Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni EKPSS puanı eski puanı geçersiz mi kılar?

burock

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar aklımı kurcalayan bir soru var sizede sorayım dedim. Şimdi 2016 Ekpss sınavına girmiş biri olarak tercih yaptım. Atanamadığım durum için konuşuyorum, 2018 sınavına da kayıt yaptırdım. 2018/2 Atamaları için tercih yaptığımızı varsaydığımız da 2016 sınavı için 80 puanım var diyelim. 2018 sınavında da 75 aldım. 2018/2 tercih için hangi sınavımın puanı geçerli olur ? Yüksek olan eski sınav mı ? Yoksa düşük olan yeni sınav mı ? Bilgisi olan varsa bilgilendirirse memnun olurum.

Hangi puan geçerli oluyor ?

Arkadaşlar benim bir sorum olacak ben 2016 Ekpss den 70 puan aldım yerlesemedim.. 2018 Ekpss ye girdim 70 den yüksek bekliyorum inşallah. . 70 degilde 65 falan alırsam en yüksek olan 2016 Ekpss aldığım puan mi güncel olarak geciyor.

2016'da yapılan sınavın geçerlilik süresi 2 yıldı. Dolayısıyla 2018'deki sınav sonucunuz geçerli olacaktır. Ancak şimdi yeni yasa ile bu süre 2 yıl değil 4 yıl olacak. Bu durumda 2018'den sonra 2020 yılında tekrar sınava giren adayların hangi puanı yüksekse o geçerli olacaktır.

2018 de giren 2020 de girince hangi puanı geçerli olacak acaba bilgisi olan var mı

2016,2018,2020 ekpss ye giren 2016 geçerlimi hala puanı puanlar 4 yıl geçerli sayıldıgına göre

lacivert21 bi soru daha soracagım 2018 genel başarı sırasıyla 2020 genel başarı sırası sınav sonucunda farklı farklı net başarı sırasını nereden ögrenecegiz

Paranoya

Net başarı sırası derken aday başarı sırasını diyorsan sınav sonuç kısmında yazıyor o.

onu diyorumda 2018 80 alan 2020 79 alan her sınav başarı sırası farklı oluyor net başarı sırasını nasıl ögrenecegim lacivert21

2018 atamalarında çok atama olduğu halde neden memur puanları yüksek acaba?

Paranoya
Net başarı sırası derken neyi kastediyorsun anlamadım? Sınav açıklama sonucu kısmında yazar net başarı sırası. Oradan kaö aday girmiş, kaçıncı olmuşsun bakarsın.

Mustaffa3838
Çünkü sınavdan önce alım oldu 2016 yılında girenler tercih yaptı. Sonrasında 2018 için 2 alım yaptılar ama atama sayıları azdı.

lacivert21 sınav sonucunda yazıyor dediginiz gibi onu diyorum 2018 80 olan 2020 75 olan puanı 2 sınavında başarı sırası farklı oluyor 2018 puanım geçerli olduguna göre 2020 sınavındada yüksek alanlar var bu durumda net sınav sonucunda yazan başarı sırasını nasıl ögrenecegim

Paranoya

Bak şimdi. 2018 ile 2020 arasında sınava girip, girmeyenler var. Üstüne atananlar var. Puanlar 4 sene geçerli artık. 2018 puanın yüksekse 2020 sınavında girenlerin üstünde yer alırsın. Hangi puanın yüksekse onu kullanacaksın. 2018 ya da 2020 bakmayacaksın. Hangi dönem puanın yüksekse onun branş sıralamasına bakıp tercih yapacaksın.

lacivert21 hangisi yüksekse onu kullanacagız biliyorum 4 yılda geçerli yüksek olan puanım biliyorum genel başarı sıralamasını soruyorum sonuç kagıdında yazıyor
bıranşla ilgim yok 2018,2020 girenler var tam net genel sıralamamı ögrenebilirmiyim puanlar 4 yıl geçerli oldugu için karışıyor genel sıralama 2 yıl geçerli olsaydı sınav sonucunda yazıyor zaten genel sıralama kaçıncı oldugun

PaRanoya

Tam net genel sıralaması yok işte. Puana göre var. Hangi puanın yüksekse onu kullanacaksın.

Hangi puanın yüksekse o geçerlidir mantığı sıkıntılı.
2018 de 90 alan ile 2020 de 89.5 alan birisini kıyaslayalım mesela. 2020 de sınav zor olduğu için sınava giren sayısı çok daha fazla bile olsa 89.5 puan daha iyi bir lisans sıralaması getirecektir.
Şimdi biz sırf yüksek puanlı diye 90 alanı üstün mü tutacağız.

Ya da şöyle düşünelim. Bir kişi 2018'de 90 2020'de 89.5 aldı diyelim. Lisans sıralamaları bakımından 89.5 daha etkili bir puan olmasına rağmen sırf yüksek diye adamı 90 puanı kullanmaya mı zorlayacağız?

kallmann35

2018 sınavına göre 2020 sınavında branş sıralamaları aşağıda kalmış. Standart sapma oranı ise 2020 sınavında daha yüksek. Puana değil de branş sıralamasına bakacaksın bu durumda. Kaldı ki zaten puanı yüksek olan kişi en yüksek puanını kullanır.

Merhaba 2018 de sınava girdim ortaöğretimden mezunken girdim fakat tercihler. Tutmadı simdi 2022 önlisansdan girdim mezun değilim 2018 yılındaki puanımla tercih atanilir miyim

Slowinsan

2018'de aldığınız puan 2022 sınavı ile artık kullanılmıyor. 2022 yılında aldığınız puanı 2026 yılına kadar kullanabilirsiniz.

2020 yılı ekpss ye girdim. 2022 yılı ekpss ye girmedim. 2020 yılında almış olduğum puan geçerlimi?

Agustin

Şöyle bir kural var ikinci bir sınav yapılana kadar önceki sınav puanı geçerlidir. Sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle eski sınav puanı geçersiz sayılır.

MADDE 9- EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren dört yıl geçerlidir. Ancak bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.

Ben bu maddeye göre puanın 4 yıl geçerli olduğunu anlıyorum.

Agustin

Tamam da 2022 ekpss sınavı yapıldı yapılmasa idi dediğin doğrudur ama yapıldığı için artık o puan geçersizdir. Dolayısıyla senin 2022 ekpss sınavına girmen gerekirdi.

Üst Alt