Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni ehliyet ile otomatik vitesli tüm araçları kullanabilecek miyim?

Dalaman26

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
h sınıfı ehliyetimi yenilemek için müracaat ettim .Beni heyete sevk ettiler.Yeni düzenlenen heyet raporumun sınırlı kullanım kodları kısmında 47,78,102 yazıyor. Tıbbi nedenlerle verilecek kodlar kısmında ise 10.02,32.01 yazıyor. Araç uyarlama kodunda ise B Engelli araç kullanır yazıyor. Yeni alacağım ehliyetim de sınırlı kullanım kodları yazılacakmış..Kullanacağım araç sadece otomatik vitesli mi olacak yoksa hem otomatik vites hemde tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi olan bir araç mı olacak.

47. İki tekerlekli araç kullanamaz
78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz

10.02 Otomatik vites
32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi

kullanacağım araç hem otomatik vites ve T[FONT=sans-serif]ek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi olan araç mı olacak[/FONT] yoksa sadece otomatik vites yeterli olacak mı.

[FONT=sans-serif]32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemini kullanmadan arabayı kullanabiliyor musun? neden yazmışlar ki[/FONT]

sol alt ekstre mite polio sekeli+sağ ayağımda ayak parmak uçlarına basmam nedeniyle yürümede sorun var

kullanabiliyorum ama sağ ayakta da [FONT=sans-serif]ayak parmak uçlarına basmam nedeniyle yürümede sorun gördüler.[/FONT]

sağ ve sol ayak engeliniz var. onun için yazmışlar [FONT=sans-serif]32.01 Tek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemini. bunu yazan hastane mi il sağlık müdürüğündeki heyet mi?[/FONT]

sizin bu duruma itirazınız var mı? kodlarla ilgili veya tertibatla ilgili.
oraya itiraz edilebiliyor mu acaba. bilen var mı?

BÜLENT ÖZTÜRK

Her iki alt ekstremitede de kısıtlılık olduğu için 32.01 eklemişler. İtiraz da edilse bir değişiklik olmaz. Araçta bu donanım olmak zorunda ve siz de sadece bu donanımın bulunduğu araçları kullanabileceksiniz

Üst Alt