Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni ehliyetimi aldım, vergi muafiyetleri için yeniden rapor çıkarmam gerekir mi?

Red_Night

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Yeni ehliyetimi aldım, ikinci el araç alırken izlemem gereken yol nedir?

Merhaba arkadaşlar. Daha önce H sınıfı ehliyetim vardı ve bunu yeniledim. Raporumu çıkardım, sol üst extremitede engelim var. Raporuma 10.02. - 35.04 - 40.11 - 47 - 78 - 102 kodlarını yazdılar ve bu raporla yeni ehliyet için nüfus müdürlüğüne müracaatımı yaptım.
Daha önceden bildiğiniz üzere H sınıfı ehliyetimiz olduğu halde her araç alışımızda bir daha araç kullanabilir diye rapor alıyor ve aracımızı alıyorduk. Şimdi de işlem aynı mı? Ehliyetimizde kodlar olduğu için artık rapor almaya gerek kalmadığını düşünüyorum.
Kısaca 2.el bir araç alıp 3. derece yakınlarımızdan kullanması için sırasıyla hangi işlemleri yapmamız gerekiyor? Bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlarım,abilerim, ablalarım yardım ederseniz çok sevinirim.

Son düzenleme:
Benim ilk engelli aracım eski ehliyetle aldım, şimdi eski ehliyeti yenileme süresi 2020 sonu. Ben eski ehliyetimle ötv indirimli araç alamıyormuyum, illa ehliyetimi yenilemem mi gerekecek ? Tekrar rapormu istiyor bayiler? Benim raporum sürekli ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bildiğim kadarıyla ehliyetinizi yenilemeden şuan yeni bir araç alamıyorsunuz. Eğer H sınıfı ehliyetiniz varken araç aldınız ve hali hazırda kullanıyorsanız 2020 sonuna kadar bu ehliyet ve araç ile devam edebilirsiniz.

Red_Night

Yeni rapor almanıza gerek yok.

Tertibatlı aracı yakınlarınızın kullanması için güncel bilgi içeren başlıklar var. Foruma bir göz atabilirsiniz. İşlemlerin TSE üzerinden yapıldığını biliyorum. Yeni ehliyet isteniyordu ki siz almışsınız zaten...

Evet hocam onları okudum. Kafamın takıldığı husus 2 sefer ruhsat parası mı vereceğim. İlki noterden kaydı alınca, daha sonra tertibat yapılacak vize yapılacak, tse den belge düzenlenecek ve tekrar mı ruhsat çıkacak?

Red_Night

Ne yaptınız?

Ruhsatı yenilemek için yeniden ücret vereceksiniz diye düşünüyorum.

Bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar?

[FONT=sans-serif]merhabalar tse den yazı almanız gerekir randevusuz işlem yapılmıyor bu işlem 510 tl dir daha sonra notere gidip ruhsatınızı değiştirmeniz gerekir bu işlemde 170 tl ödeme yapılır bu yazmış olduğum ücretler 31.12.2019 tarihine kadar geçerli olduğu bana iletildi[/FONT]
[FONT=sans-serif]TSE Randevu alma adresi: tse.org.tr[/FONT]

https://randevu.tse.org.tr/[FONT=sans-serif][/FONT]
[FONT=sans-serif]İSTANBULANADOLUYAKASIARAÇ KONTROL MERKEZİ TELEFONU [/FONT]:([FONT=sans-serif]0216) 311 80 80[/FONT]

OturanBoğa, Red_Night ben de kasım ayında işlemleri yaptım yazayım. Aparat ve Proje işlemlerini başkası yürüttü. TSE den randevu alınıp kontrol muayenesi yapıldı. Çıkan raporda zaten 3. derece yakınlarının kullanmasında sakınca yoktur ibaresi mevcut. Ayrıca TÜV muayenesi şartı da kalkmış. TÜV e gitmemesi iyi olmuş dolayısıyla 3 yılllık muayene süremiz de korunmuş oldu. Yani anlayacağınız bu evrakla ruhsata işlem yapıldığı için tekrardan ruhsat çıkarmaya gerek yok.

Üst Alt