve kemoterapi görmeme rağmen hâlâ karnımda lenf nodları var. Ayrica testisler olmadığı icin 3 ayda bir Nebido isimli testesteron hormon ilacını kullanıyorum.
2019 yılında %86 oranında 5 yıl süreli rapor verildi ve 1. Derece vergi indirimim mevcut.
Sigorta sürem ve primim 2025 yılında doluyor.
Ben şimdi 2 sene sonra emeklilik başvurusu yapsam kabul edilmeyecek mı?
Gün sayıyorduk halbuki.. Yakın zamanda böyle bir durumu olup emeklilik başvurusu yapan veya bu konuda tam olarak bilgisi olan cevaplayabilir mı?
Muhtemelen hastaneye tekrar sevk alıp yeni rapor çıkacak ama bu hastalıklara rağmen emekli olamayacak mıyım?

OturanBoğa
Benzer hastalık ve durumu bende geçirdim. SGK girişim 2001 tarihinde ve prim gün sayım yeterli. SGK Hastalık Listesi'ne göre tanı almam gerekiyor mu?

Yukarıda yazdığınızdan 2008 öncesi girişler muaf olduğunu anladım ama emin olamadım.

mevcut sgk hastalık listesine göre tanı alıp emekli olan kişi daha sonra sgk hastalık listesinde değişebilecek bir durum olursa ve kontrol muayenesine tabi tutulduğunda değişmemiş hastalık listesine göremi durumu değerlendirecek?
Yani şöyle diyelim tanısı sgk hastalık listesinde hafif olarak geçiyor ve 40-49
daha sonra bu sgk hastalık listesi güncellendiğinde bu tanı artık hafif olarak geçmiyor kaldırılmış ise bu kişi raporu aldığı dönemdeki sgk hastalık listesine göre mi yoksa yeni hastalık listesine göre mi değerlendirilecek?

Üst Alt